Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Γιά τήν ψυχή μας ἀξίζει πραγματικά κάτι καλύτερο...

του π. Ιωσήφ Ταγαράκη


Πολλοί πιστοί προσέρχονται αυτές τις ημέρες να μεταλάβουν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας. Αρκετοί προετοιμάζονται συστηματικά. Έχουν ήδη ακολουθήσει τη νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Έχουν ήδη έγκαιρα (και χωρίς τη βιασύνη της τελευταίας στιγμής) προσέλθει και στο μυστήριο της Εξομολόγησης. Ετοιμάζονται όσο το δυνατόν πληρέστερα για τη Θεία Μετάληψη. Για την προσωπική τους συνάντηση με τον Χριστό...

Ένα τέτοιο γεγονός, προσωπικής συμμετοχής, ας μην καταδεχθούμε να μετατραπεί σε "εθιμικό καθήκον". Σε συνήθεια κάποιων ημερών και τήρηση μιας τυπικής παράδοσης.
Αξίζει να προετοιμάσουμε την ψυχή μας για το μεγάλο δώρο που θα λάβει.
Να σταθούμε λίγο περισσότερο στο ναό. Να φτάσουμε λίγο νωρίτερα. Να ακούσουμε την θεία λειτουργία. Μήπως και παρακινηθεί η ψυχή μας και ξεκολήσει από τα γήινα και τα φθαρτά.
Να ρωτήσουμε και να μάθουμε για την ορθή προετοιμασία.
Κεντρικός μας στόχος: Να προσέλθουμε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα. Να μείνουμε μετά το "Χριστός Ανέστη". Να παραμείνουμε μέχρι το τέλος της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας στην Εκκλησία. Να λάβουμε μέρος στην λαμπρότερη θεία λειτουργία όλου του έτους. Να ξενυχτίσουμε μια φορά και για το Χριστό.
Ας σκεφτούμε για λίγο. Όλη αυτή η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η νηστεία, η εγκράτεια, ο πνευματικός αγώνας, ο πλούτος της πνευματικής προετοιμασίας, οι πολλές και μεγάλες σε διάρκεια ιερές ακολουθίες αυτό προετοιμάζουν. Τη μεγάλη εορτή της Ανάστασης του Χριστού. Να ζήσουμε την Κυριακή της Ανάστασης. Αυτό είναι το κορυφαίο γεγονός που προσμένουμε. Αυτή είναι η σημαντικότερη ημέρα που εορτάζουμε. Ας μην αφήσουμε την μίζερη συνήθειά μας ή τον κοινωνικό μας περίγυρο να μας αποσπάσει και πάλι.
Ας δοκιμάσουμε να μείνουμε ξάγρυπνοι μέσα στο ναό ψάλλοντας ξανά και ξανά το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως. Κι ας μεταλάβουμε στο τέλος της αναστάσιμης θείας λειτουργίας. Όχι νωρίτερα. Όχι βιαστικά. Όχι απροετοίμαστοι.
Για την ψυχή μας αξίζει πραγματικά κάτι καλύτερο...
agiosharalabos.blogspot.com
 http://stratisandriotis.blogspot.com/2012/04/blog-post_6221.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ