Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014

Διατί νά μικροψυχεῖς, ἀδελφέ;

Nikodimos1
Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου
Διατί να μικροψυχείς, αδελφέ; Τι φοβείσαι; Ειπέ μοι∙ τι δειλιάς τας θλίψεις του κόσμου; Ανδρίζου και έχε θάρρος εις τον Κύριον, ότι αυτός είναι όπου θέλει σε δυναμώσει να τας νικήσεις∙ «εν τω κόσμω θλίψιν έξετε, αλλά θαρσείτε εγώ νενίκηκα τον κόσμον» (Ιω. Ις, 33). Φοβείσαι τον διάβολον όπου κινεί κατ’ επάνω σου τους πειρασμούς και τας δυστυχίας; Αλλά παρηγορού, ότι ο Χριστός όπου είναι μετά σου, είναι δυνατώτερος και μεγαλύτερος από τον διάβολον∙ «μείζων εστίν ο εν ημίν, η ο εν τω κόσμω» (Α’ Ιω. δ 4).

Τρέμεις διά την ασθένειαν της φύσεώς σου; αλλά έλπιζε επί τον Κύριον του οποίου η δύναμις εν ασθενεία τελειούται και μεγαλύνεται∙ «η δύναμίς μου εν ασθενεία τελειούται» (Β Κορ.ιβ 9).
Εσύ, όταν έλθουν τα Άγια Πάθη του Κυρίου μας, λυπείσαι και χύνεις δάκρυα πως τόσα έπαθεν ο Δεσπότης των απάντων διά την αγάπην σου∙ εσύ τη Μεγάλη Παρασκευή συνερίζεσαι πώς να βαστάσης τον Σταυρόν ή την εικόνα του εσταυρωμένου και δείχνεις μίαν προθυμίαν όπου σχεδόν λέγεις κι εσύ με τον Πέτρον∙ «Κύριε, μετά σου έτοιμος ειμι και εις φυλακήν και εις θάνατον πορεύεσθαι» (Λουκ. Κβ 33). Έπειτα όταν σου έλθη ο αληθινός σταυρός του Χριστού, ήγουν καμμία θλίψις και πειρασμός, τότε σαν μικρόψυχος γίνεσαι όπου ρίπτεις κάτω αυτόν τον σταυρόν από τους ώμους σου και φεύγεις τον πειρασμόν, τον οποίον αν ήθελες δεχθή με μεγαλοψυχίαν ήθελες γίνει τη αληθεία κοινωνός των παθών του Κυρίου∙
Πνευματικά Γυμνάσματα, Μελέτη Λ’
 Πηγή: agiabarbarapatras.blogspot.gr
 http://www.diakonima.gr/2014/08/01/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%88%CF%85%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%86%CE%AD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ