Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

ΘΑΥΜΑ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΣΑΛΙΚΗ: Ὁ Λευτέρης δέν θά πεθάνει, δέν θά κάνει μεταμόσχευση!

 Άγιος Ιάκωβος (Τσαλίκης) (1920-1991), Ηγούμενος Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ του Γέροντος.


Στυλιανός Γ. Παπαδόπουλος (μοναχός Γεράσιμος Δοχειαρίτης), Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών († 2012)

 Αρχές Φεβρουαρίου στον Λευτέρη Μ. εκδηλώθηκε φοβερή αιματολογική αρρώστια, που εξελίχτηκε σε λευχαιμία και σηψαιμία. Οι γιατροί απελπίστηκαν. Ο Λευτέρης, θεολόγος και ψάλτης, πνευματικό τέκνο και πολύ αγαπητός στο γέροντα [Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη].

Τρέξανε φίλοι στη Μονή και είπανε τη γνωμάτευση των γιατρών: «ο Λευτέρης θα πεθάνει, γέροντα». Τους άφησε όλους και κατέβηκε στον ναό. Έκανε Παράκληση, προσευχήθηκε πολύ, γύρισε στους φίλους του Λευτέρη:
– Ο Λευτέρης δε θα πεθάνει, θα ζήσει και σε δυόμισι μήνες θα ‘ρθει να ψάλει στο μοναστήρι. Πράγματι έτσι έγινε, με τη βοήθεια θεραπείας.

Αλλά τα βάσανα του Λευτέρη δεν τελείωσαν. Οι γιατροί υπέδειξαν ως τελευταία ελπίδα μεταμόσχευση μυελού και μάλιστα σε ειδικό κέντρο στο Παρίσι.

Πριν φύγει για το Παρίσι ο Λευτέρης, μετά το Πάσχα του 1990, πήγε στο γέροντα, στον οποίο, μέσα στο κελλί, εξήγησε τα καθέκαστα. Ένα πέπλο θλίψης έπεσε στο πρόσωπο του γέροντα κι έβαλε τον ταλαίπωρο Λευτέρη να καθήσει.
Ο ίδιος έπεσε στά γόνατα και προσευχήθηκε πολύ ώρα, μπροστά στον Εσταυρωμένο. Τι του είπε, δεν άκουσε, δεν κατάλαβε ο Λευτέρης. Καμμιά φορά, σηκώθηκε ανακουφισμένος ο γέροντας και είπε σταθερά:
– Παιδί μου Λευτέρη, δε θα γίνει μεταμόσχευση. Και το επανέλαβε τρεις φορές καμπανιστά. Ο Λευτέρης όμως εξήγησε ότι όλα είναι έτοιμα και ο δότης περιμένει…
– Όχι, παιδί μου. Θα σου ‘λεγα να μην πας καθόλου (στο Παρίσι)! Να πας όμως, γιατί και οι γιατροί είναι άνθρωποι του Θεού. Αλλά μεταμόσχευση δε θα γίνει!
Στο Παρίσι έκαναν νέες εξετάσεις και διαπίστωσαν ότι δε συντρέχουν λόγοι, τα δεδομένα είχανε ανατραπεί. Άρα δεν χρειαζόταν μεταμόσχευση.
Από το βιβλίο του Στυλιανού Γ. Παπαδόπουλου, «Ο μακαριστός Ιάκωβος Τσαλίκης, Ηγούμενος Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ του Γέροντος».Πηγή
https://paraklisi.blogspot.gr/2018/05/blog-post_391.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία: hristospanagia@yahoo.gr
.
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό hristospanagia@yahoo.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ