Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017

Ἅγιος Πορφύριος: Ἐγώ δέν εἶμαι παρά ἕνας ἁπλός παπάς

 Μαρτυρία κυρίας Ευσεβίας Τσερλέπη από το Μεσολόγγι

Η γνωριμία μας με τον Άγιο Πορφύριο έγινε τον Σεπτέμβριο του 1985, όταν ένα πνευματικό του παιδί, η κυρία Ανθή (η οποία ήταν υπάλληλος  
στην υπηρεσία του συζύγου μου), μας πρότεινε να πάμε οικογενειακώς να γνωρίσουμε τον Γέροντά της. Μόλις φθάσαμε και χωρίς να πη τα ονόματά μας η Ανθή, του είπε «Γέροντα, σας έφερα τον προϊστάμενό μου, να ευλογήσετε τα παιδιά του».
 Μας σταύρωσε λοιπόν και τελευταίος ο άνδρας μου του ζήτησε να προσευχηθή για τον γυιό μας τον Τάσο που ήταν ζωηρός. Ο Άγιος του απάντησε: «Καλά, για τον Τάσο μου λες, αλλά για την Ειρήνη γιατί δεν μου είπες, που την πονάει η κοιλιά της; Δεν έχει τίποτε· απλώς ζηλεύει».
 Η Ειρήνη, όταν γεννήθηκε το τρίτο παιδί, παραπονιόταν για πόνους στην κοιλιά, πράγμα το οποίο είχα ελέγξει με πολλούς γιατρούς, αλλά προσωπικά δεν ανησυχούσα, ενώ ο πατέρας της νόμιζε ότι το παιδί είχε κάτι σοβαρό, για το οποίο εγώ αδιαφορούσα. Τελικά η Ειρήνη από τότε έγινε καλά και δεν ξαναπαραπονέθηκε.
 Στην συνέχεια πηγαίναμε κατά καιρούς σαν βόλτα κι άλλες φορές παίρναμε την ευλογία του, ενώ άλλες απλώς καθόμασταν έξω. Ιδιαίτερη γνωριμία δεν είχαμε ποτέ ώστε να ξέρη ποιοι είμαστε, ούτε υπήρξαμε πνευματικά του παιδιά. Απλοί προσκυνητές, που μας έδινε την ευλογία του και συμβουλές για τα παιδιά μας.
 Το μεγάλο θαύμα που αξιωθήκαμε από τη χάρη του συνετελέσθη το 1989. Τότε ο σύζυγός μου υπηρετούσε στις Φέρρες του Έβρου ως Αξιωματικός. Τον Ιούλιο πέρασε την ετησία (γενικές εξετάσεις) στην Αλεξανδρούπολη. Ήρθε ευχαριστημένος, γιατί οι γιατροί τον είδαν πολύ καλά στην υγεία του. Την άλλη μέρα όμως τον κάλεσαν να επαναλάβη την εξέταση αίματος, γιατί θεώρησαν ότι μπορεί να έκαναν λάθος. (Τα λευκά αιμοσφαίρια ήταν μόλις 700). Οι γιατροί και με την δεύτερη εξέταση θορυβήθηκαν πολύ και δεν ήξεραν σε ποιο νοσοκομείο να τον στείλουν. Αποφάσισαν να πάη στο 401 και τον έστειλαν επειγόντως στην Αθήνα με ειδικό σήμα. Μπήκε σε απομόνωση Παρασκευή 20 Ιουλίου 1985. Εγώ με τα παιδιά έφτασα στην Αθήνα την Δευτέρα και το πρώτο που έκανα ήταν να τηλεφωνήσω στον Γέροντα. Συγκεκριμένα του είπα:
 – Γέροντα, σας παρακαλώ να κάνετε μια προσευχή για τον άνδρα μου που είναι πολύ σοβαρά στο νοσοκομείο. Τ’ όνομά του Δημήτριος.
 – Εύχομαι, παιδί μου. Ο Χριστός κι η Παναγία θα τον κάνουν καλά, αλλά με τον ιό που έχεις εσύ στον λαιμό και τα λευκά που έχει αυτός, μην πας σήμερα στο νοσοκομείο, γιατί θα τον σκοτώσης και θα πεθάνη.
 Σημειωτέον ότι με τσιμπούσε λίγο ο λαιμός μου και επιπλέον εγώ δεν είχα ενημερωθή από γιατρούς ότι εκείνος δεν είχε καμμιά άμυνα και κινδύνευε ακόμα κι από ένα φτάρνισμα κάποιου. Εκείνη την ημέρα τα λευκά του έγιναν 4.500 και το εξέλαβαν ως λάθος, ενώ ο Γέροντας πολύ αργότερα μου είπε ότι «αυτό έγινε για να καταδειχθή η δύναμις του Θεού».
 Από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου ο σύζυγος ήταν στην απομόνωση, διαβάζοντας θρησκευτικά βιβλία και ακούγοντας Πειραϊκή Εκκλησία. Στο διάστημα αυτό, επειδή οι γιατροί δεν ήξεραν τα περί της ασθενείας του, του έδωσαν δύο δόσεις χημειοθεραπείας, οι οποίες πέρασαν από πάνω του χωρίς καμμία παρενέργεια και χωρίς να του καλύψουν τα 700 λευκά που ήταν μόνιμα. Βέβαια για την χημειοθεραπεία είχα ζητήσει την γνώμη του Αγίου, ο οποίος μου είπε: «Υπόγραψε, παιδί μου, γιατί είτε πάρει είτε δεν πάρει το ίδιο κάνει».
 Στην συνέχεια κατά θαυματουργικό τρόπο μας δόθηκε η ευκαιρία να πάμε στο Λονδίνο στον προφέσσορα Κατόφσκι. Πριν φύγουμε, επειδή εγώ πίστευα ότι θα πέθαινε στο Λονδίνο, πήγα στον Άγιο Νεκτάριο και προσευχήθηκα στον τάφο του. Εκεί άκουσα ένα σούρσιμο παντόφλας (βήματα) και αμέσως μετά τρεις φορές γκαπ-γκαπ-γκαπ. Πάλι όμως δεν πίστευα και μέσα μου υπήρχε πάντα ο φόβος, αφού και ο γιατρός του 401 μου είχε πη: «Κοπέλλα μου, πως θα τον πας στην Αγγλία; Με ιδιωτικό αεροπλάνο; ξέρεις ότι, αν βήξη κάποιος δίπλα του, δεν θα προλάβη να φτάση;».
 Με την δύναμη του Θεού όχι μόνο έφτασε, αλλά και ούτε εισήχθη στο νοσοκομείο. Ήταν εξωτερικός ασθενής και μέναμε στο ξενοδοχείο. Με δύο ενέσεις που του έκανε ο γιατρός άρχισε η αποκατάσταση και με την τέταρτη έγινε εντελώς καλά. Η ασθένεια ήταν λευχαιμία τριχωτών κυττάρων.
 Μετά από αυτά και αφού εγώ έλεγα σ’ όλους ότι ο Γέροντας μάς έκανε θαύμα, πήγαμε να τον ευχαριστήσουμε. Το πρώτο που μου είπε ο Άγιος ήταν: «Παιδί μου, εγώ δεν είμαι παρά ένας απλός παπάς. Η Παναγία και ο άγιος Νεκτάριος τον έκαναν καλά». Δεν του είχα πει ότι πήγα στην Αίγινα. Στην συνέχεια μας έκανε ένα οδοιπορικό λεπτομερές ως το χωριό του συζύγου μου. Σε μένα έλεγε ότι κοντά σ’ ένα Μοναστήρι υπάρχουν πολλά αρχαία, ασύλητοι τάφοι, τα οποία 28 χρόνια μετά, το 2014, τα έφεραν στο φως οι Αρχαιολόγοι κατά την διάνοιξη της Ιόνιας οδού. Επίσης μου είπε ότι κάποια μέρα θα έχω κάποιο πρόβλημα στο έντερο, και μετά από είκοσι χρόνια μου παρουσιάστηκαν εγκολπώματα, για τα οποία έφτασα δύο φορές προ του χειρουργείου, το οποίο απετράπη την τελευταία στιγμή με την Χάρη του.
 Ένα δεύτερο θαύμα του Αγίου έγινε το 2014 τον Νοέμβριο στο ΝΙΜΙΤΣ, όπου νοσηλευόμουν για το έντερο και μίλησα για το θαύμα του Αγίου που έκανε στον άνδρα μου σε μια κυρία ηλικίας 80 ετών. Η κυρία αυτή νοσηλευόταν για χολή, αλλά είχε κάνει εγχείρηση ανοικτής καρδιάς πριν από 25 χρόνια. Το πρόβλημα της καρδιάς τής έκανε κολπική μαρμαρυγή το βράδυ 17 Νοεμβρίου και την μετέφεραν επειγόντως στην εντατική. Αυτή εκεί επικαλέστηκε τον άγιο Πορφύριο λέγοντάς του: «Άγιέ μου, εγώ δεν σε ξέρω, εσύ όμως με ξέρεις. Έλα και κάνε μου το θαύμα σου, όπως έκανες και σ’ αυτή την κυρία που μου μίλησε για σένα το απόγευμα». Σας πληροφορώ ότι το πρωί στις 9 η ώρα ήρθε στο δωμάτιό της κι ευχαριστούσε τον Θεό για το θαύμα, που της συνέβη πριν από λίγες ώρες.

Από το βιβλίο: «Ο Όσιος Πορφύριος (Μαρτυρίες – Διηγήσεις – Νουθεσίες)». Α’. Μαρτυρίες. Έκδοση «Ενωμένη Ρωμηοσύνη», σελ. 128.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γιά τίς σαρκικές διαστροφές ἐντός τοῦ γάμου, Ἁγίου Παϊσίου Ἁγιορείτου

ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΡΚΙΚΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ» ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ


Διήγησις τοῦ π. Σάββα Ἁγιορείτη
περί τοῦ Ἁγίου Παϊσίου: «Μοῦ διηγήθηκε κάποια κυρία ἀπό τήν Θεσσαλονίκη, ὅτι
κάποτε ὁ Ὅσιος Παΐσιος ἔδωσε δυναμικό τέλος σ’ ἕνα φορτικό καί ἄκρως ἐφάμαρτο
συζυγικό της βάσανο. Εἶχαν διαφορετικό Πνευματικό ἐκείνη καί ὁ σύζυγός της. Ὁ
δικός της Πνευματικός ἦταν πατερικός καί εὐσυνείδητος καί ὑπεδείκνυε τίς
θεοχάρακτες γραμμές καί προϋποθέσεις τοῦ τίμιου γάμου. Ὁ Πνευματικός τοῦ
συζύγου της ἦταν νεωτεριστής καί μεταπατερικός καί ἔλεγε στό σύζυγό της τό
γνωστό καί βλάσφημο καί ἀμοραλιστικό λόγιο ὅτι "ὁ Θεός ἀφήνει ἐλεύθερες
τίς κρεβατοκάμαρες καί δέν ἀσχολεῖται μέ τό τί κάνουν οἱ σύζυγοι κατά τήν σχέση,
ἀλλά μέ τήν καρδιά…". Ὁ σύζυγος ἀπαιτοῦσε νά μεταβληθεῖ ἡ σύζυγός του σέ
χοιρώδη καί λασπώδη κρεάτινη μάζα καί διαρκῶς τήν πίεζε νά ἐνδώσει, μέ εὐλογία
τοῦ Πνευματικοῦ του, στήν παρά φύσιν θεομίσητη καί βδελυρή ἁμαρτία!!! Ἐκείνη ἀκολουθοῦσε
τήν ὑπόδειξη τῆς φωνῆς τοῦ Θεοῦ μέσω τοῦ καλοῦ της Πνευματικοῦ καί οὐδέποτε
διανοήθηκε νά προβεῖ σέ ἕνα τέτοιο παθογενές ἀνοσιούργημα..


Κάποτε ἀπελπισμένη
κατέφυγε στήν Ἱερά Μονή Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου Σουρωτῆς καί συνάντησε τόν ἐκεῖ
παρεπιδημοῦντα Γέροντα τῆς ἀδελφότητος Ὅσιο καί Θεοφόρο πατέρα Παΐσιο τόν Ἁγιορείτη.
Τοῦ ἐκμυστηρεύθηκε τό πρόβλημά της καί ζήτησε τήν βοήθειά του. Ὁ Ὅσιος, κατά
μαρτυρία τῆς γυναίκας, ἔγινε κατά τό κοινῶς λεγόμενο «ἡφαίστειο» ἀπό ἱερά ἀγανάκτηση.
Ὑπέδειξε στή γυναίκα νά μήν ἐνδώσει οὔτε καί μέ ἀπειλή θανάτου στίς
σιχαμερότερες καί θανασιμότερες ἁμαρτίες πού ἔχει νά παρουσιάσει ὀ ἐκπεσών ἄνθρωπος.
Ἐξήγησε ὅτι μέσω αὐτῶν τῶν ἁμαρτιῶν ἐπεισέρχεται ὁ διάβολος στό γάμο καί
φυγαδεύεται ὁ Παράκλητος.


Γίνονται οἱ ἄνθρωποι ὑποκτηνώδη ὄντα, πού ἔπρεπε νἀ ἐντρέπονται
τά φυσιολογικά κτήνη καί νά διδάσκονται ἀπ’ αὐτά. Ἐξήγησε ἀκόμη ὅτι εἶναι ἀναίρεση
τοῦ σκοποῦ τοῦ γάμου πού διασώζει τό κατά φύσιν καί ἀναγάγει στό ὑπερ φύσιν,
καί ὅτι οἱ βδελυρές καί πυρίκαυστες οὐρανόθεν στά Σόδομα αὐτές πράξεις εἶναι οἱ
προσφιλέστερες στόν διάβολο, γιατί ὁδηγοῦν τόν κατ’ εἰκόνα καί ὁμοίωσιν Θεοῦ πλασθέντα
ἄνθρωπο στήν κατακόρυφη πτωτική κατεύθυνση τοῦ διεστραμμένου δαίμονα καί ὄχι
στήν ὑπερυψωθεῖσα θριαμβευτική θέση, πού ὑπέδειξε ἡ τεθεωμένη ἀνθρώπινη φύση
πού προσέλαβε ὁ Χριστός, ἤτοι στά δεξιά τοῦ Πατρός… Ὀνόμασε τίς πράξεις αὐτές
μάστιγα τῆς ἐποχῆς καί παθογένεια γιά τά διαζύγια, τήν ψυχική διάσπαση τῶν
συζύγων, καί ἰδίως γιά τήν διαστροφή καί κατρακύλα τῶν σημερινῶν παιδιῶν, πού εἰσροφοῦν
δαιμονική ἐνέργεια ἀπό τά κυριαρχικά δικαιώματα πού ἔχει ὁ διάβολος ἐπί τοῦ
γενετικοῦ ὑλικοῦ ἀπό τό ὁποῖο προέρχονται καί ἀπό τίς χαίνουσες πνευματικές
πληγές, πού ὐπάρχουν ἀθεράπευτες στίς ψυχές τῶν γονέων τους..


Ἐκεῖνο πού ἔκανε ἰδιαίτερη ἐντύπωση
στήν κυρία ἐκείνη, ἦταν ἡ ἐπιμονή τοῦ Ὁσίου Παϊσίου νά καταγγείλει τόν
«Πνευματικό» τοῦ συζύγου της στόν Ἐπίσκοπο του γιά νά τόν καθαιρέσει. Τῆς εἶπε ἐπί
λέξει: «Νά πᾶς νά τό πεῖς στό Δεσπότη γιά νά τόν ξυρίσει!!!».


Διαπιστώνουμε τήν
ξεκάθαρη, σύμφωνη μέ ὅλους τούς Ἁγίους Πατέρες, θέση τοῦ Ἁγίου Παϊσίου, ἐνάντια
στίς ὅποιες σαρκικές διαστροφές εἴτε ἐκτός, εἴτε ἐντός τοῦ γάμου. Αὐτές καθιστοῦν
τό γάμο ἕναν «νομιμοφανή» σοδομισμό μέ καταστροφικές συνέπειες τόσο στούς
συζύγους, πού ἄν δέν μετανοήσουν κολάζονται, ὄσο καί στά τέκνα τους. Διαπιστώνουμε ἐπίσης τήν ἁγιοπατερική στάση του ἀπέναντι ἐκείνων τῶν «Πνευματικῶν», τῶν χωρίς Ἅγιο Πνεῦμα, πού συμβουλεύουν ὀλέθρια τά πνευματικά τους τέκνα «χαϊδεύοντας» τά πάθη τους. Ὅπως μᾶς διδάσκει ἡ Ἁγιοπατερική Γραμματεία ὁ Πνευματικός ἔχει ἐξουσία νά συγχωρεῖ ἐκεῖνα πού συγχωροῦνται σύμφωνα μέ τόν νόμο τοῦ Θεοῦ καί ὄχι τά πάντα. Ἡ ἐθελοτυφλία καί ἡ ἄνομη κακή συγχώρηση αὐτῶν πού ἁμαρτάνουν ἀμετανόητα κολάζει τόσο τόν ἐξομολογούμενο ὅσο καί τόν Πνευματικό του.


Ὁ Κύριος νά μᾶς δίνει σύνεση καί νά μᾶς εὐλογεῖ ὅλους δι’ εὐχῶν τοῦ Ἁγίου
Του, Ὁσίου Παϊσίου τοῦ Ἁγιορείτου».
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΤΕ ΟΜΙΛΙΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ- ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...