Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Τό πρόβλημα τῶν νεοεποχίτικων ἐναλλακτικῶν πλανῶν, γιά τήν ἐν Χριστῷ ζωή


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΛΑΝΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ
 
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
 
H  καταδικαστική στάση της Θ΄ Συνδιάσκεψης Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων δια «θέματα Αιρέσεων και Πανθρησκείας», που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο, στην Εύβοια από 8-13 Οκτωβρίου 1997, πρέπει να γίνει αποδεκτή από όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.
Το πρόβλημα των εναλλακτικών πλανών είναι  πολύ μεγάλο.  Ως γνωστό οι Νεοεποχίτικες αυτές πλάνες, είναι απότοκες προγενεστέρων ινδουϊστικών πλανών.  Οι εναλλακτικές πλάνες της Νέας Εποχής ολοένα πληθαίνουν.  Μια πολύ διαδεδομένη πλάνη στις μέρες μας είναι εκείνη της γιόγκα.  Το αλληλένδετο της γιόγκα με τον ινδουϊσμό, το ομολογούν πολλοί ψευδοδιδάσκαλοι της πλάνης αυτής. Η υποσχόμενη ‘’νοητική’’ ηρεμία χωρίς Θεό, γαλήνη χωρίς Θεό, ψυχική ισορροπία χωρίς Θεό κλπ, έχει ως επακόλουθο να λησμονήσει ο ασχολούμενος Χριστιανός με την γιόγκα, τον δοτήρα της πραγματικής ειρήνης Κύριο ημών Ιησού Χριστό. 
Άλλη νεοεποχίτικη εναλλακτική πλάνη είναι εκείνη του διαλογισμού.  Ομιλώντας κανείς για διαλογισμό παραπέμπει αυτομάτως στην καταβολή της πλάνης αυτής από τη καλούμενη σχολή Ζεν.  Μέσα από το σκότος του διαλογισμού, ισχυρίζονται ότι θα επέλθει ο ‘’φωτισμός’’ (σκοτισμός) και η ‘’κάθαρση’’ (ρυπαρότητα ) της ψυχής. Διαχρονικά παρουσιάστηκαν πολλές αποκλίνουσες διαλογιστικές πλάνες, χωρίς να διαφοροποιείται το μέγεθος της αρχικής  πλάνης. 
Η εναλλακτική επίσης πλάνη ‘’αγιουρβέδα’’ έλκει την καταγωγή της, όπως όλες οι νεοεποχίτικες  πλάνες από την Ινδία.  Ισχυρίζονται οι διασπείροντες την πλάνη αυτή, ότι οι Brahma από το διαλογισμό που έκαναν, τους δόθηκε φώτιση (σκότιση) και έτσι έμαθαν τα περί της  ‘’αγιουρβέδα’’.   Και μόνη η προβολή της εναλλακτικής πλάνης ‘’αγιουρβέδα’’ από τους Γκουρού Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι, είναι αρκετή για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της πλάνης αυτής.
Η ομοιοπαθητική, η  ολιστική ιατρική, η γιόγκα, τα  σεμινάρια Μεργκάμπα,, την πλανεμένη ‘’μεγάλη επίκληση’’, το φως (σκότος) Ρέϊκι, οι ομάδες αυτογνωσίας, ο θετικός οραματισμός, οι  72 αγγέλοι (σκότους) της Καμπάλα, ο διαλογισμός, το αγγελικό (δαιμονιώδες) Ρέϊκι, το Καρούνα Ρέϊκι , το Ρέϊκι της συμπόνοιας, μυήσεις Α, Β, Γ, βαθμού το Ρέϊκι, το αύρα σώμα κλπ., καραδοκούν σε κέντρα εναλλακτικών ‘’θεραπειών’’.
Πολλοί ανυποψίαστοι Χριστιανοί δυστυχώς καταφεύγουν στις νεοεποχίτικες  πλάνες.  Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι το πολύ μεγάλο πρόβλημα των εναλλακτικών πλανών για την εν Χριστώ ζωή. Πρέπει λοιπόν  όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να αποδεχτούν την  καταδικαστική στάση της Θ΄ Συνδιάσκεψης Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων δια «θέματα Αιρέσεων και Πανθρησκείας».


http://aktines.blogspot.gr/2016/03/blog-post_78.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible