Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2025

Ἀπάντησις εἰς τὴν ἐγκύκλιο τῆς ΔΙΣ περὶ ψευδοπροφητῶν καὶ ψευδογερόντων

Η ΔΙΣ, την 19η Ιουνίου 2022 εξέδωσε Εγκύκλιο Σημείωμα με άδηλο στόχο… Προσπαθούν οι Δεσποτάδες να υπονομεύσουν την εγκυρότητα Γερόντων και Πατέρων με αγιοπνευματικά χαρίσματα και να «ορθοτομήσουν» πως μόνο ό,τι προέρχεται από τα διοικητικά όργανα της ΔΙΣ και των Επισκοπικών γραμματειών αποτελεί Θεοφώτιστη τοποθέτηση και ερμηνεία; Την απάντηση δίνουν ο μακαριστός Θεολόγος π. Ιωάννης Ρωμανίδης και ο επίσης μακαριστός Θεολόγος π. Βασίλειος Στεφανίδης.

+ π. Ιωάννης Ρωμανίδης (από ηχογραφημένη ομιλία του):

- Τί περιμένετε από τέτοιους Επισκόπους; Πάνε στο Πανεπιστήμιο, δεν καταλαβαίνουν τίποτα από Θεολογία, με δυσκολία περνάνε τα μαθήματα, ειδικά στο μάθημα της Δογματικής κόβονται συνέχεια… Τίποτα δεν πιάνει ο νους τους από την εμπειρία των θεουμένων γι’ αυτό και τους υποτιμούν, τους ειρωνεύονται και τους κυνηγούν… Έλεγχος δριμύς η ανόμοια ζωή τους… Τί να συλλάβουν οι καημένοι από τα δόγματα που είναι ο καρπός θεωρίας των θεουμένων… Ο άρρωστος νους τους από την φοιτητική τους ζωή ήταν αλλού προσανατολισμένος… Οπότε, ειδικά στο μάθημα της Δογματικής ήταν τελείως σκράπες! Ούτε την Σχολαστική Δογματική του Ανδρούτσου δεν καταλάβαιναν… Κάποτε πέρασαν το μάθημα οριακά, έστω με βαθμό 5. Έπειτα ενεργοποιούν το Πτυχίο για καριέρα. Γίνονται Επίσκοποι, μαζεύονται στη Σύνοδο και «Δογματίζουν» υπέρ της Εκκλησίας… Και τα δόγματά τους είναι απαύγασμα των παθών τους.



+ Αρχιμ. Βασίλειος Στεφανίδης καθηγητής της Εκκλησιαστικής Ιστορίας στη Θεολογική Σχολή Αθηνών:

- Κάποτε συνάντησαν δύο Μητροπολίτες τον αείμνηστο σπουδαίο καθηγητή π. Βασίλειο Στεφανίδη στην Καπνικαρέα. Έγινε ο εξής διάλογος.

- Καλημέρα σας πάτερ καθηγητά.

- Καλημέρα σας Πατέρες.

- Ξέρετε, είμαστε Μητροπολίτες.

- Ωραίο, φαντασμαγορικό και προσοδοφόρο επάγγελμα διαλέξατε…

- Τυγχάνομε μαθητές σας.

- Το θυμάμαι. Και δυστυχώς μου γράφατε τότε βλακείες. Αλλά η τραγωδία είναι ότι οι βλακείες αυτές συνεχίζονται και τις βλέπω σήμερα ως επίσημη διδασκαλία της Εκκλησίας!!!

https://pavlosmelas1904.blogspot.com/2022/08/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible