Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Πρόεδρος Π.Ε.Θ Κωνσταντῖνος Σπαλιώρας: “Τό τελευταῖο διάστημα γινόμαστε θεατές μιᾶς μεθοδευμένης καί συγκροτημένης ἐπίθεσης σέ βάρος τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν”


....... Ο πρόεδρος της ΠΕΘ Κωνσταντίνος Σπαλιώρας υπήρξε καυστικός όσον αφορά τις τελευταίες εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας. Έκανε λόγο για μεθοδευμένη και συγκροτημένη επίθεση εναντίον του μαθήματος των Θρησκευτικών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αναρωτιέται κανείς αν το όνομα και το πρόσωπο του Χριστού έχουν τεθεί υπό διωγμόν. Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε θεατές μιας μεθοδευμένης και συγκροτημένης επίθεσης σε βάρος του μαθήματος των Θρησκευτικών, έτσι όπως διδάσκεται σήμερα στο ελληνικό σχολείο. Τόσο από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων όσο και από μια μικρή μερίδα συναδέλφων θεολόγων απαξιώνεται ο υφιστάμενος χαρακτήρας του μαθήματος με το πρόσχημα ότι είναι ομολογιακός - κατηχητικός».

Ο ΦΙΛΗΣ
Ο κ. Σπαλιώρας δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει το εξής: «Το Δ.Σ. των θεολόγων είχε πρόσφατα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Μέσα από τη συνάντηση αυτή διαπιστώθηκε η πρόθεση για γόνιμο διάλογο και συνεργασία σε θέματα που αφορούν το μάθημα των Θρησκευτικών. Μάλιστα, υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι το υπουργείο δεν θα προχωρήσει σε καμία μονομερή νομοθετική ρύθμιση εάν δεν προηγηθεί αυτός ο διάλογος» ανέφερε. «Τώρα ο υπουργός έθεσε νέο θέμα σχετικά με το περιεχόμενο του μαθήματος, το οποίο χαρακτήρισε αναχρονιστικό, επειδή είναι ορθόδοξο, τονίζοντας την αναγκαιότητα αλλαγής του στη βάση μιας θρησκειολογικής κατεύθυνσης. Ωστόσο το ερώτημα που τίθεται είναι "τι είναι αναχρονισμός;" Είναι αναχρονισμός η διδασκαλία του μαθήματος στη βάση της ορθόδοξης παράδοσης, όταν η πλειονότητα των μαθητών είναι βαπτισμένοι χριστιανοί ορθόδοξοι;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Μήπως είναι αναχρονιστική η αναφορά στο πρόσωπο του Χριστού, που αποτέλεσε τον μεγαλύτερο επαναστάτη όλων των εποχών, αλλάζοντας κυριολεκτικά τη ροή της ανθρώπινης ιστορίας και του πολιτισμού;»
Αιχμές για συμφέροντα και χρηματοδοτήσεις που δίνονται μέσω του ΕΣΠΑ
Ο Κ. ΣΠΑΛΙΩΡΑΣ τοποθετήθηκε με αιχμηρό τρόπο για τις θέσεις που εξέφρασε επί του θέματος ο ΚΑΙΡΟΣ, αναφέροντας τα εξής.· «Δυστυχώς, κάποιοι θεολόγοι -που λυπούμαστε διότι ο υπουργός έσπευσε να ταυτιστεί μαζί τους και να τους ονομάσει "προοδευτικούς" θεολόγους- διέσυραν και κατασυκοφάντησαν το μάθημα μας από το 2011 και έπειτα, προκειμένου να το υποτιμήσουν ως δήθεν συντηρητικό, ώστε να μπορούν να προβάλουν έτσι την ανάγκη μεταρρύθμισης του σε "προοδευτικό". Με τον διασυρμό και την απαξίωση που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια το μάθημα μας από τους δήθεν προοδευτικούς θεολόγους αποκαλύπτεται η αδιαφορία τους για το σύγχρονο Ελληνόπουλο και τη θρησκευτική ανάπτυξη του, αφού αυτό θα είναι υποχρεωμένο να διδάσκεται ένα συνονθύλευμα θρησκευτικών αντιλήψεων και δοξασιών και να διαμορφώνει μόνο του τη δική του ατομική θρησκεία. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι διδάσκουμε το μάθημα των Θρησκευτικών έτσι όπως ορίζει ο νόμος και το Σύνταγμα, σε ορθόδοξους Έλληνες αλλά και σε αλλόθρησκους ή αλλόδοξους μαθητές, η πλειονότητα των οποίων δεν κάνει χρήση των απαλλαγών».
Στη συνέχεια, χαρακτηρίζει άκρως επικίνδυνα τα πιλοτικά αυτά εκπαιδευτικά προγράμματα για την ίδια την ψυχοπνευματική ανάπτυξη των μαθητών, δηλώνοντας.· «Γι΄ αυτό και απορρίπτουμε τα αποτυχημένα στην πράξη πολυθρησκειακά προγράμματα σπουδών, τα χρηματοδοτούμενα αδρά με κονδύλια ΕΣΠΑ, του πρώην Παιδαγωγικού Ινστιτούτου -νυν ΙΕΠ-, που εφαρμόστηκαν πιλοτικά, ως ακατάλληλα και άκρως επικίνδυνα για την ψυχοπνευματική ανάπτυξη των παιδιών μας, αφού αποτελούν έναν αχταρμά των θρησκειών. Αναρωτιέται κάποιος, αλήθεια, σε τι κατατείνουν όλα αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ήδη έχουν χρηματοδοτηθεί ή θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ; Η ΠΕΘ από τη δεκαετία του '50 που ιδρύθηκε ως σωματείο ξέρει να αγωνίζεται απέναντι στις φωνασκίες των δήθεν προοδευτικών θεολόγων, που προπαγανδίζουν ένα δήθεν σύγχρονο μάθημα Θρησκευτικών, ενώ στην πραγματικότητα οδηγούν τα παιδιά μας με τη διδασκαλία της πολυθρησκείας σε έναν θρησκευτικό συγκρητισμό, παρόμοιο με εκείνο των ρωμαϊκών χρόνων».
Ο πρόεδρος της ΠΕΘ, αφού ξεκαθαρίζει ότι δεν αντιτίθεται στην πληροφόρηση των μαθητών για τις θρησκείες του κόσμου, σημειώνει την ανάγκη αυτό να γίνει με έναν παιδαγωγικό τρόπο που δεν θα λειτουργεί συγχυτικά για τους μαθητές, ενώ αναφέρει: «Η πληροφοριακή διδασκαλία για τις άλλες θρησκείες θα πρέπει να γίνεται στην ηλικία εκείνη κατά την οποία ο μαθητής θα έχει αναπτυγμένη κριτική ικανότητα και δεκτικότητα, έτσι ώστε να λειτουργήσει ως γνώση προσθετικά και δημιουργικά και όχι αφαιρετικά, συγχυτικά και μηδενιστικά».
«ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ»
Ο κ. Σπαλιώρας δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για τις επιδιώξεις του «ψευδοπροοδευτισμού», όπως τον ονομάζει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας: «Αρνούμαστε να γυρίσουμε τη ζωή μας και την κοινωνία μας πίσω, στην πραγματική οπισθοδρόμηση και στον αληθινό αναχρονισμό που προβάλλουν στις μέρες μας με το προσωπείο του ψευδοηροοδευτισμού». Συμπλήρωσε ακόμα ότι «ο λόγος του Ευαγγελίου και ο λόγος της πατερικής παράδοσης είναι πάντα νέοι, διαχρονικοί. Άλλωστε, κατά τον ίδιο τρόπο διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών σχεδόν σε όλες τις χώρες της ΕΕ. και στην υπόλοιπη Ευρώπη».


Από τον ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΠΑ


Από την εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια», Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015
Π.Ε.Θ

http://aktines.blogspot.gr/2015/11/blog-post_72.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible