Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018

Ἅγιοι Νεομάρτυρες Νικόλαος καί ἡ κόρη αὐτοῦ Βαρβάρα

udmeparhia.cerkov.ru

 Στις 6/19 Αυγούστου,εορτή της Μεταμορφώσεως, έλαβε μέρος στην Μητρόπολη της Ουντμουρτίας η αγιοκατάταξη του ιερομάρτυρος Νικολάου (Chernishev)και της κόρης του Βαρβάρας.

udmeparhia.cerkov.ru
Η Θεία Λειτουργία έγινε στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης Βοτκίνσκ και χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ιζχεβσκ και Ουντμουρτίας κ.κ. Βικτωρίνος μαζί με άλλους τρεις και αρχιερείς και την συμμετοχή χιλιάδων πιστών
Archpriest Nikolai Chernishev and his daughter Barbara
Ο πρωθιερέας Νικόλαος (Chernishev)γεννήθηκε το 1853.Ήταν εφημέριος στην Ουντμουρτία(ανατολικά του Καζάν)μεταξύ των ετών 1914-1919.Είχε επανειλημένα βραβευτεί για την πολυσχιδή προσφορά του.Είχε ιδρύσει τον τοπικό ''Οίκο Γαλήνης'' με την ευλογία του Αγίου Ιωάννη της Κροστάνδης.
Είχε τέσσερα παιδιά και έμεινε χήρος σε νεαρή ηλικία.Η νεότερη κόρη του Βαρβάρα δεν παντρεύτηκε για να βοηθάει τον πατέρα της. Τον Αύγουστο του 1918 οι ντόπιοι εργάτες ξςσηκώθηκαν ενάντια στις σοβιετικές αρχές.Ο π.Νικόλαος,παρ'όλο τον κίνδυνο,παρέμεινε στην ενορία του θυμίζοντας το φθαρτό της ζωής και εμψυχώνοντας το ποίμνιό του.Η κόρη του Βαρβάρα την ίδια στιγμή εξυπηρετούσε τους ασθενείς ως νοσοκόμα.
 Σύντομα ο Κόκκινος Στρατός κατέπνιξε την εξέγερση .Σύντομα άρχισαν αντιθρησκευτικές ομιλίες και ο π.Νικόλαος με παρρησία υπερασπίστηκε την ορθόδοξη πίστη.Την επόμενη ημέρα συνελήφθη.Η κόρη του γαντζώθηκε επάνω του τόσο δυνατά που αναγκάστηκαν να την συλλάβουν και αυτήν .Όλοι οι μάρτυρες λένε ότι παρέμεινε ήρεμος και σε κατάσταση προσευχής.Στην φυλακή ζήτησε ένα πετραχήλι  για να εξομολογήσει τους αδελφούς.

 Τον εκτέλεσαν οι μπολσεβίκοι μαζί με την κόρη του Βαρβάρα,στις 20 Δεκεμβρίου 1918/2 Ιανουαρίου 1919.Όταν του ζήτησαν να βγάλει τον σταυρό του αρνήθηκε λέγοντας:«Θα τον βγάλετε εσείς όταν θα πεθάνω».Οι τάφοι τους έγιναν τόπος προσκυνήματος και πολλά θαύματα έγιναν στους ανθρώπους που προσέτρεχαν στον τάφο τους.Ο Άγιος νεομάρτυς Νικόλαος βοηθάει κυρίως τους αλκοολικούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ