Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Ἕλληνες Ἀρχιερεῖς τοῦ Πατριαρχείου Ἀλεξανδρείας τιμωροῦν τούς Ἀφρικανούς ἱερεῖς πού ἀρνοῦνται νά ἀναγνωρίσουν τούς Οὐκρανούς σχισματικούς

Την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύθηκε μια ανοικτή επιστολή 27 Αφρικανών Ορθόδοξων Ιερέων από την Κένυα, την Τανζανία, την Ουγκάντα ​​και την Ζάμπια, στην οποία οι υπογράφοντες εκφράζουν την διαφωνία τους με την απόφαση του Πατριάρχη να αναγνωρίσει την σχισματική «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» και να μνημονεύσει τον προκαθήμενό της Επιφάνιο Ντουμένκο.
Οι ιερείς σημειώνουν επίσης ότι η απόφαση αναγνώρισης των σχισματικών έγινε χωρίς να ρωτηθούν οι Αφρικανοί κληρικοί και λαϊκοί, αν και αποτελούν την πλειονότητα της Εκκλησίας.
Οι κληρικοί γράφουν με σεβασμό και αυτοσυγκράτηση: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την άποψή μας και να δηλώσουμε ότι δεν συμφωνούμε με την παραπάνω απόφαση. Σεβόμαστε τον Πατριάρχη μας και υπακούμε στους επισκόπους μας, αλλά όπως και πολλοί ιερείς, ακόμη και επίσκοποι, στην Εκκλησία της Ελλάδος εξέφρασαν τη διαφωνία τους με μια παρόμοια απόφαση αναγνώρισης των Ουκρανικών σχισματικών, πιστεύουμε ότι κι εμείς έχουμε ισάξιο δικαίωμα να εκφράσουμε την άποψή μας.»
Μία ημέρα μετά την δημοσίευση της επιστολής, το OrthoChristian ενημερώθηκε από τον π. Γεώργιο Μαξίμοβ [George Maximov], έναν ιεραπόστολο ιερέα ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με αρκετούς Αφρικανούς ιερείς, ότι ήδη απειλούνταν με κυρώσεις από τους αρχιερείς τους, όπως με περικοπή του μισθού τους, αργία από τα ιερατικά τους καθήκοντα και αφορισμό [excommunication].
Λίγες ημέρες αργότερα το OrthoChristian ενημερώθηκε από έναν από τους υπογράφοντες ότι είχαν ήδη τεθεί σε αργία. Ωστόσο, ο ιερέας αυτός και άλλοι δήλωσαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ότι παρά τις όποιες απειλές ή τιμωρίες θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό της κανονικής Εκκλησίας στην Ουκρανία.
Σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, ο π. Γεώργιος διευκρινίζει ότι οι Έλληνες ιεράρχες, Μητροπολίτης Κένυας Μακάριος, Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως Δημήτριος (Τανζανία) και Μητροπολίτης Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας Αγαθώνικος [σ.σ. νομίζω ο τελευταίος είναι επίσκοπος] άρχισαν αμέσως να κινούνται εναντίον των ιερέων τους που υπέγραψαν την ανοικτή επιστολή, απαιτώντας να υπογράψουν δήλωση υποστήριξης στην «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.»
«Όταν αρνήθηκαν τέθηκαν σε αργία από τα καθήκοντά τους και απειλήθηκαν με καθαίρεση [defrocking]», αναφέρει ο π. Γεώργιος.
Ο π. Γεώργιος σημειώνει επίσης ότι μόλις το περασμένο καλοκαίρι ο Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως Δημήτριος ταξίδεψε στο Κίεβο για την 1.030η επέτειο του Βαπτίσματος των Ρως, όπου εξέφρασε την υποστήριξή του στην κανονική Ουκρανική Εκκλησία και στον προκαθήμενό της τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος το περασμένο έτος εξέφρασε επίσης την σθεναρή υποστήριξή του στην κανονική Ουκρανική Εκκλησία.
Επιπλέον, ο π. Γεώργιος αναφέρει ότι εξ όσων γνωρίζει δεν υπήρξαν κυρώσεις ή απειλές από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καμπάλας Ιωνά (Ουγκάντα) -ένας από τους λιγοστούς Αφρικανούς Ιεράρχες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας- εναντίον των ιερέων του που υπέγραψαν την ανοικτή επιστολή.
Σε δημοσίευμα στην Τέλεγκραμ από τις 19 Δεκεμβρίου, ο π. Γεώργιος σημείωσε ότι πολλοί ιερείς στην Εκκλησία της Ελλάδος διατύπωσαν ισχυρότερο αντίλογο και κριτική για την αναγνώριση των Ουκρανών σχισματικών αλλά δεν αντιμετώπισαν κυρώσεις.

Αναφέρει:

Και το γεγονός ότι οι Αφρικανοί ιερείς πετάγονται έξω από την Εκκλησία για μία πολύ ήπια και ευγενική επιστολή δείχνει πραγματικά τα δύο μέτρα και σταθμά των Ελλήνων επισκόπων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τους Αφρικανούς κληρικούς τους ως ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας. Φυσικά, οι καθαιρέσεις αυτές δεν είναι κανονικές επειδή οι πατέρες δεν έκαναν τίποτα με αυτήν την επιστολή τους για το οποίο θα έπρεπε να καθαιρεθούν. Δεν σταμάτησαν να μνημονεύουν τον Πατριάρχη Θεόδωρο, δεν αρνήθηκαν υπακοή στους επισκόπους τους· απλώς εξέφρασαν την προσωπική τους γνώμη. Αλλά σύμφωνα με τους Έλληνες επισκόπους, οι Αφρικανοί δεν έχουν ούτε και αυτό το δικαίωμα.

Μετάφραση Φαίη

https://tasthyras.wordpress.com/2019/12/26/έλληνες-αρχιερείς-του-πατρ-αλεξανδρε/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible