Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ἀνακοίνωση Ἱ. Μ. Γλυφάδας γιά σεμινάριο PERMACULTURE (συνεχούς καλλιέργειας)

 
Σε λίγες ημέρες ξεκινά στην περιοχή της Βάρης «Σεμινάριο Σχεδιασμού Permaculture», το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάιο.
H permaculture, γνωστή και ως συνεχής/μόνιμη/διαρκής καλλιέργεια ή αεικαλλιέργεια, είναι μια ολιστική προσέγγιση παραγωγής τροφής, χρήσης της γης και σχεδιασμού κοινοτήτων με φιλοσοφικο-θρησκευτικές προεκτάσεις. Η permaculture (συνεχής καλλιέργεια) περιλαμβάνει, όπως λένε οι ίδιοι, καλλιέργειες που «εναρμονίζονται με τη γη», αλλά κυρίως την υιοθέτηση μιας φιλοσοφίας που βασίζεται στην ολιστική θεώρηση και έχει ανατολικο-θρησκευτικό υποβαθρο.
Η συνεχής καλλιέργεια δεν περιορίζεται στη γεωργία και την κτηνοτροφία, αλλά επεκτείνεται σε όλους τους τομείς της ζωής. Στις αρχές της permaculture, περιλαμβάνεται η βιοδυναμική, η γιόγκα και συναφείς πρακτικές, η ολιστική θεραπευτική, οι ανθρωποσοφικές δραστηριότητες, όπως τα σχολεία Steiner, και άλλα[1].
O ίδιος ο Αυστραλός ιδρυτής της, δηλώνει ότι η συνεχής καλλιέργεια είναι «ένας τρόπος αλλαγής του κόσμου», ενώ η εισηγήτρια του προσεχούς σεμιναρίου στη Βάρη γράφει στην ιστοσελίδα της ότι «η permaculture είναι τρόπος ζωής» και ότι είναι σημαντικό «να φτάσουμε στο σημείο που ξαναγεννιόμαστε και γινόμαστε και πάλι ένα με τη μητέρα γη». Η ίδια αναφέρει στο βιογραφικό της ότι έχει σπουδάσει διαλογισμό, τον οποίο διαφήμιζε και σε προηγούμενο σχετικό σεμινάριο της. Αλλοι εισηγητές σεμιναρίων permaculture είναι δάσκαλοι γιόγκα, αλλά και γεωμάντεις. Στα Ελληνικά προγράμματα σεμιναρίων τους, βρίσκουμε διδασκαλία της αποκρυφιστικής πρακτικής της ραβδοσκοπείας (ραβδομαντείας), αλλά και της μεθόδου της βιοδυναμικής. Η βιοδυναμική είναι μια αποκρυφιστική μέθοδος σύνδεσης με αόρατες, συμπαντικές δυνάμεις και καλλιέργειας βασισμένης στην αστρολογία. Η permaculture έχει δεχθεί σφοδρή κριτική από επιστήμονες στο εξωτερικό, οι οποίοι τονίζουν την έλλειψη επιστημονικού υπόβαθρου και κάνουν λόγο για «Νεοποχίτικο μυστικισμό» που «υπερτονίζει τη Γη έναντι των ανθρώπων» και μας «οδηγεί πίσω στο Μεσαίωνα της μαγείας και των ζωοθυσιών».
Επομένως, η συμμετοχή Χριστιανών σε αυτό και σε παρόμοια σεμινάρια είναι ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη πίστη και ζωή.

 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας
http://www.alopsis.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=3435

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible