Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Μέ τήν ὑπομονή θά σωθοῦμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε παρακαλώ, Πατέρα και Διδάσκαλε, μην οργιστείς με τα πταίσματα μου και δώσε μου κανόνα πώς πρέπει να ψάλλω, να νηστεύω και να προσεύχομαι και αν πρέπει να ξεχωρίζω τις ημέρες μεταξύ τους.

ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Αδελφέ, εάν πρόσεχες στους λόγους των αιτημάτων σου, θα κατανοούσες ασφαλώς τη δύναμη της συνέσεως. Αφού με έχεις Πατέρα και Διδάσκαλο, γιατί με θεωρείς και οργίλο; Διότι ο Πατέρας είναι οικτίρμων και δεν έχει καθόλου οργή. Και ο Διδάσκαλος επίσης είναι μακρόθυμος και ξένος από την οργή. Όσο για τον κανόνα, που με ρώτησες, μπορείς να εισέλθεις στην αιώνια ζωή με πολλούς τρόπους, αλλά διά μέσου της στενής πύλης. Ιδού σε συντομία, σου λέγει ο ίδιος ο Χριστός, πώς πρέπει να εισέλθεις. Άφησε τους κανόνες των ανθρώπων και άκουσε του Κυρίου λέγοντος: «όποιος υπομείνει ως το τέλος, αυτός θα σωθεί». Εάν λοιπόν ο άνθρωπος δεν έχει υπομονή, δεν θα εισέλθει στη ζωή την αιώνιο. Μη θελήσεις διαταγή, διότι δεν θέλω να είσαι υπό τον νόμον αλλά υπό την χάριν. Διότι έχει λεχθεί: «για τον δίκαιο δεν υπάρχει νόμος».
Σε θέλουμε να είσαι μαζί με τους δικαίους. Να κρατάς τη διάκριση, ως κυβερνήτης να κυβερνάς το σκάφος στους ανέμους. Και όταν ασθενείς στην προσπάθεια αυτή, να ενεργείς σε όλα καθώς σου έγραψα. Αλλά και όταν υγιαίνεις, πράττε σύμφωνα με αυτή την εντολή της διακρίσεως. Επειδή και όταν ασθενεί το σώμα, δεν δέχεται τη συνηθισμένη τροφή. Ο κανόνας λοιπόν δεν νεκρώθηκε στο σημείο αυτό. Όσο για τις ημέρες, που ρωτάς, να τις έχεις όλες ίσες, άγιες, καλές. Όλα λοιπόν να τα πράττεις με σύνεση και θα σου αποβαίνουν εις ζωήν αιώνιον με τη χάρη του Χριστού του Κυρίου ημών, στον Οποίο ανήκει η δόξα στους αιώνες. Αμήν.


ΒΙΒΛ. Ο ΜΕΓΑΣ ΓΕΡΩΝ. ΑΓΙΟΣ ΒΑΡΣΑΝΟΥΦΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΚΡΙΤΑΣ
 http://apantaortodoxias.blogspot.com/2012/04/blog-post_3100.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible