Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Ἅγιος Πορφύριος ὁ Καυσοκαλυβίτης: Μέρος τοῦ κλήρου θά ἀγκαλιάσει τό παρά φύσιν

Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης

Α) «Έρχεται σύντομα ο καιρός που μερίδα των κληρικών και θα είναι αρκετοί, θα αγκαλιάσουν το παρά φύσιν! Αυτό θα το λένε κάποιοι κληρικοί για δικούς τους λόγους. Όχι η Εκκλησία του Χριστού! Όταν η Εκκλησία αποδεχθεί παρά φύσιν καταστάσεις, παύει να λειτουργεί σαν Εκκλησία Χριστού! Η Εκκλησία θεραπεύει αυτές τις βαριές πνευματικές ασθένειες, δεν τις κατοχυρώνει… Αυτός είναι ο σκοπός της. Το υπέρ φύσιν…». (Από ομιλία της αείμνηστης Αθηνάς Σιδέρη στενού πνευματικού τέκνου του αγίου Πορφυρίου. Η μαρτυρία της είναι καταχωρημένη και στο άρθρο: «Οι ψευδοπροφητείες και οι σύγχρονοι σαλτιμπάγκοι της Θεολογίας». Iστολόγιο Orthodoxia.gr).

Β) «Ο άγιος Πορφύριος μάς έλεγε, ότι ήρθε η εποχή που πολλοί ιερωμένοι θα αποδεχθούν τις παρά φύσιν αμαρτίες. Με την σοφιστική αιτιολογία ότι η κρεβατοκάμαρα καθ᾿ ενός και ειδικά των ανδρογύνων είναι ελεύθερη σε κάθε διαστροφή!!! Επειδή όμως αυτό συνιστά αναίρεση του εκκλησιαστικού έργου… θα επέμβει άμεσα ο Θεός… Για να καταλάβετε, κάποτε, συμβουλεύει ο άγιος Πορφύριος ένα νέο ανδρόγυνο πώς να ζουν την ερωτική τους επικοινωνία… Έπειτα τους παρήγγειλε: Μην τα πείτε αυτά σε άλλους ιερείς γιατί θα με παρεξηγήσουν… Αυτοί έχουν άλλες απόψεις… Οι περισσότεροι… θεωρούν οι καημένοι τα φρικτότερα αμαρτήματα μέσα στον γάμο φυσικές ανάγκες, αλλαγές, δικαιώματα και γίνονται χειρότεροι από τους μουσουλμάνους… Φοβερή παθογένεια είναι αυτά… Ευτυχεί το ζευγάρι μόνο με την φυσική επαφή… (Ακριβώς τα ίδια αναφέρονται και στο βιβλίο «Ένας να με ακούσει…». Εκδόσεις Ι.Μ.Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Μήλεσι, Αττικής) … «Δεν με νοιάζει που θα με παρεξηγήσουν, αυτό κέρδος μου είναι, αλλά θα παρασύρουν ψυχές με όσα θα λένε…». (Ιωάννου Μοναχού, πνευματικού τέκνου των αγίων Πορφυρίου και Ευμενίου του Νέου. Από το βιβλίο «Οσία Γερόντισσα Γαλακτία της Κρήτης», εκδ. Θεομόρφου σελ. 189, 191, 192. Τις ίδιες μαρτυρίες παρέχουν ζωντανά από το youtube, χωριστά καθένας, τα πνευματικά τέκνα του αγίου Πορφυρίου, Γεράσιμος Μοσχόπουλος, Γεώργιος Στρατής και Παρασκευάς Λαμπρόπουλος).

Γ) «Η εποχή μας θα έχει να επιδείξει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κόσμου, όταν γεννήθηκε ο Χριστός! Ένα διεφθαρμένο ιερατείο, μια βαθύτατη κοινωνική σήψη και μια ρωμαϊκή δυναστεία στην εξουσία…». (Από ομιλίες και άρθρα του γέροντος Γεωργίου Αλευρά, πνευματικού τέκνου του αγίου Πορφυρίου).

https://immorfou.org.cy/άγιος-πορφύριος-ο-καυσοκαλυβίτης-μέρ/

Πότε μᾶς καλεῖ ὁ Ἅγιος Πορφύριος νὰ ἀντισταθοῦμε, Ἀρχιμ. Σάββα Ἁγιορείτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible