Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

Ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία τῆς Γεωργίας δέν θά μετέχει στή Μεγάλη Σύνοδο


wminda-sinodis-sxdomis-oqmi-wminda

Συνήλθε στις 10 Ιουνίου το 2016, στην Τιφλίδα, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β´, σε τακτική συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Γεωργίας.
Εισήγηση παρουσίασε ο Μητροπολίτης Γκόρι και Ατένι κ. Ανδρέας, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Γεωργίας στην Πανορθοδόξη Γραμματεία της Πανορθοδόξου Συνόδου.
Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Γκόρι και Ατένι, ο βασικός σκοπός της μελλούσης να συνέλθει Συνόδου είναι να διατρανώσει την ενότητα των Ορθοδόξων έναντι στην παγκόσμια κοινότητα καθώς και να εκφράσει μία θέση των Ορθοδόξων στα επίκαιρα θέματα ζητήματα του σύγχρονου κόσμου». 

Όμως αυτός ο σκοπός είναι ανεπίτευκτος για τους ακόλουθους λόγους: δεν έχει αποκατασταθεί η ευχαριστιακή κοινωνία μεταξύ των Εκκλησιών Αντιοχείας και Ιεροσολύμων, εκτός από το Πατριαρχείο Αντιοχείας, την αποχή τους από τη Σύνοδο δήλωσαν οι Εκκλησίες Βουλγαρίας και Σερβίας, μερικά συνοδικά κείμενα όπως «Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον υπόλοιπον χριστιανικόν κόσμον» περιλαμβάνουν δογματικές, κανονικές και ορολογικές ελλείψεις και χρήζουν ουσιαστικής επεξεργασίας, η Εκκλησία της Γεωργίας δεν υπέγραψε το κείμενο «Το Μυστήριον του Γάμου και τα κωλύματα αυτού», η Εκκλησία Αντιοχείας δεν υπέγραψε την Απόφαση της Συνάξεως των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Σαμπεζύ 2016, σύμφωνα με την οποία θα συγκαλείτο η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος καθώς και τον «Κανονισμόν Οργανώσεως και Λειτουργίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου». Χωρίς αυτή την υπογραφή το κείμενο δεν μπορεί να θεωρείται εγκριθέν Η συγκροτηθείσα Γραμματεία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου δεν είναι λειτουργική καθώς δεν έχει αρμοδιότητα να αποφασίζει κ. α.
Ακολούθησε συζήτηση. Όπως επισημαίνει το ανακοινωθέν: «Παρ᾽όλο που υπάρχουν διαφωνίες, κοινή θέση είναι ότι τα υφιστάμενα προβλήματα επιλύονται μέσα από έντονη εργασία. Γι᾽αυτό εμείς μαζί με τις άλλες Εκκλησίες ζητούμε την αναβολή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, μέχρι να επιτευχθεί η καθολική ενότητα».

Κατόπιν τούτου η Ιερά Σύνοδος ομοφώνως αποφάσισε την αποχή της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Γεωργίας από την Πανορθόδοξη Σύνοδο στην Κρήτη.

http://aktines.blogspot.gr/2016/06/blog-post_707.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ