Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Ἀντίδραση τοῦ ἑλληνικού ΥΠΕΞ στήν κατεδάφιση τοῦ Ἱ.Ναοῦ τοῦ Ἀθανασίου στήν Χειμάρα

C
Αντέδρασε το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών με την έκδοση αυστηρότατης ανακοίνωσης . Αλλά οι Αλβανοί προφανώς « δεν ιδρώνουν» από κάτι τέτοια...

Αντέδρασε το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών με την έκδοση αυστηρότατης ανακοίνωσης . Αλλά οι Αλβανοί προφανώς « δεν ιδρώνουν» από κάτι τέτοια διότι θεωρούμε ότι η κίνηση  κατεδάφισης του   Ι.Ναού του Αγίου Αθανασίου στην Χειμάρα  ήταν προμελετημένη μέχρι τέλους. Ο Έντι Ράμα εκτελεί «εντολές» από την Άγκυρα και θέλει να δείξει « καλό πρόσωπο» στον Σουλτάνο Ρ.Ερντογάν. Αλλιώς για ποιόν λόγο να στοχοποιήσουν ένα ναό 1000 ετών. Ετοιμάζονται  και για  άλλες προβοκάτσιες οι Αλβανοί  , ειδικά όσο αφορά παραλιακές εκτάσεις Ελλήνων σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.
Η δήλωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κούτρα έχει ως εξής:
«Η καταστροφή ιερών τόπων και αντικειμένων λατρείας ελάμβανε χώρα, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής από τους τζιχαντιστές. Σήμερα, είδαμε αυτό να γίνεται πράξη και στη γειτονική χώρα, την Αλβανία.
Για τις εν προκειμένω κινήσεις της Ελλάδας προς την Αλβανία και προς τη Διεθνή Κοινότητα θα ενημερωθείτε άμεσα. Ουδέν σχόλιο περαιτέρω».
Είναι η πρώτη φορά που η Αλβανία προβαίνει σε αιφνισδιαστική κίνηση ενάντια σε ελληνικό ναό. Μια  ενέργεια των Τιράνων που στρέφεται ευθέως κατά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.
Η  Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας καταδίκασε τα όσα συνέβησαν στους Δρυμάδες, τονίζοντας  πως πρόκειται για γεγονότα «που θίγουν την περιουσία και την ελευθερία της θρησκευτικής πίστης», ενώ απηύθυνε έκκληση στους πιστούς να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους ενώπιον των προκλήσεων και να παραμείνουν αποφασισμένοι σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση του ναού.
Κάλεσε ακόμη το Κράτος να αναλάβει τις νομικές ευθύνες που απορρέουν από το Νόμο αρ. 10057/22.01.2009 «Για την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ του Υπουργικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας» που εγγυάται το άθικτο (απαραβίαστο) των χωρών λατρείας και την προστασία τους από το Κράτος.
Ακόμη, η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας πριν την ολοκληρωτική καταστροφή του είχε ανακοινώσει ότι θα επισκευάσει το ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες, που αποτελεί περιουσία της, βάσει νομικών πράξεων και δικαστικών αποφάσεων.
«Η Εκκλησία είναι η μόνη αρχή, αναγνωρισμένη διά του νόμου, η οποία μπορεί να αναλάβει την ανέγερση των ορθόδοξων χώρων λατρείας. Είναι γνωστό κι από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ινστιτούτο Μνημείων ότι αυτός ο ναός δεν είναι πολιτιστικό μνημείο», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr η Αλβανία αυτό που ήθελε το « επέτυχε» κατεδαφίζοντας του Ι.Ναό του  Αγίου Αθανασίου , εμφανίζοντας τις πραγματικές προθέσεις στους μουσουλμάνους  «σπόνσορες» της χώρας. Η αντίδραση της Ελλάδος πρέπει και οφείλουμε να είναι δυναμική στοχεύοντας στην δημιουργία ισοδύναμου πλήγματος .
Με πληροφορίες από τον ελληνικό τύπο η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/08/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%cf%85%cf%80%ce%b5%ce%be-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%84.html#ixzz3jx5uPF5m

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ