Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Ἡ Worldcoin ξεκινᾶ τήν κυκλοφορία τοῦ νέου συστήματος παγκόσμιας ταυτοποίησης μέ «σκανάρισμα» ἴριδας


Η δυστοπική τεχνολογία κυκλοφορεί παγκοσμίως, αλλά αντιμετωπίζει ρυθμιστικό έλεγχο στις ΗΠΑ.

Οι σκεπτικιστές παρακολουθούν καθώς το εγχείρημα του CEO του OpenAI Sam Altman, Worldcoin, ανακοινώνει την κυκλοφορία του. Αυτή τη Δευτέρα, το Tools for Humanity με έδρα το Βερολίνο και το Σαν Φρανσίσκο παρουσίασε το σύστημα ψηφιακού διαβατηρίου που βασίζεται σε blockchain της Worldcoin – το World ID, μαζί με το δικό του διακριτικό κρυπτονομίσματος, το WLD.

Με την υπόσχεση μιας κρυπτογραφικά ασφαλούς «απόδειξης της προσωπικότητας», το Worldcoin επιδιώκει να διακρίνει τους πραγματικούς ανθρώπους από τα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, θέτοντας τα θεμέλια για πιθανή διανομή καθολικού βασικού εισοδήματος (UBI). Το κάνει παρουσιάζοντας το μοναδικό του υλικό, τη «σφαίρα» – μια ασημένια σφαίρα στο μέγεθος μιας μπάλας μπόουλινγκ – που εκτελεί σαρώσεις ίριδας για να επιβεβαιώσει το ότι ο χρήστης είναι άνθρωπος.

Ο πυρήνας του συστήματος Worldcoin αποτελείται από το World ID, μια ψηφιακή ταυτότητα και το διακριτικό WLD, το οποίο λαμβάνουν οι χρήστες κατά τη δημιουργία ενός πορτοφολιού. Για να εξασφαλίσουν ένα World ID, οι χρήστες πρέπει να υποβάλουν μια σάρωση ίριδας μέσω του Worldcoin Orb, προσφέροντας έτσι μια επαληθεύσιμη απόδειξη της ανθρώπινης ταυτότητάς

Οι ιδρυτές οραματίζονται το World ID ως ένα παγκόσμιο ψηφιακό διαβατήριο που αποθηκεύεται τοπικά στις κινητές συσκευές των χρηστών και χρησιμοποιείται με επίκεντρο το απόρρητο. Έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα υποκείμενα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των βιομετρικών δεδομένων, των δεδομένων Γνωριμίας με τον Πελάτη σας και Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας αποδείξεις μηδενικής γνώσης.

Η έναρξη του έργου έχει πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις, καθώς έχει εγείρει πολυάριθμες ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια. Συγκεκριμένα, οι επικριτές έχουν εκφράσει ανησυχίες για πιθανές διαρροές απορρήτου, αυξημένες προκλήσεις στη διατήρηση της ανωνυμίας στο Διαδίκτυο και πιθανές απειλές ασφαλείας που προκύπτουν από τη συγκέντρωση δεδομένων.

Εκτός από το ότι είναι γενικά δυστοπικό και μέρος της πορείας προς μια κοινωνία ελέγχου, οι πρωταρχικές ανησυχίες που έχουν προκύψει είναι η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια. Αυτά δεν είναι μοναδικά για το Worldcoin, αλλά είναι πολύ σημαντικά δεδομένης της φιλόδοξης προσπάθειάς του να επαναπροσδιορίσει την απόδειξη της προσωπικότητας.

Η ουσία της ανησυχίας περί απορρήτου περιστρέφεται γύρω από τη συλλογή και αποθήκευση σαρώσεων ίριδας. Υπάρχει εγγενής κίνδυνος ότι εάν κάποιος σαρώσει παράνομα την ίριδα ενός άλλου ατόμου, θα μπορούσε ενδεχομένως να επιβεβαιώσει την παγκόσμια ταυτότητα αυτού του ατόμου.

Ενώ η Worldcoin δίνει έμφαση στην αποκέντρωση του λογισμικού της, το γεγονός ότι η κατασκευή και η διανομή των Orbs είναι συγκεντρωμένες εγείρει μια σειρά άλλων ζητημάτων. Χωρίς κανένα μέσο για εξωτερική επαλήθευση της ακεραιότητας των Orbs, υπάρχει ο κίνδυνος ενός σκόπιμου ή τυχαίου «παράθυρου», το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτρέψει τη δημιουργία πλαστών ανθρώπινων ταυτοτήτων από το ίδιο το Worldcoin Foundation.

Εκτός από τα προαναφερθέντα προβλήματα, η συνολική ασφάλεια του συστήματος παρουσιάζει αρκετές προκλήσεις. Υπάρχει ο διαρκής κίνδυνος να παραβιαστούν οι συσκευές των χρηστών και οι χρήστες θα μπορούσαν να χειραγωγηθούν ώστε να σαρώσουν τις ίριδες τους για κακόβουλα μέρη. Η τεχνολογική πρόοδος στην τρισδιάστατη εκτύπωση παρουσιάζει επίσης την τρομακτική πιθανότητα δημιουργίας ψευδών ταυτοτήτων που θα μπορούσαν να περάσουν τη σάρωση ίριδας.

Παρά τον σκεπτικισμό, το ντεμπούτο του Worldcoin σε μεγάλα χρηματιστήρια όπως το Binance γνώρισε ανοδική πορεία, με το διακριτικό του, το WLD, να κορυφώνεται στα 5,29 $ από αρχική τιμή 0,15 $, σύμφωνα με τα αρχεία της Binance.

Ο συνιδρυτής του Ethereum, Vitalik Buterin, έχει συζητήσει ανοιχτά την προσέγγιση του Worldcoin για την απόδειξη της προσωπικότητας, αναγνωρίζοντας τόσο τις δυνατότητες όσο και τις πιθανές παγίδες τέτοιων πρωτοκόλλων. Κατά την άποψή του, η χρήση βιομετρικών στοιχείων, ειδικά μέσω του Worldcoin’s Orb, εγείρει ερωτήματα σχετικά με το εάν είναι ηθικά αποδεκτά.

Η διττή στρατηγική του Worldcoin, που προσφέρει τόσο ένα νέο σύστημα επαλήθευσης ταυτότητας όσο και ένα κρυπτονόμισμα, έχει κάνει συγκρίσεις με άλλα έργα. Το GoodDollar, μια καθολική πλατφόρμα βασικού εισοδήματος, φαίνεται να μοιράζεται παρόμοιους στόχους, όπως σημειώνει ο ιδρυτής του eToro, Yoni Assia.

Καθώς το Worldcoin κλιμακώνει τις δραστηριότητές του σε 35 πόλεις σε 20 χώρες μετά από μια επιτυχημένη περίοδο beta με 2 εκατομμύρια χρήστες, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσει τα ζητήματα απορρήτου και ασφάλειας.

Ωστόσο, η ομάδα του Worldcoin είναι αποφασιστική. Υποστηρίζουν ότι το World ID θα είναι ένα απαραίτητο εργαλείο σε μια εποχή που κυριαρχούν τα chatbots AI όπως το ChatGPT, όπου γίνεται όλο και πιο δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ AI. Ο Altman είναι επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI που δημιούργησε το ChatGPT.

Ο Altman οραματίζεται το Worldcoin ως ένα μέσο για την αντιμετώπιση του οικονομικού μετασχηματισμού που οδήγησε στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη και προβλέπει τη χρησιμότητά του στη μείωση της απάτης στα προγράμματα UBI, βοηθώντας στην καταπολέμηση της εισοδηματικής ανισότητας.

Ενώ ο Altman θεωρεί ότι μια παγκόσμια εκτέλεση στο UBI είναι ένα μακρινό μέλλον, η κυκλοφορία του Worldcoin σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την πραγματικότητα, ακόμα κι αν είναι απλώς ένα πείραμα προς το παρόν. Η συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με το απόρρητο, τον συγκεντρωτισμό και τις πτυχές ασφάλειας του Worldcoin υπογραμμίζει μόνο το γεγονός ότι η πορεία προς ένα τέτοιο μέλλον είναι γεμάτη προκλήσεις και ερωτήματα.


Μετάφραση για την enromiosini


https://aktines.blogspot.com/2023/08/worldcoin.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible