Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος καλεῖ σέ ἱεραποστολή



Ή αγάπη δεν αφήνει περιθώρια ατομικιστικής απασχολήσεως, αλλά δίνει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του συνανθρώπου,έτσι εξασφαλί­ζει κανείς και το δικό του συμφέρον
Άλλα και σεις μην ακούτε αυτά μόνο για λογαριασμό σας, παρά και για λογαριασμό όσων έχετε πρόθεση να καθοδηγήσετε.Εκείνο πού επεκτείνει την Εκκλησία είναι η διαδοχική με­τάδοση της πίστεώς της ανάμεσα στα μέλη της.
Πάρε το παράδειγμα του σώματος.Αν ένα μέλος κατακρατήσει για τον εαυτό του το σύνολο της τροφής καί δεν το μεταδώσει καί στ' άλλα,τελικά και αυτό θα πεινάσει και το υπόλοιπο σώμα θα εξασθενίσει.Παρά­δειγμα το στομάχι.Αν κρατήσει αποκλειστικά για τον εαυτό του την τροφή,και το υπόλοιπο σώμα θα μαραζώσει από την πείνα και το ίδιο θα κατα­στραφεί από την υπερβολική ποσότητα.Αν όμως,αφού πάρει όσο του χρειάζεται,δώσει παρακάτω και στα άλλα μέλη, σύμφωνα με τη φυσική διαδοχικότητα, τότε καί τον εαυτό του και το υπόλοιπο σώμα θα διατηρεί σε υγιή κατάσταση.
Το ίδιο ισχύει καί για σένα τώρα.Αν,αφού άκουσες όσα είπα,τα κατακρατήσεις για λογαριασμό σου και δεν τα μεταδώσεις σε άλλον, τότε και κείνον θα τον αδικήσεις καί τον εαυτό σου θα καταστρέψεις φορτώ­νοντάς τον φοβερά ελαττώματα,όπως τη νωθρότητα και το φθόνο.
Γιατί το να μην είμαστε μεταδοτικοί γίνεται ή από κακότητα ή από τεμπελιά καί αδιαφορία. Και το ένα,όμως,καί το άλλο είναι αρκετά για να καταστρέ­ψουν αυτόν που τα έχει.Αν,αντίθετα,χωρίς ζηλότυπη κατακράτηση,προωθήσεις καί σε άλλους την πνευματική τροφή,τότε θα ωφελήσεις ταυ­τόχρονα και τον εαυτό σου και το συνάνθρωπό σου.
 http://orthodoxigynaika.blogspot.com/2012/03/blog-post_03.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible