Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Γίνεται μνεία τῆς προσευχῆς τοῦ Ἰησοῦ στήν Ἁγία Γραφή;

Φωτο:peribiblicum.wordpress.com

Ναι, στο άγιο Ευαγγέλιο. Μη νομίσεις πως η προσευχή αυτή είναι ανθρώπινη επινόηση. Πρόκειται για θέσπισμα θεϊκό. Τη θέσπισε και την όρισε ο ίδιος ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός. Μετά τον Μυστικό Δείπνο, στη διάρ­κεια του οποίου τελέστηκε το μεγαλύτερο από τα χριστια­νικά Μυστήρια, η θεία Ευχαριστία, ο Κύριος, στην απο­χαιρετιστήρια συζήτησή Του με τους μαθητές Του, πριν βγει για να υποστεί τα φρικτά Πάθη και τον σταυρικό θά­νατο, με τα οποία λύτρωσε τη χαμένη ανθρωπότητα, τους παρέδωσε την υπέρτατη διδασκαλία Του και τις σπουδαι­ότερες τελικές εντολές Του. Ανάμεσά τους ήταν και η πα­ραγγελία να προσεύχονται στο όνομά Του: «Σας βεβαι­ώνω πως αν ζητήσετε κάτι από τον Πατέρα στο όνομά μου, Αυτός θα σας το δώσει».
«Ό,τι κι αν ζητήσετε στο όνομά μου, θα το κάνω, ώστε η δόξα του Πατέρα να φα­νερωθεί μέσω του Υιού. Αν ζητήσετε κάτι στο όνομά μου, εγώ θα το πραγματοποιήσω». «Ως τώρα δεν ζητήσατε τί­ποτα στο όνομά μου. Να ζητάτε, και θα παίρνετε· κι έτσι η χαρά σας θα είναι πλήρης».
Το μεγαλείο του ονόματος του Κυρίου Ιησού Χριστού προαναγγέλθηκε από τους προφήτες. Ο Ησαΐας, προφητεύοντας τη λύτρωση των ανθρώπων από τον Θεάν­θρωπο, αναφωνεί: «Να ο Θεός μου, ο Σωτήρας μου Κύ­ριος!… Πάρτε νερό με χαρά από τις πηγές της σωτηρίας. Και θα πεις εκείνη την ημέρα: “Υμνήστε τον Κύριο, διαλαλήστε το όνομά Του!… Να θυμάστε ότι δοξάστηκε το όνομά Του. Υμνήστε το όνομα του Κυρίου, γιατί έκανε έργα θαυμαστά». «Η οδός του Κυρίου είναι η δίκαιη κρίση. Τις ελπίδες μας τις στηρίξαμε στο όνομά Σου και στη δική Σου θύμηση, που την επιθυμεί η ψυχή μας». Ο Δαβίδ, συμφωνώντας με τον Ησαΐα, προλέγει: «Θα πα­νηγυρίσουμε που είσαι Εσύ ο σωτήρας μας και στο όνομα του Θεού μας θα δοξαστούμε… Στου Θεού μας το όνομα θα αναδειχθούμε μεγάλοι». «Μακάριος είναι ο λαός που ξέρει να Σε ανυμνεί με αλαλαγμό», κραυγάζο­ντας, δηλαδή, τη νοερά προσευχή· «Κύριε, με το φως του προσώπου Σου θα πορεύονται και με το όνομά Σου κα­θημερινά θα αγάλλονται και με τη δικαιοσύνη Σου θα υψωθούν».

(Αγίου Ιγνατίου Μπριαντσανίνωφ, Ασκητικές εμπειρίες, τ. Α΄, εκδ. Ι. Μ. Παρακλήτου 2008, σ.277-278)
Φωτο:peribiblicum.wordpress.com
http://www.diakonima.gr/2015/06/05/%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%8D/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible