Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Λυκοῦργος Νάνης, Κληρικοί τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας καί ἀκαδημαϊκοί θεολόγοι «ἀνασταυροῦντες τόν Ὑιόν τοῦ Θεοῦ καί παραδειγματίζοντες»!



Κληρικοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας και ακαδημαικοί θεολόγοι «ανασταυρούντες τον Υιόν του Θεού και παραδειγματίζοντες»!
 
Λυκούργος Νάνης, ιατρός
 
    Δυστυχώς, ΔΥΣΤΥΧΕΣΤΑΤΑ, ένιοι μεγαλόσχημοι κληρικοί αλλά και πανεπιστημιακοί θεολόγοι, τιμούν και εκθειάζουν ένα τραγικό πρόσωπο, που διατύπωσε πρωτάκουστες και φρικώδεις βλασφημίες, αναφορικά με το Θεανδρικό Πρόσωπο του Χριστού μας, διαστρέφοντας την ιστορική πραγματικότητα, όπως αυτή αποτυπώνεται στα ιερά Ευαγγέλια, και ανατρέποντας τη δογματική και ηθική διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας, που επισήμως και πανηγυρικώς, καταδίκασε το συγγραφικό του «έργο».
    Άξιζε τέτοιας, επιεικώς απαίσιας, μεταχειρίσεως, ο Άσπιλος και Άμωμος Ιησούς, που σταυρώθηκε για τον καθένα από μας, και για το δεινό υβριστή του; Πόθεν άντλησε ο μακαρίτης, το βορβορώδες υλικό που εκσφενδόνησε κατά του Προσώπου του «πάσης επέκεινα καθαρότητος» Υιού και Λόγου του Θεού, πάρεξ απ τη δεξαμενή της διεστραμμένης φαντασίας του; Πολλοί αγνωστικιστές, σκεπτικιστές, ορθολογιστές, μηδενιστές και αρνητές της Θεότητας του Κυρίου μας, παρήλασαν στο ιστορικό προσκήνιο, δίχως ποτέ να αμφισβητήσουν την κορυφαία ηθική προσωπικότητα του Ιησού Χριστού.
     Ας μνησθούμε, του διάσημου Ερνέστου Ρενάν, που ονόμασε τον Αρχηγό της Πίστεώς μας «άνδρα κολοσσιαίων ηθικών διαστάσεων». Κι όμως! Βρέθηκαν άνθρωποι (;) που προέβαλλαν στον Αναμάρτητο, βορβορώδη και ανομολόγητα πάθη! Στον Υιό του Θεού, που πρόβαλλε το αθάνατο ερώτημα: ΤΙΣ ΕΞ ΥΜΩΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙ ΑΜΑΡΤΙΑΣ; Κι αυτούς τους ταλαίπωρους υβριστές, που κάθε τίμιος άνθρωπος, στοιχειωδώς σεβόμενος την ιστορική αλήθεια, την πίστη των συνανθρώπων του και τον εαυτό του, οικτείρει για το θλιβερό τους κατάντημα και αποστρέφεται τα ψευτο-καλλιτεχνικά υποπροιόντα της διεστραμμένης φαντασίας τους, που κάνουν και αυτόν τον ηλεκτρονικό χάρτη να ερυθριά από ντροπή, τους τιμούν και εκθειάζουν, ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, και ακαδημαικοί θεολόγοι, για τους οποίους «ταιριάζει γάντι», κατά το δη λεγόμενο, το παύλειο «ανασταυρούντας τον Υιόν του Θεού και παραδειγματίζοντας»!
   Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξ αιτίας των τελευταίως εκδοθέντων βιβλίων του ‘Ελληνος λογοτέχνου κ.Νικολάου Καζαντζάκη «Ο Καπετάν Μιχάλης» και «Ο τελευταίος πειρασμός» και κατόπιν της εκ τούτου προκληθείσης αναταραχής εις τας συνειδήσεις των πιστών, έγνω εν τη αρμοδιότητι αυτής, όπως λάβη τα εν τη εαυτής εξουσία πνευματικά μέτρα, προς διαφώτισιν μεν και προφύλαξιν του ευσεβούς ποιμνίου, προς ανάνηψιν δε και διόρθωσιν του συγγραφέως.
   ΕΠΕΙΔΗ ΑΜΦΟΤΕΡΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΙ ΜΥΚΤΗΡΙΣΜΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΙΔΙΑ ΔΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΙΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΝ ΔΙΗΓΗΣΙΝ ΚΑΙ ΘΙΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟΝ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΩΣ ΑΣΕΒΗ ΚΑΙ ΑΝΙΕΡΟΝ ΤΟ ΘΕΑΝΔΡΙΚΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΚΑΙ ΔΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΩΡΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΠΑΘΟΥΣ , ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΜΕΝ ΤΑ ΕΥΣΕΒΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΕΚΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗΝ ΠΑΡΑΙΝΕΣΙΝ , ΙΝΑ ΦΕΥΓΩΣΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑΥΤΑ, ΩΣ ΟΥ ΜΟΝΟΝ ΜΗ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝΤΑ ΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΝ , ΑΛΛΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΑΓΗΝΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΥΠΟΠΤΩΣ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑ ΤΑΣ ΨΥΧΑΣ.
   Ως προς δε τον συγγραφέα κ.Νικόλαον Καζαντζάκην, η Ιερά Σύνοδος παραπέμπει την υπόθεσιν εις την υπό του Κανονικού Δικαίου καθοριζομένην διαδικασίαν, ήτοι διαβιβάζει ταύτην εις την οικείαν εκκλησιαστικήν αρχήν, ίνα αύτη καλέση τούτον εις ανασκευήν των εν τοις ως είρηται βιβλίοις αυτού βλασφημιών, επιφυλάσσεται δε, ίνα κατόπιν τούτου εκδώση και την περί αυτού τούτου του συγγραφέως ετυμηγορίαν αυτής».
Ο Αθηνών Σπυρίδων, Πρόεδρος.
Λ.Ν
http://aktines.blogspot.gr/2016/05/blog-post_78.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible