Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Ὁ πόλεμος κατά τῆς παραπληροφόρησης εἶναι στήν πραγματικότητα ἕνας πόλεμος κατά τῆς διαφορετικῆς γνώμης


Μετάφραση για την ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ

Η παρακολούθηση των σκεπτικιστών του εγκλεισμού από το βρετανικό κράτος είναι μια προσβολή της δημοκρατίας.

Πρέπει να αποσύρουμε τη λέξη «παραπληροφόρηση», τον προφανή τρόμο των κυβερνήσεων, των ειδικών ρεπόρτερ του BBC και των ΜΚΟ παντού. Ή τουλάχιστον πρέπει να θυμόμαστε τι πραγματικά σημαίνει. Ο ορισμός της παραπληροφόρησης είναι «ψευδείς πληροφορίες που έχουν σκοπό να παραπλανήσουν». Μέχρι πρόσφατα, χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό για να περιγράψει την προπαγάνδα που διοχετεύονταν από εχθρικά ξένα κράτη. Όμως, στον μεγάλο πανικό παραπληροφόρησης της εποχής μας, που πυροδοτήθηκε από τις εθνικές εξεγέρσεις του 2016 και εκτοξεύτηκε από την παράνοια της πανδημίας, η λέξη έχει καταλήξει να σημαίνει κάτι πολύ διαφορετικό μεταξύ των ελίτ. Έχει φτάσει να σημαίνει ενοχλητικά γεγονότα ή μια διαφορετική άποψη. Η αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης είναι πλέον απλώς ένας ευφημισμός για δαιμονοποίηση και φίμωση της αντιγνωμίας.

Απλώς ρίξτε μια ματιά στις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με την παρακολούθηση των σκεπτικιστών του εγκλεισμού από το βρετανικό κράτος κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μια νέα επιτυχημένη έρευνα από την Telegraph και την οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Big Brother Watch περιγράφει τις σκιώδεις δραστηριότητες της «Μονάδας Κατά της Παραπληροφόρησης» (CDU), η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί και ιδρύθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού (DCMS). και η κλειστή πλέον Μονάδα Ταχείας Αντίδρασης (RRU), η οποία προήλθε εντός του Υπουργικού Συμβουλίου. Συνέταξαν αναφορές σχετικά με τους επιφανείς σκεπτικιστές του εγκλεισμού, συμπεριλαμβανομένου του Carl Heneghan, διευθυντή του Κέντρου Τεκμηριωμένης Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, και της Molly Kingsley, συνιδρύτριας του UsForThem, που έκανε μια γενναία εκστρατεία κατά του κλεισίματος σχολείων κατά την διάρκεια της πανδημίας του Covid. Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε επίσης μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης για να «ψάξει τους ιστότοπους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» για περιεχόμενο αντίθετο με την επικρατούσα τάξη πραγμάτων.

Τι είπαν λοιπόν οι Heneghan, Kingsley και άλλοι που θορύβησε τόσο πολύ αυτές τις μονάδες παραπληροφόρησης; Ο Heneghan, επέκρινε τον «κανόνα των έξι» – ένα από εκείνα τα ασυνάρτητα, ασήμαντα μέτρα για τον Covid , το οποίο όλοι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να το ξεχάσουμε. Τόλμησε επίσης, ως καθηγητής τεκμηριωμένης ιατρικής, να γράψει ένα άρθρο αμφισβητώντας τη βάση στοιχείων που χρησιμοποιήθηκε για να αιτιολογηθεί το δεύτερο εθνικό εγκλεισμό. Μεταξύ των αιρετικών απόψεων του Kingsley ήταν ότι έγραψε στο Twitter ότι ήταν «αδικαιολόγητο να κλείσουν τα σχολεία». Πρόκειται για μια ειλικρινή θέση από δεοντολογικής και ηθικής απόψεως – που τολμώ να πω ότι θα δικαιωθεί με την πάροδο του χρόνου. Δεν είναι «παραπληροφόρηση». Και παρόλα αυτά επισημάνθηκε ως ακατάλληλη. Είδαμε κάτι παρόμοιο σε μια έκθεση του Big Brother Watch που δημοσιεύτηκε νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με την οποία ο βουλευτής David Davis παρακολουθούνταν στενά επειδή αντιτάχθηκε στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για λόγους πολιτικών ελευθεριών. Η αστυνομία της παραπληροφόρησης δεν παρακολουθούσε μόνο τους εμπόρους κακόβουλων ανοησιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά παρακολουθούσε και τους πολέμιους της κυβερνητικής πολιτικής.

Αν όλα αυτά δεν ήταν ήδη αρκετά ανησυχητικά, υπάρχει σοβαρός λόγος να υποπτευόμαστε ότι οι υπουργοί προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα και προέτρεψαν τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης να λογοκρίνουν τους επικριτές. Η κυβέρνηση αρνήθηκε ότι έκανε κάτι τέτοιο στην περίπτωση αυτών που κατονομάζονται σε αυτήν την τελευταία έρευνα (τόσο ο Heneghan όσο και ο Kingsley ήρθαν αντιμέτωποι με τη λογοκρισία της Big Tech). Αλλά η πλέον ανενεργή RRU φέρεται ότι αποκάλυψε σε απάντηση ενός αιτήματος της «Ελευθερίας της Πληροφορίας» ότι είχε ζητήσει να αφαιρεθούν αναρτήσεις. Το DCMS έχει επίσης χαρακτηριστεί ως μια αξιόπιστη πηγή επισήμανσης ύποπτου περιεχομένου» απο τις εταιρείες τεχνολογίας, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι τα αιτήματά του προωθούνται με συνοπτικές διαδικασίες. Τον Ιανουάριο του 2022, η τότε γραμματέας Πολιτισμού Nadine Dorries φαινόταν να προτείνει ότι το τμήμα της χρησιμοποίησε δεόντως αυτή την στενή συνεργασία: «Καθημερινά, εργαζόμαστε για να αφαιρέσουμε επικίνδυνο διαδικτυακό υλικό και, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τους εμβολιασμούς για τον Covid-19, περιεχόμενο που παρέχει παραπληροφόρηση και ψευδή ενημέρωση. Καθημερινά, έχουμε επαφές με παρόχους διαδικτυακού περιεχομένου και οι εργασίες είναι συνεχείς.»

Όλα αυτά είναι απόδειξη, και δεν χρειάζεται περισσότερα, ότι ο πόλεμος κατά της παραπληροφόρησης είναι πραγματικά ένας πόλεμος κατά των αντιρρήσεων. Σε όλο τον δυτικό κόσμο, οι κυβερνήσεις, οι τεχνολογικοί ολιγάρχες και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης αναλαμβάνουν να αποφανθούν για το τί είναι και τί δεν είναι αλήθεια, και χρησιμοποιούν αυτό το πομπώδες, άνευ βάσεως καθεστώς για να προσπαθήσουν να ρίξουν τους αντιπάλους τους στο έδαφος. Οι τακτικές πολέμου της πληροφορίας, που συνήθως χρησιμοποιούνται εναντίον εχθρικών ξένων κρατών, στράφηκαν αθόρυβα ενάντια σε εγχώριους πληθυσμούς. Δεν πρόκειται για τη διάσωση της αλήθειας από την διαστρέβλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης – πρόκειται για ένα ανισόρροπο, ανόητο καθεστώς που προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο.



https://enromiosini.gr/arthrografia/o-polemos-kata-tis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible