Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

ΟΗΕ – Ὀργανισμός Ἠθικῆς Ἐπανεκκίνησης;


Πρωτ. Στέφανος Στεφόπουλος

ΟΗΕ – Οργανισμός Ηθικής Επανεκκίνησης;

Θυμάμαι ένα τραγούδι πίσω πολλά χρόνια σατυρικό, προφανώς, σχετικά με τα κατορθώματα του ΟΗΕ με στίχο “τα παράπονά σας στον ΟΗΕ”.


Σήμερα, δεν χρειάζονται τραγούδια και σάτυρες γιατί έχουμε αποδείξεις για την ηθική σήψη και διαφθορά στις αποφάσεις και προτάσεις ενός οργανισμού που ιδρύθηκε το 1945 με σκοπό την διαφύλαξη της παγκόσμιας ειρήνης και την ειρηνική επίλυση των παγκόσμιων οικονομικών, κοινωνικών κλπ προβλημάτων.

Πέρασε πολύς χρόνος, όμως, από τότε που οι σκοποί και οι προθέσεις ήταν το αγνό ενδιαφέρον του ανθρώπου για τον άνθρωπο και σήμερα μοιραία πολλά απ αυτά ξεπεράστηκαν.

Ας δούμε ένα τέτοιο σημείο κατάπτωσης και ίσως και παραβίασης των ιδρυτικών του ΟΗΕ διακηρύξεων.

Προ ημερών ο παγμόσμιος αυτός οργανισμός παρουσίασε ένα ψήφισμα προς συζήτηση το οποίο, δόξα τω Θεώ, μπλοκαρίστηκε από 22 χώρες.

Το ευτύχημα, λοιπόν, ήταν ότι ακόμα υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο σκεπτόμενοι και αντιδρούντες άνθρωποι. Το ατυχές ήταν το ποιές ήταν οι χώρες αυτές. Χώρες της Ασίας, της Αφρικής, της Μ. Ανατολής, της πρώην Ανατολικής Ευρώπης μόνο. Χώρες στην πλειοψηφία τους μη χριστιανικές. Αλλά και η Ρωσική Ομοσπονδία.

Τι κατάφερε με την κίνηση αυτή ο ΟΗΕ; Να χωρίσει σε δύο “στρατόπεδα” τον κόσμο. Στους “αντιδραστικούς” του κόσμου, τους “υποανάπτυκτους” , “οπισθοδρομικούς” , “μεσαιωνιστές” του “τρίτου κόσμου” κυρίως και στους δήθεν προοδευτικούς, δήθεν δημοκράτες, δήθεν καλλιεργημένους και δήθεν μοντέρνους, κοινωνικά δήθεν ευαισθητοποιημένους και θρησκευτικά δήθεν ουδέτερους Αμερικανούς, Ευρωπαίους και γενικά τους πολίτες των προηγμένων, λεγομένων, κρατών.

Αλλά ποιό ήταν τελικά το θέμα του ψηφίσματος που απέτυχε να γίνει καθολικά αποδεκτό;

Στην ιστοσελίδα orthodoxostypos.gr (13/5/2023) διαβάζουμε πως το ψήφισμα αφορούσε στην πλήρη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην εκπαίδευση. Ένα επικίνδυνο ανθρώπινο κατασκεύασμα που αν και φαίνεται να πληρεί τις προδιαγραφές του οργανισμού γιά την προστασία των δικαιωμάτων, στην ουσία τα παραβιάζει. Και μάλιστα παραβιάζει τα δικαιώματα των ίδιων παιδιών και οικογενειών που με άλλες διατάξεις λέει πως προστατεύει!

Για να μη μου πει κανείς ότι παραλογίζομαι, παραθέτω τα στοιχεία της “Μεγάλης Υποκρισίας” των αναπτυγμένων χωρών όπως τα “αλίευσα” από την ιστοσελίδα unicef.org.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού που ορίζει ως παιδί τα άτομα κάτω των 18 ετών και επικυρώθηκε από κάθε χώρα της γης εκτός από τις ΗΠΑ (φανταστείτε! Αρνήθηκε την επικύρωση η χώρα όπου εδρεύει ο ΟΗΕ που κόπτεται για τα παιδιά!!!) το 1989, δεσμεύεται πως “αναγνωρίζει ότι η παιδική ηλικία είναι μιά ευάλωτη στιγμή και ότι τα παιδιά χρειάζονται ειδική φροντίδα και προστασία”. Ωραίο τρόπο βρήκε ο ΟΗΕ να προστατεύσει τα παιδιά του κόσμου. Εκτίθοντάς τα σε πρόωρες σεξουαλικές εμπειρίες και τις συνακόλουθες ελεύθερες εκτρώσεις!

Ακόμη, με το πρόγραμμα “EVERY CHILD ALIVE”, η UNICEF, (παρακλάδι του ΟΗΕ) ξεδιπλώνει αναιδώς το αποκορύφωμα της υποκρισίας της ανακοινώνοντας μετά “δακρύων” την ανησυχία της για τα 7.000 νεογέννητα που πεθαίνουν κάθε μέρα στον κόσμο λόγω έλλειψης υγειονομικών συνθηκών και όχι μόνον και δημιουργεί προγράμματα για να βοηθήσει χώρες όπως η Αιθιοπία, το Μάλι, η Νιγηρία για να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων των νεογέννητων κι απ την άλλη προσπαθεί να περάσει ψηφίσματα προκειμένου και σ αυτές τις χώρες να βοηθήσει τις κυβερνήσεις να ενσωματώσουν στο εσωτερικό τους δίκαιο αυτή την εγκληματική για τα παιδιά συμπεριφορά (κατευθυνόμενη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, ελεύθερες σεξουαλικές σχέσεις, εκτρώσεις, αντισύλληψη, κλπ). Και μάλιστα να μπλοκάρεται από τις ίδιες αυτές χώρες στις οποίες εφαρμόζει αυτά τα παραπάνω προγράμματα. Χώρες όπως το Μάλι, η Νιγηρία, η Αιθιοπία, κλπ.

Πιο πολλή υποκρισία πεθαίνεις, για να το πω με πιο “προοδευτικό” τρόπο!

Απόδειξη της παραπάνω θέσης μας συνιστά η αναφορά της ιστοσελίδας (orthodoxostypos.gr) στον Μολδαβό Πρόεδρο-Πρέσβη της χώρας του στον ΟΗΕ. Ο εν λόγω κύριος, όπως διαβάζουμε, την παραμονή της συζητήσεως πρόσθεσε μιά νέα παράγραφο στο τελικό σχέδιο διά της οποίας υποστηριζόταν το “δικαίωμα” πρόσβασης παιδιών σε αμβλώσεις, αντισύλληψη και άλλες υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ!!!

Στο τέλος, όπως πληροφορούμαστε, ο Μολδαβός ψευτο-προοδευτικός πρεσβευτής στον ΟΗΕ ανακάλεσε το ψήφισμα.

Μα είναι αρμοδιότητα του ΟΗΕ να προωθεί τις αμβλώσεις των παιδιών και μάλιστα χωρίς την συγκατάθεση των γονέων; Οι έρμοι οι γονείς δεν πρέπει, γιά τον ΟΗΕ, να έχουν το δικαίωμα να ανατρέφουν και εκπαιδεύουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις κοινωνικές ή θρησκευτικές τους πεποιθήσεις; Πρέπει σώνει και καλά να λάβουν τα παιδιά του κόσμου την μόρφωση που η αήθης ηθική των προοδευτικών παγκοσμιοποιημένων κοινωνιών επιτάσσει; Ξέχασε, εν προκειμένω, ο Μολδαβός “σκαπανέας” ιδεολόγος της μετα-ανθρωπιστικής εποχής ότι όσα επαγγέλεται πιθανόν να συγκρούονται με όσα ο υπερ-οργανισμός διεκήρυξε; Στο 1ο άρθρο της ιδρυτικής διακήρυξης του ΟΗΕ, παράγραφος 3, δεν υπέγραψαν πως αποστολή του ΟΗΕ είναι η επίλυση διεθνών προβλημάτων…πολιτιστικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα; Ποιό είναι εδώ το πρόβλημά σας κύριοι; Ότι δεν αφήνουν οι γονείς αλλά και οι ηθικές αξίες, οι πολιτισμοί, τα εθνικά συντάγματα και οι νόμοι σε πολλά κράτη τα παιδιά, τα παιδιά μας, (10χρονα, 12χρονα, 14χρονα, κλπ) να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις με ανήλικους ή ενήλικους οι οποίες θα τα οδηγήσουν στις αμβλώσεις και την αντισύλληψη χωρίς καν τη γνώση και συναίνεση των γονέων τους;

Μήπως και εδώ δεν συγκρούεται η ανήθικη επιθυμία σας με το άρθρο 2, παράγραφος 7, της διακήρυξής σας ότι ο ΟΗΕ δεν μπορεί να παρεμβαίνει σε θέματα που άπτονται του εσωτερικού δικαίου της κάθε χώρας-μέλους;

Μετά τι θα μας πουν; Προφανώς ότι όλα τα προοδευτικά, σεσηπότα- για μας-, κράτη του λεγομένου “πολιτισμένου κόσμου” επιδιώκουν τον επαναπροσδιορισμό των όρων, των σύγχρονων, δήθεν, κοινωνικών αλλαγών, της κοινώς νοούμενης ηθικής και αιδούς, την προσαρμογή στα “νέα” δεδομένα, τον επί το χαλαρότερον νέο ορισμό της έννοιας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ σε αντιδιαστολή με μιά ομάδα χωρών με αναχρονιστικές, χριστιανικές, μεσαιωνικές αντιλήψεις που αντιμάχονται την πρόοδο και την προσαρμογή στα νέα παγκόσμια δεδομένα που χρεώνονται την δήθεν στασιμότητα του πολιτισμού και την οπισθοδρόμηση στην “αναγκαία” πρόσληψη στοιχείων του πολιτισμού, της κουλτούρας, των αξιών πολλών κρατών της παγκοσμιοποιημένης πια υφηλίου.

Αυτή η τοποθέτηση, όμως, προσπερνά αδιάφορα την κυριακή διακήρυξη του αρχηγού της Εκκλησίας μας “και άλλα πρόβατα έχω ά ουκ έστιν εκ της αυλής ταύτης” (Ιωαν ι’ 9-16). Μήπως τελικά εμείς μείνουμε έξω του νυμφώνος μετά την άφιξη του Νυμφίου Χριστού; Φόβο Θεού δεν έχουν όλοι αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται συχνά και κατά το δοκούν ως χριστιανοί και μετά αρνούνται την συμπερίληψη του επιθετικού προσδιορισμού “χριστιανικός” στο προοίμιο του Ευρωπαϊκού Συντάγματος;

Μέχρι που φτάνει ο ηθικός μαρασμός των κυρίων αυτών;

Λίγη ντροπή και φιλότιμο δε θα έβλαπτε κανέναν!





https://aktines.blogspot.com/2023/05/blog-post_89.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible