Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

''Ἡ κόλαση δέν εἶναι λόγια, εἶναι αἰωνιότης''.Μακαριστή γερόντισσα Χαριθέα Ἱ. Μ. Ἁγίου Ἠρακλείδου Λευκωσία Κύπρος.

Η ΚΟΛΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΟΤΗΣ.
Ό λόγος της παρηγορητικός για την μεγάλη Αγάπη τού Θεού και την συμπάθεια Του στο αμαρτωλό πλάσμα που μετανοεί, αλλά και αυστηρός συνάμα, για την μεγάλη ευθύνη πού έχει ό κάθε άνθρωπος, πού υποκύπτει, χωρίς να αντιστέκεται στα έργα τού διαβόλου. Γράφει με πολύ πόνο σε κάποιο παιδί πού παραστράτησε στην ζωή του:
Πήρα το γράμμα σου και το πώς αισθάνθηκα διαβάζοντας το, δεν μπορώ να σου το περιγράφω. Έμεινα άναυδη εκ των γραφόμενων σου. Η λύπη μου δεν περιγράφεται. Ένιωσα έναν πόνο στην καρδία μου, που είπα, δεν θα αντέξω. Είπα να σου γράψω. Τίνα σου γράψω; Τά είπαμε πολλάκις, χιλιάκις.
'Εφάνης πολύ αδύνατος, ενώ εχομεν Θεόν παντοδύναμο, δυνάμενο συμπαθήσαι ταις άσθενείαις ημών. Μία προσπάθεια σου λείπει και δεν την κάνεις να γλυτώσεις από τά χέρια τον πειρασμού. Δεν αναζητάς την βοήθεια τον Θεού, δεν πιστεύεις πώς είναι κοντά στον καθένα μας. Έμεινες έρμαιο τού σατανά, και έσκοτίστης τόσον πολύ, πού παραδόθηκες στα χέρια του. 
Δεν αντιστέκεσαι σαν χριστιανός, σαν βαπτισμένος στο όνομα τού Τριαδικού Θεού, και σε κάνει ότι θέλει. Τά κατάφερε και σε έριξε σε απελπισία.
Μετά την τέλεση της αμαρτίας, ό πειρασμός σε ρίχνει στην απελπισία, απελπισία είναι μια απόδειξης ότι ως αμάρτημα σε  χωρίζει από τον Θεό. Και εσύ, βλέποντας την πτώση σου, νομίζεις ότι εχαθης, ότι ο Θεός σε εγκατέλειψε. Ο καλός Θεός δεν εγκαταλείπει ποτέ τους αμαρτωλούς.
Ξέρει τις αδυναμίες μας και περιμένει την μετάνοια μας. Προτιμά να υποφέρεις την δυσκολία και αντιστάθου στον πειρασμό και μίαν και δύο και πολλάκις και θα νικήσεις.
Από τον καιρόν πού ζεις, από όσα διάβασες, από όσα δοκίμασες, δεν αντιλήφθης ότι πλανηθείς; Ξύπνα! Ο Θεός σε περιμένει. Κάμε μίαν απότομο στροφή και δες τά αποτελέσματα της απροσεξίας σου. Πίστεψε ότι ό άνθρωπος εν τη βουλή και ό Θεός εν τη δυνάμει. Και μην ξεχνάς ποτέ ότι τά αδύνατα παρ' άνθρώποις, δυνατά παρά τώ Θείο εστίν. Φώναξε: Ύπαγε οπίσω μου, σατανά  και μην λέγεις δεν μπορώ. Τον εφοβήθης και ενικήθης, ενώ έχομεν δυναμιν ασυγκρίτως μεγαλυτέραν. Ξέρεις ότι ο σατανάς δεν έχει δύναμιν. Δεν μπορεί να αντισταθή στην δύναμιν τον Θεού. Μόνον μην τον φοβηθής, διότι δεν δύναται μπροστά στην δύναμιν και τήν παρουσία τού Θεού να ενεργήσει τά καταχθόνια σχέδιά τον.
Ο σατανάς μάχεται εναντίον των τέκνων τον Θεού με λύσσα καίμε πανουργία και δοκιμάζει τά πλάσματά Του, διότι θέλει να Τον λυπήσει. Είναι πανούργος και κακούργος και η δουλειά του είναι να φροντίζει να σε παραπλανά, με την εντύπωση ότι δεν υπάρχει Θεός, ούτε και σατανάς, διά να καταφέρει αυτό, πού κατάφερε με εσένα. Λέγει ο σοφός Σολομών: Είπεν άφρων εν τη καρδία αυτόν, ουκ έστι Θεός. Τί ειπώ και τι λαλήσω; [ ...|
Η κόλασης δεν είναι λόγια, είναι αιωνιότης. Ό Θεός να φυλάξει όλους μας. Η κόλασης υπάρχει δια τον σατανά, δια την παρακοή τον και την υπερηφάνεια τον. Ό Θεός ήλθε στην γήν, έπαθε σταυρικόν θάνατον, ίνα πας ό πιστεύων εις Αυτόν μη απόληται άλλα έχει ζωήν αιώνιον. Φέρε τον νουν σον στις δύο καταστάσεις την κόλασιν και τον παράδεισο και θα δεις πόσον πλανεμένος είσαι. Είναι ποτέ δυνατοί άνθρωπος βαπτισμένος στο όνομα τού Χριστού να προτιμήσει να ζει με τον σατανά στο σκότος το εξώτερον, όπου ο κλαυθμός και ό βρυγμός των οδόντων; Όπου ό σκώληξ ου τελευτά και το πυρ ου σβέννυται; Ό Θεός να φυλάξη, καμιά ψυχή να μην κολασθή.
Σήκω επάνω, στάθου στον εαυτόν σον και ό Θεός είναι κοντά σου και βλέπει τον αγώνα σον. Ανάνηψε, παιδί μου. Βιάσου. Διότι, η βασιλεία τον Θεόν βιάζεται και οι βιασταί αρπάζουσιν αυτήν. Ζήτησε συγγνώμην από τον αγαθόν Θεόν και θα δεις την διαφοράν. Θα δεις την πρόνοιαν και την Αγάπη του Θεού. Εχομεν πολλά παραδείγματα ανθρώπων αμαρτωλών πού ή μετάνοια τούς έσωσε.
Είπα και άλλοτε να φωνάξετε τον ιερέα να σάς κάμη αγιασμό, να σάς διαβάσει εξορκισμούς και μίαν και δυο και πολλάκις και θα τον διώξετε τον σατανά, με την βοήθεια τον σταυρού και της προσευχής. Είπα και στον πατέρα σου, να δώσει ελεημοσύνη πολλή, διότι ο Θεός αγαπά πολύ τούς ελεήμονας και το Ευαγγέλιο μάς το λέει ξεκάθαρα, ότι οι ελεήμονες θα ελεηθούν. Μου είπε πώς τά φυλάει για σένα. Υγεία, παιδί μου, και πνευματική χαρά να έχετε και για τούς φτωχούς και σένα.
Θα προσευχηθούμε και εμείς έπιμόνως και θα νικήσεις. Δεν είναι κρίμα οι γονείς σου ναι πίνουν αυτό το ποτήριον πού τούς προσφέρεις με την ζωήν πού κάνεις; Είναι γονείς και περιμένουν από τά παιδιά τους ναι τούς χαροποιούν- και εσύ τούς ποτίζεις δηλητήριο. Λάβε τα όλα απόψιν και κάμε απόφαση να αλλάξεις τρόπον ζωής, να ευρης τον εαυτόν σου με μίαν αντίστροφο πορεία προς την αμαρτία και μην λες δεν μπορώ. Θάρρος, παιδί μου, και απόφαση μαζί με προσευχή- και εγώ ουδέποτε έπαυσα να προσεύχομαι για σένα αλλά χρειάζεται και ή δίκη σου προσπάθεια.
Ναι γράφω ως αύριο, δεν εξαντλούνται ούτε οι συμβουλές μου, ούτε ή Γραφή τελειώνει. Εύχομαι ολοψύχως να ευρουν αγαθή απήχησαν εις την καρδιά σου και να έχω μίαν ευχάριστη και χαροποιό απάντησιν στα γραφόμενά μου, διότι με έθλιψαν και με θλίβουν τά όσα πάσχεις εξ απροσεξίας σου και αβουλίας σου. Διάβαζε, προσεύχου, πρόσεχε και θα έλθει ή χαρά και θα δοξαστεί ό Θεός. Αν θέλεις, δώσε και στους γονείς σου το γράμμα μου.

Μην περιφρόνησης τά λόγια μου, διότι προέρχονται από καρδιά αγαπώσα. Βιάσου, δοκίμασε μίαν και δύο και θα νικήσεις. Το εύχομαι ολοψύχως.
Με πολλάς εύχάς, Ηγούμενη Χαριθέα μοναχή
 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Η ΜΑΚΑΡΙΣΤΗ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΧΑΡΙΘΕΑ. Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΔΟΥ . ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ
 http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2015/11/blog-post_8.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible