Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Τό δόλωμα τῆς προόδου

«Ο Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας…»
Στις μέρες μας φούντωσε πολύ το ύπουλο και ξενοκίνητο σχέδιο του Οικουμενισμού. Το σερβίρανε στον τόπο μας σαν πολιτισμό, σαν πρόοδο. Μας το παρουσιάσανε σαν ωραίο και σωτήριο σχέδιο. Μας καλούνε τώρα ν’ απαρνηθούμε την πίστη μας και να ψάξουμε μαζί με τους απίστους να βρούμε μιάν άλλη «πιο αληθινή» πίστη! Κι εμείς οι δυστυχείς τρέχουμε σε Συνελεύσεις Οικουμενιστών και Παγκόσμια Συμβούλια Εκκλησιών, σαν να πρόκειται να επισκεφθούμε τους οίκους της μόδας, για να βρούμε το καλύτερο μοντέλο.

Το δόλωμα «πρόοδος», το οποίο κατά κόρον χρησιμοποιεί ο Οικουμενισμός, είναι εφεύρεση των Σιωνιστών και των Μασώνων. Στα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» μας ονομάζουν εμάς του Χριστιανούς «βλακοχριστιανούς», διότι μας υποτάσσουν με μεγάλη ευκολία, με τη λέξη «πρόοδος». Στο ΙΕ΄ κεφάλαιο των «Πρωτοκόλλων» αποκαλύπτουν οι Σιωνιστές ότι:
«Η πρόοδος, ως ψευδής ιδέα, χρησιμεύει εις το να επισκοτίζει την αλήθεια, ίνα μηδείς την γνωρίζει, πλην ημών των εκλεκτών του Θεού και φυλάκων αυτής».
Πρόκειται, λοιπόν, όταν μας λένε για πρόοδο, για ένα πονηρό παιχνίδι, που παίζουν οι εχθροί του Χριστού και της Εκκλησίας. Πρόκειται για μια μεγάλη απάτη, για ένα σατανικό σχέδιο. Μας λένε για πρόοδο, ενώ ξέρουν πολύ καλά, ότι η αλήθεια είναι Μία και Μόνη και δεν μπορεί να έχει πρόοδο. Μας κατηγορούν για στασιμότητα οι οικουμενιστές εμάς τους Ορθοδόξους, αλλά τι άλλο θέλουμε εμείς, αφού έχουμε όλη την αλήθεια. Η αλήθεια δεν εξελίσσεται, δεν έχει πρόοδο. Είναι η ίδια είς του αιώνας. Εάν εξελίσσετο, δεν θα ήταν Αλήθεια.
Μιλώντας το 1970 στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, κατά την εορτή του Μεγάλου Αθανασίου, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παν. Τρεμπέλας, να τι είπε για την απαρασάλευτη γραμμή της Ορθοδοξίας. Να τι απάντησε σ’ εκείνους, που κατηγορούν την Ορθοδοξία, ότι παραμένει στα ίδια, ότι εξακολουθεί στο πέρασμα των αιώνων να είναι στατική, να μην έχει πρόοδο:
«Αλλά μας λέγουν, θα μείνη, λοιπόν, στατική η Εκκλησία μας; Τι όρος είναι αυτός αγαπητοί μου χριστιανοί; Στατική η Εκκλησία μας; Τι είναι η Εκκλησία; Σώμα Χριστού είναι η Εκκλησία. Αλλά ο Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας. Είναι, λοιπόν, στατικός ο Χριστός; Ήλιος δικαιοσύνης δεν λέγεται ο Ιησούς Χριστός; Ήλιος της Δικαιοσύνης! Ναι. Και ποιος θα κατηγορήση τον αισθητον ήλιον, διότι επί εκατομμύρια ετών ακολουθεί την αυτήν τροχιάν, την οποίαν από της γεννήσεως ημών γνωρίζομεν;
Εάν λοιπόν, μία μικρά παρέκκλισις του αισθητού ηλίου από την τροχιάν αυτού, την οποίαν εξ αρχής ώρισεν εις αυτόν ο Δημιουργός, επόμενον είναι να προκαλέση δεινάς καταστροφάς εις ολόκληρον το ηλιακόν σύστημα, πως δεν θα συμβή το αυτό και εις την Εκκλησίαν, εάν αυτή παρεκκλίνει από της τροχιάς της, ήτις δεν είναι τροχιά ωρισμένη υπ’ ανθρώπων, αλλά υπ’ αυτού του Χριστού και των Αποστόλων του; Ο Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας, φωνάζει ο Απόστολος. Δεν είναι ο Χριστός ο Ήλιος της δικαιοσύνης; Και η Εκκλησία είναι το Σώμα του Χριστού. Είναι Αυτός ο Χριστός παρατεινόμενος εις τους αιώνας.»
Με το δόλωμα, λοιπόν, της δήθεν προόδου προσπαθεί ο Οικουμενισμός να μας αρπάξει από την μοναδική αλήθεια της Μιάς Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας και να μας ρίξει στην αγκαλιά του ψεύδους και της απάτης, στον Αντίχριστο, στο Σατανά.
Πηγή: «Ο Οικουμενισμός χωρίς Μάσκα», Αρχιμ. Χαραλ. Δ. Βασιλοπούλου, εκδ. «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» (σελ. 175-177) 
 http://makkavaios.blogspot.gr/2015/05/blog-post_32.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible