Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Ἔκκληση τοῦ Καθηγουμένου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Βίσοκι Ντέτσανι Ἀρχιμανδρίτη Σάββα γιά εἰρήνη στό Κοσσυφοπέδιο


Έκκληση για ειρήνη στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο και αυτοσυγκράτηση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές απευθύνει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βίσοκι Ντέτσανι Αρχιμανδρίτης Σάββας Τζάντζιτς εν μέσω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στο Βελιγράδι την Πρίστινα έχει κλιμακωθεί εκ νέου τις τελευταίες ημέρες όταν την περασμένη Παρασκευή Σερβικό δικαστήριο διέταξε την παράταση της κράτησης και τη διεξαγωγή έρευνας για τρεις αστυνομικούς από το Κοσσυφοπέδιο που συνελήφθησαν σε μεθοριακή περιοχή υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες. Η Πρίστινα ισχυρίζεται πως οι τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν εντός του εδάφους του Κοσσυφοπεδίου από Σέρβους αστυνομικούς που διέσχισαν τα σύνορα, ενώ από την πλευρά του το Βελιγράδι υποστηρίζει πως συνελήφθησαν εντός της Σερβίας.

Η κράτηση των αστυνομικών είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά περιστατικών που οδήγησαν σε αναταραχή στην περιοχή και προκάλεσαν ανησυχίες για επανάληψη της βίας ανάμεσα στη Σερβία και στο Κόσοβο.

«Με βαθιά ανησυχία, καλούμε επειγόντως όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να διασφαλίσουν τον χειρισμό των φλεγόντων ζητημάτων στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο με ειρηνικά μέσα. Εκφράζουμε την ειλικρινή θλίψη μας για όσους υπέστησαν τραυματισμούς ή οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης τις τελευταίες εβδομάδες, ενέργειες τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα», αναφέρει αρχικά ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βίσοκι Ντέτσανι σε μήνυμα που εξέδωσε με αφορμή την κλιμάκωση της έντασης και προσθέτει:

«Στεκόμαστε επίσης ενάντια στην άδικη φυλάκιση οποιουδήποτε ατόμου για αβάσιμους και ψευδείς λόγους, καθώς και κατά της φερόμενης κακοποίησης του σε χώρους κράτησης. Αυτό είναι ένα επαναλαμβανόμενο μήνυμα του Επισκόπου κ. Θεοδοσίου και του κλήρου της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Κοσσυφοπέδιο τις τελευταίες εβδομάδες. Η Εκκλησία μας στέκεται σθεναρά στο πλευρό του λαού της και καλεί όλους να εκφράσουν τη δικαιολογημένη δυσαρέσκειά τους ενάντια σε κάθε αδικία με ειρηνικό και αξιοπρεπή τρόπο.»

Αναλυτικά το μήνυμα του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βίσοκι Ντέτσανι Αρχιμανδρίτη Σάββα Τζάντζιτς:

«Με βαθιά ανησυχία, καλούμε επειγόντως όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να διασφαλίσουν τον χειρισμό των φλεγόντων ζητημάτων στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο με ειρηνικά μέσα. Εκφράζουμε την ειλικρινή θλίψη μας για όσους υπέστησαν τραυματισμούς ή οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης τις τελευταίες εβδομάδες, ενέργειες τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα.

Στεκόμαστε επίσης ενάντια στην άδικη φυλάκιση οποιουδήποτε ατόμου για αβάσιμους και ψευδείς λόγους, καθώς και κατά της φερόμενης κακοποίησης του σε χώρους κράτησης. Αυτό είναι ένα επαναλαμβανόμενο μήνυμα του Επισκόπου κ. Θεοδοσίου και του κλήρου της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Κοσσυφοπέδιο τις τελευταίες εβδομάδες. Η Εκκλησία μας στέκεται σθεναρά στο πλευρό του λαού της και καλεί όλους να εκφράσουν τη δικαιολογημένη δυσαρέσκειά τους ενάντια σε κάθε αδικία με ειρηνικό και αξιοπρεπή τρόπο.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι η υπερβολική βίαιη αστυνόμευση και η εμπρηστική ρητορική δεν μπορούν να οδηγήσουν στη σταθερότητα στο Κοσσυφοπέδιο, ούτε μπορούν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ του λαού. Η συνέχιση της σημερινής κατάστασης, που χαρακτηρίζεται από τη βία, απειλεί την ευρύτερη σταθερότητα και ασφάλεια όλων των πολιτών.

Το κράτος δικαίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση, αλλά δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την καταπίεση του λαού μέσω των ενεργειών της Αστυνομίας. Τέτοιες μέθοδοι, οπουδήποτε στον κόσμο, αναπόφευκτα αποφέρουν αντιπαραγωγικά αποτελέσματα και οδηγούν σε περαιτέρω κλιμάκωση. Ο λαός μας αξίζει τα πλήρη δικαιώματα της ειρηνικής διαβίωσης και να απολαμβάνει την προστασία των συλλογικών του δικαιωμάτων και της πολιτιστικής και θρησκευτικής του κληρονομιάς στο Κοσσυφοπέδιο, σύμφωνα με προηγούμενες διεθνώς εγγυημένες συμφωνίες.

Από την ένοπλη σύγκρουση το 1999 και τις σφοδρές ταραχές των Κοσοβάρων Αλβανών το 2004, οι διεθνοτικές σχέσεις στο Κοσσυφοπέδιο δεν ήταν ποτέ τόσο τεταμένες όσο είναι σήμερα. Αυτή η ένταση εμποδίζει τον συνεχιζόμενο διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως εθνοτικής καταγωγής.

Προσευχόμαστε ένθερμα για ειρήνη και καλούμε όσους βρίσκονται σε θέση ευθύνης, τους τοπικούς και τους διεθνείς πολιτικούς εκπροσώπους, να ενεργούν με απόλυτη αυτοσυγκράτηση και λογική. Ελπίζουμε στην αποκατάσταση της ειρηνικής ζωής για όλους, αναγνωρίζοντας ότι κάθε άτομο αξίζει το θεμελιώδες δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.»



http://aktines.blogspot.com/2023/06/blog-post_903.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible