Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:
http://bit.ly/Kyrios-Ihsous-Hristos
Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018

ΔΩΔΕΚΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ .Oἱ ἅγιοι μάρτυρες Ἀνίκητος καί Φώτιος. «Αἰσχύνη σ’ ἐσένα εἰδωλολάτρη! Οἱ θεοί σου εἶναι ἕνα τίποτα!»Οι άγιοι μάρτυρες Ανίκητος και Φώτιος

Ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός επισκέφτηκε κάποτε την πόλη της Νικομήδειας με τη δόλια πρόθεση να εξαλείψει τούς χριστιανούς. Όταν άρχισε τον ανηλεή διωγμό των χριστιανών, ένας από τούς επιφανέστερους άρχοντες της πόλεως, ο Ανίκητος, ομολόγησε ευθαρσώς την πίστη του στον Χριστό και Κύριο, ενώπιον του αυτοκράτορα και αποκήρυξε τα είδωλα ως άψυχες πέτρες, η λατρεία των οποίων δεν αρμόζει σε λογικό άνθρωπο.
Ό αυτοκράτορας διέταξε σκληρά βασανιστήρια: τού έκοψαν τη γλώσσα και, εντούτοις, με θαύμα του Θεού, ο Ανίκητος συνέχισε να μιλάει. Τότε άφησαν ένα λιοντάρι ελεύθερο για να τον κατασπαράξει, άλλα εκείνο ευθύς ημέρεψε και ήλθε κοντά του . Την ίδια στιγμή κατέρρευσε 0 ειδωλικός βωμός προς τιμήν τού Ηρακλή. 
Κάποιος συγγενής του Ανίκητου, ο Φώτιος, βλέποντας τα τραύματα και την αγόγγυστη καρτεροψυχία του τον ασπάσθηκε και δήλωσε ότι είναι χριστιανός, φωνάζοντας στον αυτοκράτορα: «Αισχύνη σ’ εσένα ειδωλολάτρη! Οι θεοί σου είναι ένα τίποτα!»
Ο αυτοκράτορας διέταξε να αποκεφαλιστεί αμέσως ό Ανίκητος.
Αλλά, μόλις ο δήμιος σήκωσε το χέρι του εναντίον του αγίου Φωτίου, αυτοτραυματίστηκε με το σπαθί και εξέπνευσε. Ο Ανίκητος και ο Φώτιος, ύστερα από παρατεταμένα βασανιστήρια οδηγήθηκαν στη φυλακή, υπομένοντας εγκλεισμό για τρία χρόνια. Ύστερα οι άπιστοι άναψαν φωτιά σε μια τεράστια κάμινο και έριξαν εκεί τούς χριστιανούς. Πολλοί άλλοι χριστιανοί - άνδρες, γυναίκες και παιδιά -τούς ακολούθησαν μέσα στις φλόγες. Ή προσευχή των χριστιανών, δοξολογούσαν τον Θεό για το μαρτύριό τους μέσα στις φλόγες, ανέβαινε ως θυμίαμα από την κάμινο.

Όλοι μαρτύρησαν περί το έτος 305. Τούς αγίους Ανίκητο και Φώτιο επικαλούμαστε στις προσευχές των Μυστηρίων του Ιερού Ευχελαίου και του Αγιασμού των Υδάτων.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018


https://apantaortodoxias.blogspot.com/2018/08/blog-post_412.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ