Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Τό ἡσυχαστήριο τοῦ Ἁγίου Σάββα ἀρχιεπισκόπου Σερβίας στή Στουντένιτσα


Το ησυχαστήριο του Αγίου Σάββα αρχιεπισκόπου Σερβίας χίστηκε το 1175 και ανακαινίστηκε το 1815.Σε αυτό το μέρος αποτραβιόνταν περιοδικά ο Άγιος,όταν βρισκόνταν στην Σερβία.Με  τον ίδιο τρόπο αποτραβιόνταν για άσκηση και προσευχή στο ιστορικότερο ίσως ησυχαστήριο του Αγίου Όρους. Καλείται Τυπικαρειό, όπου ο άγιος Σάββας, σύμφωνα με την παράδοση, έφερε από την Παλαιστίνη τη σωζόμενη ακόμα και σήμερα εικόνα της Θεοτόκου.
Για να φτάσει κάποιος στο ησυχαστήριο του Αγίου Σάββα ξεκινάει από το μοναστήρι Στουντένιτσα και ακολουθεί ανοδική πορεία κατά μήκος του ποταμού Στουντένιτσα.Μετά από πορεία μίας ώρας περνάς μια ξύλινη γέφυρα για να περάσεις απέναντι.Αφού περπατήσεις άλλη μία ώρα στο πανέμορφο δάσος και περάσεις ένα ποταμάκι, φτάνεις στο Κάτω ησυχαστήριο.Εκεί δύο-τρεις μοναχοί από την αδελφότητα της Μονής Στουντένιτσα υποδέχονται τους προσκυνητές.Εδώ βρίσκεται και ένα θαυμάσιο παρεκκλήσιο ενώ τηρείται αυστηρώς ο κανόνας προσευχής που είχε ορίσει ο Άγιος Σάββας.
 Για να πάει κάποιος στο Άνω ησυχαστήριο πρέπει να κάνει μία ανάβαση μισής ώρας,μέσα από ένα πευκόδασος και ξαφνικά βρίσκει μπροστά του έναν γκρεμό.Από κάτω κυλούν τα νερά του ποταμού Στουντένιτσα.Μετά από λίγο φτάνεις στο ησυχαστήριο του Αγίου Σάββα,σφηνωμένο σ'έναν βράχο.
πηγή/Απόδοση στα ελληνικά proskynitis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ