Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ἐγκαινιάστηκε τό πρῶτο παρεκκλήσιο τοῦ Ὁσίου Παϊσίου στήν Ἱ.Μ. Ἐδέσσης (ΦΩΤΟ)

paisios.adessa-13
Το πρώτο παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μητρόπολη εγκαινίασε το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ στην πόλη των Γιαννιτσών.
Πρόκειται για παρεκκλήσιο της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, στο οποίο θα φυλάσσονται στο εξής και θα τίθενται σε προσκύνηση Ιερά Κειμήλια του Οσίου Παϊσίου.
Την παραμονή των Εγκαινίων, Παρασκευή 22/5, στις 19.00, πραγματοποιήθηκε η τελετή του Καταρτισμού των Ιερών Λειψάνων (τα οποία την επομένη τοποθετήθηκαν στην Αγία Τράπεζα του νέου παρεκκλησίου) και στη συνέχεια τελέσθηκε ο Εσπερινός της ακολουθίας των Εγκαινίων. Κατά την ακολουθία (της παραμονής και της επομένης) συνεψάλλησαν, σύμφωνα με το τυπικό, ύμνοι της ακολουθίας του Οσίου Παϊσίου, την οποία συνέθεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης με την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το πρωί του Σαββάτου (23/5) ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε την ειδική τελετή των Εγκαινίων και λειτούργησε για πρώτη φορά στο Ιερό Παρεκκλήσιο του νέου Οσίου της Εκκλησίας μας. Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τόνισε: 
«Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να εγκαινιάσω αυτόν τον ναό επ᾿ ονόματι του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, το οποίον οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε και ωφεληθήκαμε. Είναι ευεργέτης πολλών από εμάς προσωπικώς, αλλά και όλων όσων διάβασαν τα βιβλία του και ωφελήθηκαν ή δέχθηκαν τον αγιασμό με πολλά θαύματα που έκανε και εν ζωή και μετά θάνατον. Ευχαριστούμε τον Θεόν, που, στις ημέρες ας που είναι τόσο δύσκολες και με την κρίση που περνάμε, αναδεικνύει οσίους άνδρες, όπως είναι ο π. Πορφύριος, ο π. Παΐσιος, ο π. Ιάκωβος και άλλοι των ημερών μας άγιοι, που έζησαν και θαυματούργησαν και αγίασαν τον λαό. Ευχαριστούμε λοιπόν τον Τριαδικό Θεό που ανέδειξε και έναν άλλον δούλον Του επ᾿ ευεργεσία του έθνους ημών και της Οικουμένης πάσης.»
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του ναού αναφερόμενος κατ᾿ αρχήν στον Προϊστάμενο του ναού Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Σπυρίδη, Αρχιερατικό Επίτροπο Γιαννιτσών και στη συνέχεια τους ιερείς της ενορίας, όλους τους άλλους συντελεστές και τους παρισταμένους κληρικούς και λαϊκούς.
Μεταξύ των κληρικών που μετείχαν στις ιερές ακολουθίες ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και υπεύθυνος της τελετής των εγκαινίων Πρωτοπρ. Γεώργιος Ζουμής, Ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Πρωτοπρ. Νικόλαος Λουδοβίκος, καθηγητής της Ανώτατης Εκκλ. Ακαδημίας Θεσ/νίκης, ο Υπεύθυνος Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Πρωτοπρ. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης, κληρικοί από όλες της ενορίες της πόλεως των Γιαννιτσών και άλλων περιοχών και οι Διάκονοι Χριστόδουλος (Αρχιδιάκονος) και Χαράλαμπος.
Παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, η βουλευτής Πέλλας κ. Θ. Τζάκρη, ο Διοικητής της 162 Α/Κ ΜΒΠ Αντισυνταγματάρχης Αθανάσιος Λάκης, ο Διοικητής Ασφαλείας Γιαννιτσών κ. Π. Περδικάτσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας κ. Χρήστος Πασσαλής, πρώην βουλευτές, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικών Δυνάμεων Ν. Πέλλας «Δόκιμος Αχιλλέας Μιμιλίδης» και άλλοι εκρόσωποι αρχών και φορέων της περιοχής.
Πλήθος πιστών, ιδιαίτερα νέων, κατέκλυσε το παρεκκλήσιο αλλά και τον υπεράνω Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου μετέχοντας με κατάνυξη στο εορταστικό κλίμα επί τη μνήμη του πολυσέβαστου και παγκοσμίως αγαπητού νέου Αγίου της Ορθοδοξίας.

paisios.adessa-1


paisios.adessa-2

paisios.adessa-4


paisios.adessa-7


paisios.adessa-8


paisios.adessa-10


paisios.adessa-11


paisios.adessa-12


paisios.adessa-15


paisios.adessa-16

romfea.gr/ieres-mitropoleis/825-egkaniastike-to-proto-parekklisio-tou-osiou-paϊsiou-stin-im-edessis-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible