Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Ὁ ἅγιος μάρτυς Βάρβαρος

Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΤΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΣ. 6 ΜΑΙΟΥ.

Ό άγιος μάρτυς Βάρβαρος
Ο Βάρβαρος ήταν αξιωματικός του στρατού, την περίοδο πού βασίλευε ο Ιουλιανός ο Παραβάτης. Όταν ο στρατηγός του αυτοκράτορα, ονόματι Βάκχος, προέλασε εναντίον των Φράγκων, ο Βάρβαρος, πού ήταν κρυπτοχριστιανός, πολεμούσε στο στράτευμά του. Επάνω στη, μάχη εμφανίστηκε κάποιος δυνατός αντίπαλος πού πολεμούσε με τούς Φράγκους, ως άλλος Γολιάθ• αυτός προκαλούσε τούς Ρωμαίους να στείλουν κάποιον δικό τους στρατιώτη γιά να αναμετρηθεί μαζί του. Ο στρατηγός Βάκχος είπε στον Βάρβαρο να πάει. Πράγματι εκείνος, αφού προσευχήθηκε μέσα από την καρδιά του στον Ζωντανό Θεό, βγήκε μπροστά στη μάχη και νίκησε τον γιγαντιαίο αντίπαλο. Συνέπεια αυτής της έκβασης ήταν να προκληθεί μεγάλη αναταραχή στο στράτευμα των Φράγκων, οι οποιοι υπό το κράτος της συγχύσεως τράπηκαν σε φυγή.
Ό στρατηγός Βάκχος οργάνωσε μεγάλη γιορτή γιά τη νίκη τους και πρόσταξε να προσφέρουν όλοι θυσίες στα είδωλα. Κατά την διάρκεια των θυσιών όμως, πληροφορήθηκε ότι ο Βάρβαρος απείχε από τις τελετές. 

Όταν τον κάλεσαν για εξηγήσεις, εκείνος ομολόγησε ότι ήταν χριστιανός. Ο στρατηγός ενημέρωσε τον αυτοκράτορα και αυτός αμέσως διέταξε να υποβληθεί ο χριστιανός στα πιο βάναυσα βασανιστήρια. Εντούτοις ο Βάρβαρος υπέμεινε τα πάντα, με στερρό φρόνημα και σπάνια ανδρεία.

Κατά τη διάρκεια του μαρτυρίου του σημειώθηκαν αναρίθμητα θαύματα και πολλοί στρατιώτες, πού ήσαν αυτόπτες μάρτυρες, ασπάστηκαν την Ορθόδοξη πίστη. Ανάμεσα τους ήταν και ο στρατηγός Βάκχος μαζί με τον Καλλίμαχο και τον Διονύσιο. Οι τρεις αυτοί έγιναν μάρτυρες και λίγο μετά ό Βάρβαρος με αποκεφαλισμό διά ξίφους, το έτος 362. Οι ψυχές τους έλαβαν την ουράνια κατοικία τους στη Βασιλεία του Αθανάτου Βασιλέως Χριστού.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ. ΜΗΝΑΣ  ΜΑΙΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible