Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ἰαπωνικές θρησκεῖες Κί (Johrei – Mahikari - Rei­ki).

ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΙ (Johrei – Mahikari - Rei­ki)
   π.ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ

 ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ, ΓΚΟΥΡΟΥΪΣΜΟΣ, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΘΗΝΑ 1997 – 4Η ΕΚΔΟΣΗ

ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Π. Ε. Γ,  τηλ. 210 6396665

Στο χώρο τού αποκρυφισμού συγκαταλέγονται και οι ΚΙ-θρησκείες, που προέρχονται από την Ιαπωνία.
ΚΙ σημαίνει «δύναμη ζωής», θεϊκή δύναμη, που ρέει παντού. Αυτή η δύναμη, λένε οι ομάδες αυτές, μπορεί να ανακαλυφθεί και να χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς του ανθρώπου. Σύμφωνα με το «Επίση­μο Εγχειρίδιο Ρέϊκι» (Official Reiki Handbook) που εκδόθηκε από την «Αμερικανική Διεθνή εταιρία Ρέϊκι» (κεφ. Reiki A to Ζ. σ.2) «ΚΙ σημαίνει την παγκόσμια ενέργεια ζωής, μέσω της οποίας ρέουν όλα εκείνα που βρίσκονται στη ζωή».

 Στο Δυτικό κόσμο είναι γνωστές κυρίως τρεις ομά­δες αυτών των «Θρησκειών ΚΙ»: Η «Θρησκεία για τη σωτηρία τού Κόσμου» (Johrei), η Mahikari και η Rei­ki.

 Johrei είναι το «Ιαματικό φως», ένα «δώρο τού Θεού». Στην κίνηση γίνεται ο καθένας δεκτός, ανεξάρ­τητα από τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, αρκεί να πιστεύει «στον Θεό Δημιουργό και να προσπαθεί να ανακαινίσει τη ζωή του με βαθειά πίστη και με την πράξη τού Johrei». Η κίνηση υπόσχεται με τη μέθοδο της να καθαρίσει σωματικά και ψυχικά τον άνθρωπο και να πραγματοποιήσει τον παράδεισο, αφού θα φέρει τον άνθρωπο σε «πλήρη εναρμόνιση με τη θεϊκή αγά­πη» (Society of Johrei, Kyoto, αγγλ. έκδ.).
 Το Mahikari ιδρύθηκε από τον Yoshikazu Okada (1909-1974). Ισχυρίσθηκε ότι το 1959 ο Θεός τού αποκάλυψε πως όλες οι θρησκείες έχουν μόνο ένα μέρος της αλήθειας. Όμως το Άγιο Πνεύμα της Θεϊ­κής αλήθειας εισήλθε σ' αυτόν και έλαβε εντολή να διακηρύξει αυτό που του αποκαλύφθηκε, ώστε να προε­τοιμάσει τον κόσμο για τη «Νέα Εποχή» (A.K.Tebecis. σ. 24).

Από τους οπαδούς του τιμάται σαν Sukuinushisa-ma (Μεγάλος Σωτήρας). Έργο ενός «Μεγάλου Σωτήρα» είναι να υψώνει τα χέρια, για να καθαρίσει τον κόσμο. Επίσης να μεταδώσει αυτό το δώρο και στον καθένα άνθρωπο.

Mahikari σημαίνει «Αληθινό Φως», που συγκρίνε­ται από τους οπαδούς του με το «Φως» στη χριστιανική πίστη, τον Χριστό (Ιω. α' 9).

 Reiki σημαίνει την παγ­κόσμια ενέργεια ζωής και ταυτόχρονα τη μέθοδο για την ενεργοποίηση αυτής της ενέργειας. Η μέθοδος α­νάγεται στον Dr. Mikao Usui (τέλη ΙΗ' και αρχές ΙΘ' αιώνα).

 Σ' αυτές τις θρησκείες ανήκουν οι Ιάπωνες «θερα­πευτές», που έγιναν γνωστοί και στη χώρα μας. Σε μερικές από αυτές (Johrei) η ιατρική χαρακτηρίζεται δηλητήριο. Η ίαση επέρχεται με το Johrei, το «φως», που θεραπεύει και λυτρώνει. Αυτή η ιαματική δύναμη μεταφέρεται με τα χέρια του «θεραπευτή» και εξουδετε­ρώνει κάθε ακαθαρσία στην ψυχή και στο σώμα.

 Στην κίνηση Mahikari η «θεϊκή πνευματική ακτινο­βολία» Mahikari no Waza) χρησιμοποιείται για «εγχει­ρήσεις» χωρίς χειρουργείο και χειρουργικά εργαλεία, αλλά και, κυρίως, για τον καθαρισμό «των ανήσυχων πνευματικών όντων και για την παρακίνησή τους να κάνουν αυτό που θέλουν για τον εαυτό τους». Αυτή τη θεϊκή ενέργεια μπορεί να την αναζητήσει ο καθένας και να την χρησιμοποιήσει για τους σκοπούς του, αρκεί να λάβει μέρος σε ένα σεμινάριο της κίνησης (Sekai Mahikari Bunmai Kyokari, Tokyo, σ. 14). Και πάλι εδώ έχουμε τον κοινό σκοπό για όλες τις θρησκείες ΚΙ: Η εγκαθίδρυση του ουρανού στη γη.

Τα κακά στον άνθρωπο δημιουργούνται με την συγκόλληση πρόσθετων πνευματικών όντων, που συγκολώνται από κατώτερα κίνητρα στον άνθρωπο και αποτε­λούν αιτία 80% των κακών. Όμως με το τελετουργικό της κίνησης μπορούν να αντιμετωπισθούν!


Με τη μύηση στην κίνηση, κάθε πιστός γίνεται Kamikumite, δηλαδή «χέρι με χέρι με τον Θεό» και μπορεί «να ακτινοβολεί με τις παλάμες του το θεϊκό φως και να ενεργεί στον κόσμο καλυτέρευση και θε­ραπεία· να θεραπεύει όλες τις ασθένειες και να απαλλάσσει από αρνητικό κάρμα». Στην κίνηση η λατρεία των προγόνων επιβάλλεται.

 Reiki είναι σύμφωνα με το «Επίσημο Εγχειρίδιο Ρέϊκι» μια «επιστήμη ενεργείας, μια εύκολη τεχνική επί­θεσης των χειρών, ασφαλής στη χρήση από τον καθέ­να, σε κάθε τόπο και σε κάθε περίσταση, για σάς και τον καθένα που χρησιμοποιεί ενέργεια στη ζωή· μια μοναδική προσωπική αυτομεταμορφωμένη εμπειρία, μια τεχνική για την ενεργοποίηση, αποκατάσταση, εξι­σορρόπηση της φυσικής ενέργειας, για βοήθεια, θερα­πεία, πρόληψη ανωμαλιών, διατήρηση θετικής και κα­λής κατάστασης, μεταμόρφωση και φωτισμό» (Han­dbook, σ. 58). Ρέϊκι είναι η «επιστήμη και τέχνη της ενεργοποίησης, διεύθυνσης και εφαρμογής της φυσι­κής ενεργείας του σύμπαντος». Αυτή η ενέργεια εξο­μοιώνεται με το κινέζικο Chi, την ινδουιστική πράνα και το φως του Χριστού! (Handbook, σ. 2).


 «Το Ρέϊκι βοηθάει στο να ελαττωθούν τα έξοδα για τη διατήρηση της υγείας και προσφέρεται σαν μέσο για το σταμάτημα τού πληθωρισμού... ενεργοποιεί ολό­κληρο το σύστημα τού οργανισμού μας ακίνδυνα και γρήγορα... βοηθά να μην αισθάνεσθε απροστάτευτοι, χαμένοι και αδύναμοι όταν έρχεσθε αντιμέτωποι με κά­ποια αρρώστια και με κρίσιμες καταστάσεις». Στο «Εγ­χειρίδιο» αριθμούνται γύρω στις 300 αρρώστιες, που θεραπεύει το Ρέϊκι· από AIDS μέχρι καρκίνο! (Handbook, σ.57).

 Οι τεχνικές των Ιαπωνικών αυτών «θρησκειών» στηρίζονται στην αντιχριστιανική άποψη πως κάθε άν­θρωπος είναι μια «παγκόσμια φλόγα», με την οποία μπορούμε να ερχόμαστε «σε απ' ευθείας σύνδεση» και να τη δραστηριοποιούμε. Έτσι η «επιστήμη ρέϊκι» λογί­ζεται μια «υπερβατική γέφυρα παγκόσμιας ενεργείας, που μας συνδέει τρόπον τινά απ' ευθείας και συνειδητά με την κοσμική μας, παγκόσμια μητέρα» (Handbook, σ. 68).

 «Η πραγματική θεραπεία μας είναι η πραγματική σύνδεσή μας με το σύμπαν, με την πηγή μας. Ρέϊκι είναι η παλαιά επιστήμη της οικουμενικής ενεργείας, η οποία παραδόθηκε σ' αυτή την αρχική φάση της Νέας Εποχής ανθρώπινης εξέλιξης, σαν βοηθητικό μέσο για θεραπεία και αδιάφθορη μεταμόρφωση στους νεώτε­ρους χρόνους» (Handbook, σ. 68).

 Κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο για τις διάφορες αποκρυφιστικές ομάδες, παρατηρούμε πως δεν υπάρχει σ' αυτές ενιαία διδαχή. Όμως στο σύνολο τους σχεδόν δεν δέχονται την ύπαρξη προσωπικού Θεού. Μερικές κάνουν λόγο για «κοσμικό νόμο», άλλες για «βασική Ουσία» ή «ακτινοβολία» και εκλαμβάνουν ολόκληρη τη φύση σαν «εκδήλωση» αυτής της «ουσίας» ή για «συμπιεσμένη ακτινοβολία».


 Πολλές ομάδες δεν διακρίνουν διαφορά ανάμεσα στο καλό και στο κακό, στο θετικό και στο αρνητικό, στον Υιό τού Θεού και στον Εωσφόρο. Τόσο το καλό, όσο και το κακό, λογίζονται «συσσωρευμένη ενέργεια», καταστάσεις μέσα στον άνθρωπο. Και οι δύο αυτές «κα­ταστάσεις» είναι θεϊκές· η ενότητα τους οδηγεί στην «όλη Θεότητα». Τη διδαχή αυτή συνοψίζει ο γκουρού Ράζνις ως εξής: «Αντιθέσεις οδηγούν στην ενότητα... φαντάσου ένα κόσμο, στον οποίο δεν υπάρχει το κακό. Ή σκέψου ένα κόσμο που δεν υπάρχουν αμαρτωλοί. Πιστεύεις πως εκεί θα είναι όλοι άγιοι; Ο άγιος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τον αμαρτωλό. Ο άγιος χρειάζεται τον αμαρτωλό... υπάρχει εκεί μια αρμονία, μια κρυφή αρμονία - είναι οι πόλοι»! (Pajneesh New­sletter, γερμ. έκδ. 8/1980, σ. 11-12).

 Ο άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος. Τη μοίρα του την προσδιορίζουν διάφοροι παράγοντες, έξω από αυ­τόν οι θέσεις και οι κινήσεις των άστρων, οι συνδυα­σμοί των αριθμών, πνευματικά όντα και εξωγήινοι. Εξάλλου ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από το νόμο τού «κάρμα», που προσδιορίζει με ακρίβεια την τύχη του σε κάθε υποτιθέμενη νέα γέννηση μέσα σ' ένα νέο σώμα (μετενσάρκωση).

Όμως οι ομάδες αυτές υπόσχονται πως μπορούν να ανακαλύψουν και να θέσουν στην υπηρεσία τού ανθρώπου απόκρυφες δυνάμεις, που θα αλλάξουν τη μοίρα του.

 Πολλές ομάδες υπογραμμίζουν πως «μέσα μας» βρίσκονται όλες οι δυνάμεις, που με τις τεχνικές τους, οι δυνάμεις αυτές μπορούν να αφυπνιστούν και να χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς του ανθρώπου, με «καταπληκτικά αποτελέσματα». Μπροστά σ' αυτές τις δυ­νάμεις, που σύμφωνα με μερικές ομάδες αφυπνίζονται με το διαλογισμό, τη «θετική σκέψη» ή και με την κουνταλίνι-γιόγκα, τίποτε δεν είναι αδύνατο. Άλλες πάλι ομάδες πιστεύουν πως οι δυνάμεις αυτές οφείλονται σε πνεύματα που εισβάλλουν μέσα μας και μας εξου­σιάζουν. Οι δυνάμεις αυτές, λένε, μπορεί να είναι πολύ δημιουργικές, να ενεργήσουν θεραπείες και άλλα θαύ­ματα, όμοια μ' εκείνα που επιτέλεσε ο Χριστός.

Μερικές ομάδες υπογραμμίζουν πως υπάρχουν διάφορα υπαρξιακά επίπεδα και επίπεδα εξέλιξης· το νόημα της ζωής του ανθρώπου είναι να ανέλθει αυτά τα επίπεδα, για να μπορέσει τελικά να επανέλθει στην «Πηγή», εξουδετερώνοντας την ίδια την ύπαρξή του σαν ξεχωριστό πρόσωπο. Ακόμη και ο Χριστός υπόκειτο σ' αυτό το νόμο της εξέλιξης και της «αυτοσωτηρίας». Οι γνωστές ιδέες τού Καζαντζάκη και του Σκορτσέζε έχουν εδώ την πηγή τους. Εδώ βρίσκουμε επίσης την άποψη πως ο Ιούδας ήταν το όργανο για την εξέλιξη τού Χριστού!

 Πολλές ομάδες κηρύττουν την εναρμόνιση των θρησκειών. Κηρύττουν πως καμμιά θρησκεία δεν είναι ανώτερη· όλοι οι ιδρυτές θρησκειών, και ο Ιησούς Χριστός, λένε, είναι μέλη της «Μεγάλης Λευκής Αδελ­φότητας». Το συνέδριο για τη συνένωση των θρησκειών (1893) είναι καρπός αυτής της αντίληψης και είχε χα­ρακτήρα αντιχριστιανικό.

 Οι ομάδες αυτές υποστηρίζουν πως έχουν την «απ' ευθείας γνώση», γιατί οι σημερινές «αποκαλύψεις» είναι συνέχεια των αποκαλύψεων των συγγραφέων της αγίας Γραφής. Η αγία Γραφή είναι βιβλίο πνευματιστικό και οι προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης ήσαν ένα είδος μέντιουμ. Όλα τα μεγάλα γεγονότα της Γραφής ερμη­νεύονται αποκρυφιστικά. Έτσι οι ομάδες αυτές, που στηρίζονται σήμερα στην «άμεση γνώση», που τους πα­ρέχει η «απ' ευθείας επικοινωνία» με το Χριστό, τους αποστόλους κ. ο. κ. ισχυρίζονται πως πολλά πράγματα απαλείφθηκαν από τη Γραφή μέσω της Εκκλησίας, λόγου χάρη η διδαχή για το κάρμα και τη μετενσάρκω­ση. Έτσι, λέγουν, η Εκκλησία νόθευσε τη Γραφή!

 Οι αποκρυφιστικές αυτές ομάδες κηρύττουν τη «Νέα Εποχή», τη «Χρυσή Εποχή του Υδροχόου» και υποστηρίζουν πως πρόκειται να έλθει ο Αβατάρ ή Χρι­στός αυτής της Εποχής. Μερικές μάλιστα κηρύττουν πως η «Νέα Εποχή» έχει ήδη αρχίσει και πως ο νέος ή Υδροχοϊκός Χριστός είναι ο «Δάσκαλος» ο δικός τους!

ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ – www.egolpion.com
http://www.egolpion.com/ki.el.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible