Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Διδάγματα ἀπό τούς πελαργούς καί τά χελιδόνια.



«Η δε φροντίς των πελαργών δια τους γηρασμένους των είναι αρκετή να κάνει τα παιδιά μας να αγαπούν τους πατέρες των, αν ήθελαν να προσέξουν. Αλλά οπωσδήποτε κανείς δεν είναι τόσον λειψός εις το μυαλόν, ώστε να μη καταλαβαίνει ότι είναι επαίσχυντον να φαίνεται εις την αρετήν κατώτερος από τα εντελώς άλογα πτηνά. Οι πελαργοί, όταν ο γενεύς των γυμνωθεί τελείως από την πτερόρροιαν του γήρατος, τον βάζουν ανάμεσα των και τον ζεσταίνουν με τα πτερά των, και του ετοιμάζουν τας τροφάς εν αφθονία, και τον βοηθούν όσο γίνεται ακόμη και εις την πτήσιν, σηκώνοντας τον απαλώς με την πτέρυγα ένας εκ δεξιών και ο άλλος εξ αριστερών. Και τούτο είναι τόσο πασίγνωστον, ώστε μερικοί και την ανταπόδοσιν των ευεργεσιών την ονομάζουν αντιπελάργωσιν.
 
Κανείς να μη κλαίει την φτώχειαν του, μήτε να απελπίζεται δια την ζωήν του αυτός που δεν έχει καθόλου περιουσίαν, αλλά να παραδειγματίζεται από το τι σοφίζεται η χελιδών. Εκείνη, όταν κτίζει την φωλεάν της, τα μεν ξυλαράκια τα μεταφέρει με το στόμα, την δε λάσπην, επειδή δεν δύναται να την πάρει με τα πόδια, καταβρέχει εις το ύδωρ τα άκρα των πτερύγων της, έπειτα κυλιέται εις την λεπτότατην σκόνην, και έτσι κατασκευάζει την λάσπην που της χρειάζεται, και κολλώντας σιγά- σιγά τα ξυλαράκια μεταξύ των έχοντας την λάσπην σαν κόλλα, τρέφει μέσα εις την φωλεάν αυτήν τους νεοσσούς της. Και αν κανείς κεντήσει τους οφθαλμούς των νεοσσών, η χελιδών έχει από την φύσιν μιαν ιατρικήν τέχνην, με την οποίαν επαναφέρει εις την υγείαν τους οφθαλμούς των παιδιών της.Αυτά να σε διδάσκουν να μην εκτρέπεσαι εις το έγκλημα εξ αιτίας της πτωχείας· και όταν είσαι εις τας χειροτέρας συμφοράς, να μην απελπίζεσαι τελείως και κάθεσαι άπρακτος και αδρανής, αλλά να καταφεύγεις εις τον Θεόν, ο οποίος, αφού εις την χελιδόνα χαρίζει τόσον μεγάλα πράγματα, θα δώσει πολύ ανώτερα εις αυτούς που τον καλούν εις βοήθειαν με ισχυράν κραυγήν και εξ όλης της καρδίας των» .
 (Έργα Μ. Βασιλείου, ΕΠΕ 4, Απόσπασμα από τον 8ο λόγο Εις την Εξαήμερον).

http://evaggelismostheotokou.imkby.com/?p=10259#more-10259

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible