Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Θαύματα εν Αγίω Όρει κατά τον εμφύλιο πόλεμο εν έτει 1948

ΘΑΥΜΑΤΑ ΕΝ ΑΓΙΩ ΟΡΕΙ

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝ ΕΤΕΙ 1948
(Σάββα Μοναχού Φιλοθεΐτου)

Θαύματα τα οποία έγιναν κατά τον Οκτώβριο του 1948, όταν πολυμελής συμμορία εισήλθε στο Άγιο Όρος και λεηλάτησε τις Καρυές κ. λ. π.
Α) Όταν περικύκλωσαν οι συμμορίτες το κονάκι (αντιπροσωπείο) της Ι. Μ. Ζωγράφου και πυροβολούσαν εναντίον του αναγκάζοντας την λίγη δύναμη των χωροφυλάκων που υπήρχε εκεί να παραδοθεί· ένας εκ των συμμοριτών πυροβόλησε την εικόνα του Αγίου Γεωργίου η οποία ήταν αναρτημένη πάνω από την εξώθυρα· το μεν τζάμι της εικόνας έσπασε, αλλά η εικόνα του Αγίου έμεινε αβλαβής, όμως και το βλήμα δεν βρέθηκε!

Β) Όλμος εκσφενδονίσθηκε από τους αντάρτες από απόσταση πεντακοσίων μέτρων εναντίον του Βατοπεδινού κονακίου με σκοπό να φονεύσουν τον διοικητή του Αγίου Όρους ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτό μαζί με 4 χωροφύλακας. Όμως, ο όλμος έπεσε στο απέναντι κελί του Φερφερή, που εκείνη τη στιγμή ήταν γεμάτο από μοναχούς και λαϊκούς καθώς τελούνταν Θεία Λειτουργία. Παρόλου που κτύπησε πάνω στην στέγη, δεν εξερράγη, μόνο κρότος έγινε και ο όλμος βρέθηκε.
Γ) Περίπου 100 συμμορίτες όρμησαν με λύσσα για να εισέλθουν στο Βατοπεδινό κονάκι ώστε να συλλάβουν τον διοικητή, αλλά δεν μπορούσαν καθώς οι λίγοι χωροφύλακες που βρίσκονταν μέσα τους απέκρουαν αμυνόμενοι ανδρικώτατα. Τότε αυτοί, λαβόντες μια φιάλη γεμάτη βενζίνη, της τοποθέτησαν φυτίλι και αφού το άναψαν, την έρριψαν πάνω στην στέγη του Κονακίου. Και η μεν φιάλη έπεσε πάνω στην σκεπή, η δε βενζίνη με το φιτίλι, τινάχθησαν έξω του κτιρίου, χωρίς να επιφέρουν καμία βλάβη.
Δ) Κάποιος αστυνομικός, είχε προετοιμασθεί να κοινωνήσει τα Άχραντα Μυστήρια και πήγε το πρωί στην εκκλησία του κοιμητηρίου του Πρωτάτου όπου τελούνταν Θεία Λειτουργία. Οι συμμορίτες, αφού τον αντιλήφθησαν έτρεξαν να τον συλλάβουν. Αλλά στο μεταξύ, τον βλέπει ένας μοναχός και του λέει: Δεν έρχεσαι στο σπίτι μας όπου και μείς έχουμε Λειτουργία και δύνασαι να μεταλάβεις; Μάλιστα, έρχομαι· είπε ο αστυφύλακας και επορεύθησαν κατά κει. Μόλις απεμακρύνθησαν μπήκαν οι συμμορίτες στο παρεκκλήσι ρωτώντας, αλλά δεν τον βρήκαν· διότι ταυτόχρονα είχε παρακάμψει από άλλο δρόμο και έτσι σώθηκε ο υπάλληλος.
Και άλλα θαύματα διενεργήθησαν από την Θεία Δύναμη, τα οποία δεν υπέπεσαν στην αντίληψη των ανθρώπων.
http://voutsinasilias.blogspot.com/2011/01/1948.html
http://proskynitis.blogspot.com/2011/02/1948.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible