Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΖΕΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ;ΖΕΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ; 

Αθλητικός σύλλογος πολεμικών τεχνών, σε προάστιο των Αθηνών, προτείνει στους γονείς ως ιδανική μέθοδο για «απόκτη­ση αυτοπειθαρχίας, αυτοσεβασμού και εμπιστοσύνης» των μικρών παιδιών τους, την άσκηση στην Ασιατικής προελεύσεως αυτοάμυνα Κούνγκ Φού, με βάση την πρα­κτική Ζεν.
Ο εν λόγω σύλλογος, στα διαφημιστι­κά έντυπα του, προβάλλει την «πολυετή ενασχόληση με παιδιά νεαρής ηλικίας των άρτια εκπαιδευμένων δασκάλων του», το­νίζοντας μάλιστα την «συνεχή ενημέρωσή τους» επάνω στο θέμα αυτό.
Αλλά, ας αναφερθούμε συνοπτικά στο Ζεν για ενημέρωση των αναγνωστών μας.

undefinedΣύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία του αείμνηστου π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου, το Ζεν είναι μέρος της Βουδιστικής διδα­σκαλίας και εμφανίστηκε στη Δύση τον 19ο αιώνα. Σύμφωνα με την πρακτική του εφαρμογή, ο ασκούμενος προκειμένου να φθάσει στο «φωτισμό», καλείται να ξεχά­σει ο,τιδήποτε γνωρίζει μέχρι τη στιγμή εκείνη θεωρώντας το ως μη πραγματικό και να το αποκηρύξει ως ψευδαίσθηση -διότι αυτό αποτελεί δήθεν εμπόδιο στην ένωσή του με την συμπαντική απρόσωπη δύναμη που κατά την Βουδιστική διδασκα­λία ταυτίζεται με το θείο-, στη συνέχεια δε, καλείται να «ενωθεί» με «αυτό» όπως «μια σταγόνα πέφτοντας μέσα στον ωκεανό, ενώνεται με αυτόν».
Η άρνηση σε κάθε «προσκόλληση» -μέ­χρι και ακρότητες του τύπου «Αφάνισε οιο­δήποτε εμπόδιο με οιονδήποτε τρόπο, ακόμη και αν πρόκειται να διαπράξεις φόνο»- σύμ­φωνα με επώνυμο δάσκαλο του Ζεν τα λέει όλα.
Έπειτα από αυτά, ανησυχούμε βαθύ­τατα για τη προβολή της βουδιστικής με­θόδου Ζεν -την οποία ο εν λόγω σύλλογος επικαλείται ως ιδανική «για παιδιά με μα­θησιακές δυσκολίες, ή προβλήματα συμπε­ριφοράς»- και για την ευκολία με την οποία διαφημίζεται η επικίνδυνη αυτή πρακτική η οποία μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο σε ανεπανόρθωτες βλάβες· πόσο μάλλον, όταν οι «προσφορές» αυτές έχουν σα στόχο τα παιδιά μας.
Είναι εμφανές ότι η άγνοια κάποιων γονέων ως προς τις προσφορές αυτές, τους καθιστούν ευάλωτους ειδικά έφ' όσον οι γονείς αυτοί αναζητούν λύσεις στα προ­βλήματα των παιδιών τους.
Θα πρέπει να είμαστε άκρως προσεκτι­κοί σε κάθε προσφορά που παρουσιάζεται σα μέθοδος γυμναστικής ή ψυχοσωματικής βελτίωσης -είτε πρόκειται για ασκήσεις γιόγκα ή πολεμικές τέχνες-, ειδικά όταν ασκούνται σε βάρος των εύπλαστων παι­δικών ψυχών, καθώς οι μέθοδοι αυτές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ανατολική θρησκευτικότητα και είναι επικίνδυνες για την ψυχοσωματική υγεία του άνθρωπου. 


Από το περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ (ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2011, ΤΕΥΧΟΣ 64)
http://www.egolpion.com/zen_paidia.el.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ