Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Ἡ Πανελλήνια Ἕνωση Θεολόγων (ΠΕΘ) ζητεῖ τήν παραίτηση Σχολικοῦ Συμβούλου


Αθήνα, 18 Απριλίου  2016
Αριθμ. Πρωτ.: 61
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) ζητεί
την παραίτηση Σχολικού Συμβούλου
 
Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων αλλά και σύμπασα η θεολογική – εκκλησιαστική κοινότητα, καθώς και όλη η ελληνική κοινωνία, παρακολουθούν  να δημοσιεύονται συγκλονιστικά στοιχεία από τον έγκριτο δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Ριζούλη, στην έγκυρη Εκκλησιαστική Εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» (13 Απριλίου 2016),  που αφορούν τη σχέση Συντάκτη του πολυθρησκειακού πιλοτικού Προγράμματος Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών που θέλει να εισαγάγει στα σχολεία, ο Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης, με τη νεοβουδιστική οργάνωση Arigatou που προωθεί επίσης παρόμοιους διαθρησκειακούς και πανθρησκειακούς στόχους.
Η παραπάνω είδηση αναδημοσιεύτηκε από πάρα πολλές ιστοσελίδες του ιστοχώρου και ενώ έχει περάσει ικανός χρόνος, δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από τους άμεσα εμπλεκόμενους. Η σιωπή σημαίνει  άραγε και αποδοχή των όσων εμπεριστατωμένα αναφέρει η εφημερίδα στο άρθρο-αποκάλυψη της;
Κατόπιν όλων αυτών, η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων δηλώνει:
1. Θεωρούμε ότι αν ισχύουν οι αποκαλύψεις της εφημερίδας, ανακύπτει σοβαρότατο θέμα με άμεσες επιπτώσεις στο μάθημα των Θρησκευτικών.
2. Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του και να ζητήσει την παραίτηση του αναφερόμενου στο δημοσίευμα Σχολικού Συμβούλου από κάθε επιτροπή που συμμετέχει και αφορά στο μάθημα των Θρησκευτικών, καθώς και του έτερου παράγοντα του Υπουργείου που αναφέρεται στο δημοσίευμα.  Ήδη η ΠΕΘ έχει ζητήσει εγγράφως από τον Υπουργό Παιδείας την αντικατάσταση των εν λόγω προσώπων από την Επιτροπή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής(ΙΕΠ) που ορίστηκε από τον κ. Φίλη για να μελετήσει πρόταση για το μάθημα των Θρησκευτικών, επειδή δεν πληρούν τα νομικά κριτήρια της αμεροληψίας.
3. Αιτούμεθα από την έχουσα λόγο, κατά το Σύνταγμα και τον Καταστατικό της Χάρτη,  για την ορθόδοξη χριστιανική κατάρτιση της μαθητιώσας νεολαίας της χώρας, Εκκλησία της Ελλάδος, να μελετήσει το θέμα.
4. Θα εξαντλήσουμε επίσης κάθε νόμιμο μέσο και θα απευθυνθούμε σε κάθε υπεύθυνο δημόσιο πρόσωπο και φορέα για να αναδειχθεί η κρισιμότητα του θέματος και οι επιπτώσεις που αυτό έχει στη θρησκευτική αγωγή που κατά το Σύνταγμα, η ευνομούμενη Ελληνική πολιτεία οφείλει να παρέχει στα παιδιά των πολιτών αυτής της χώρας.
5. Θα διεξάγουμε, επίσης, με ειδική επιτροπή, επισταμένη έρευνα για το θέμα αυτό, ώστε να διαπιστωθούν όλες οι παράμετροι που τυχόν υπάρχουν.
Η διάβρωση της παρεχόμενης ορθόδοξης χριστιανικής παιδείας και η εξ αυτής πρόκληση σύγχυσης και πνευματικής βλάβης της νεολαίας της χώρας είναι η χειρότερη και επικινδυνότερη από όλες τις σύγχρονες δυσμενείς κρίσεις που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και που αφορούν όχι μόνον στο παρόν αλλά και στο μέλλον της πνευματικής, πολιτισμικής και πολιτικής ανεξαρτησίας της χώρας. Η οικονομική και η εξ αυτής δυσκολίες είναι δυνατόν -έστω και με κάποιες θυσίες ή στερήσεις για μια χρονική διάρκεια- να ξεπεραστούν. Η πνευματική και πολιτισμική κρίση, όμως, θα είναι ανεπανόρθωτη και αγγίζει την παραβίαση των εθνικών πνευματικών ορίων της πατρίδας μας. Για τους λόγους αυτούς η ΠΕΘ θα κάνει τα πάντα προκειμένου να υπάρξει μια εθνική αφύπνιση και επαγρύπνηση.

Το ΔΣ της ΠΕΘ

http://aktines.blogspot.gr/2016/04/blog-post_250.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ