Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

28 ΜΑΙΟΥ. Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΤΥΣ ΕΛΙΚΩΝΙΣ ¨" Στή φυλακή, ὅπου τήν κλείδωσαν καταπληγωμένη, ὁ ἴδιος ὁ Κύριος τῆς ἐμφανίστηκε μαζί μέ τούς ἀρχαγγέλους Μιχαήλ καί Γαβριήλ. Ὁ Χριστός θεράπευσε τίς πληγές της, τήν παρηγόρησε καί τήν ἐνίσχυσε."

Η Ελικωνίς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ανατράφηκε με τα νάματα της χριστιανικής ευσεβείας. Ήταν οι χρόνοι βασιλείας του Γορδιανού    και του Φιλίππου. Η Έλικωνίς πήγε στην Κόρινθο και αποκήρυξε δημοσίως όσους προσέφεραν θυσίες στα είδωλα. Γί αυτό την συνέλαβαν και ο διοικητής Περίνος την διέταξε να προσφέρει λατρεία στο άγαλμα του Ασκληπιού. Η χριστιανό μάρτυς του απάντησε: «Εγώ είμαι δούλη του Χριστού και δεν γνωρίζω κανέναν Ασκληπιό. Κάνε ότι θέλεις σε εμένα!». Για την ομολογία της οδηγήθηκε στο κριτήριο και υπέμεινε φρικτά βασανιστήρια. Την έριξαν σε κάμινο, άλλα μία μεγάλη ποσότητα του αίματός της ξεχύθηκε κι έσβησε την φωτιά και η μάρτυς διαφυλάχθηκε αβλαβής.
 Την έριξαν σε λιοντάρια, αλλα εκείνα δεν την πείραξαν, αντιθέτως κουλουριάστηκαν δίπλα της. Την οδήγησαν στον βωμό των ειδώλων για να προσφέρει τιμές και εκείνη συνέτριψε τα είδωλα, εξοργίζοντας περισσότερο τούς διώκτες της. Στη φυλακή, όπου την κλείδωσαν καταπληγωμένη, ο ίδιος ο Κύριος της εμφανίστηκε μαζί με τους αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Ο Χριστός θεράπευσε τις πληγές της, την παρηγόρησε και την ενίσχυσε. Μετά από το γεγονός αυτό οδηγήθηκε στον τόπο του αποκεφαλισμού της. 


Η Ελικωνίς ύψωσε τα χέρια της και προσευχήθηκε στον Θεό να παραλάβει τήν ψυχή της και να τήν συναριθμήσει στα πρόβατα του ουρανίου ποιμνίου Του. Μόλις ολοκλήρωσε τήν προσευχή της, φωνή εξ ουρανού ακούστηκε να τήν καλεί, αναγγέλλοντας της ότι είχαν προετοιμαστεί γι’ αυτήν το στέμμα και ο θρόνος της». Πράγματι, μετά τήν αποτομή της κεφαλής της, η αθλοφόρος στέφθηκε με τον άφθαρτο στέφανο της δόξης των μαρτύρων από τον Κύριο, υπέρ του Όποιου θυσιάστηκε με αγάπη, ως αθώα και άσπιλος άμνάς.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ. ΜΗΝΑΣ  ΜΑΙΟΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ