Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Ἔκκληση τοῦ Μητρ. Μπαντσέν Λογγίνου στόν Ζελένσκι νά σταματήσουν οἱ αὐθαιρεσίες τῶν τοπικῶν ἀρχῶν καί οἱ ἐπιθέσεις τῶν ἐπιδρομέων τοῦ Ντουμένκο κατά τῆς Οὐκρανικῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας (βίντεο)

 

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ο Μητρ. Μπαντσέν Λογγίνος, κάνει έκκληση στον Ζελένσκι για τα δικαιώματα των πιστών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Ονουφρίου που καταπατώνται και για τις κατασχέσεις των Ναών από τους επιδρομείς του Ντουμένκο και τις αυθαιρεσίες των τοπικών αρχών. Ποιός όμως θέλει να ξέρει για τους σύγχρονους μάρτυρες της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία; Εδώ δεν ήθελαν να τους ξέρουν πριν από τον πόλεμο, όταν πάθαιναν τα ίδια και έχαναν τους Ναούς τους, θα θέλουν να τους ξέρουν τώρα; Τώρα είναι που όλοι θα τους θάψουνε στα μπάζα του πολέμου… φταίει ο πόλεμος!… φταίει ο Πούτιν!… θα λένε.


Στο κήρυγμά του στις 25 Σεπτεμβρίου του 2022, ο Μητροπολίτης Λογγίνος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αναλήψεως στο Μπαντσέν (επισκοπή Τσερνιβτσί), απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με το αίτημα να προστατεύσει τους πιστούς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από τους επιθετικούς οπαδούς του Ντουμένκο. Το βίντεο της έκκλησης έχει αναρτηθεί στο κανάλι Youtube της Μονής.

Ο Μητροπολίτης Λογγίνος ανέφερε ότι ενώ η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο, οι επιδρομείς της ΟΕΟ «παίρνουν τις εκκλησίες μας, κόβουν τις πόρτες των ναών με τροχούς, τις σπάνε με βαριοπούλες και ταπεινώνουν τους ιερείς». Ωστόσο, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία εκπροσωπεί πολλά εκατομμύρια πιστούς, πολίτες της Ουκρανίας, οι οποίοι δικαιούνται να προστατεύουν τα δικαιώματά τους. «Δεν εμποδίζουμε κανέναν να προσευχηθεί. Ο Ορθόδοξος λαός μας δεν παίρνει τις εκκλησίες κανενός, δεν χτυπάει λαϊκούς και ιερείς», τόνισε ο Σεβασμιώτατος. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτοί που καταλαμβάνουν τους ναούς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι απόγονοι κομμουνιστών και αθέων. «Δεν είναι αυτοί πατριώτες της Ουκρανίας… έχουν σκοτώσει ό,τι ιερό υπάρχει σε τούτη την χώρα», είπε ο Μητροπολίτης Λογγίνος.

Ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε ότι έχει κατηγορηθεί ότι οργάνωσε θρησκευτική πομπή προς το Mοναστήρι Boyany και ότι θα συρθεί στα δικαστήρια. «Πριν από μερικές μέρες επικράτησε τέτοιος τρόμος στο σπίτι μου – οι αρχές ήρθαν να με «ευαισθητοποιήσουν» λίγο. Από χθες είμαι εχθρός του κράτους. Μου άνοιξαν υπόθεση ως εγκληματία», σημείωσε ο ιεράρχης της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Είπε ότι οι μητέρες, των οποίων τα παιδιά τώρα υπερασπίζονται την Ουκρανία στο μέτωπο, περπατούσαν σε μια λιτανεία προσευχής με εικόνες. Οι πιστοί έχουν ένα όπλο, την προσευχή, τόνισε ο Επίσκοπος, επομένως κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στους ανθρώπους να στρέφονται προς τον Κύριο, ούτε οι πιστοί επιτρέπεται να διώκονται γι’ αυτό. «Κύριε. Πρόεδρε, είχα το δικαίωμα να είμαι μαζί με όλους τους ανθρώπους χθες ή δεν είχα», είπε ο Μητροπολίτης Λογγίνος απευθυνόμενος στον αρχηγό του κράτους.

Ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε πόσα έχει προσφέρει η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία για τους πρόσφυγες, τους φτωχούς και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. «Οι άνθρωποί μας βρίσκονται κάθε μέρα σε νοσοκομεία, γηροκομεία, ορφανοτροφεία. Και κανείς δεν γνωρίζει τι κάνουμε στα κρυφά για τον Κύριο», είπε ο Μητροπολίτης Λογγίνος. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μοναστήρια στη Βουκοβίνα [Bukovyna] δέχονται πρόσφυγες από το 2014. Από τότε τα μοναστήρια έχουν δεχθεί πάνω από 15 χιλιάδες Ουκρανούς. Ορφανά που άφησαν την ζώνη του πολέμου και βρήκαν εδώ καταφύγιο.

«Βοηθάμε όσο καλύτερα μπορούμε αλλά δεν το λέμε σε κανέναν. Γιατί γίναμε λοιπόν εχθροί αυτού του κράτους; Βοηθήστε μας ως εγγυητής του Συντάγματος του κράτους μας, σας το ζητώ ως άντρας, σας ικετεύω! Γνωρίζω ότι είσαστε πολύ καλός άνθρωπος, ότι έχετε πολλή ευγένεια στην ψυχή σας… Βοηθήστε μας για να μην κακοποιούνται πλέον οι μητέρες μας και οι ιερείς μας, και να μην αρπάζονται οι εκκλησίες μας», προέτρεψε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας ο Μητροπολίτης Λογγίνος.

Υπενθυμίζουμε ότι σχηματίστηκε φάκελος εναντίον του Μητροπολίτη Λογγίνου για την διοργάνωση λιτανείας προς τιμήν της Μητέρας του Θεού «Boyanskaya» στην επισκοπή Τσερνιβτσί [Chernivtsi].


σ.σ. Αξίζει να δείτε τα σχόλια κάτω από το βίντεο, είναι συγκινητικά. Οι δοκιμαζόμενοι αδελφοί μας στην Ουκρανία βλέπουν τον Επίσκοπο Λογγίνο σαν τον Φύλακα Άγγελό τους και προστάτη τους, και τον αγαπάνε σαν αληθινό Πατέρα τους.

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

https://tasthyras.wordpress.com/2022/09/30/έκκληση-του-μητρ-μπαντσέν-λογγίνου-στ/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible