Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

Ὁ Ἅγιος Ἁπόστολος Ἰάκωβος, ὁ ἀδελφόθεος. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΧΡΙΔΟΣ.

Ό Ιάκωβος ονομάζεται Άδελφόθεος διότι ήταν γυιός του δικαίου Ιωσήφ, του μνήστορος της Υπεραγίας Θεοτόκου. Όταν ο δίκαιος Ιωσήφ πλησίαζε στον θάνατο, μοίρασε την περιουσία του στους γυιούς του και θέλησε ν’ αφήσει ένα μερίδιο και στον Ιησού Χριστό, τον Υιό της Υπεραγίας Θεοτόκου• όμως όλα τα άλλα αδέλφια αντέδρασαν σ’ αυτό, επειδή δεν έβλεπαν τον Ιησού ώς αδελφό τους. Ο Ιάκωβος όμως, πού πολύ Τον αγαπούσε, δήλωσε ότι θά συμπεριλάμβανε τον Ιησού στο δικό του μερίδιο. Γι’ αυτό και ονομάστηκε Αδελφόθεος.

Εξαρχής ο Ιάκωβος ήταν αφοσιωμένος στον Κύριο Ιησού. Σύμφωνα με την παράδοση, ταξίδεψε στην Αίγυπτο με την Παναγία και τον Ιωσήφ, όταν ο Ηρώδης αναζητούσε να σκοτώσει τον νεογέννητο Βασιλέα. 
Αργότερα,όταν άκουσε το κήρυγμα του Χριστού, ζούσε σύμφωνα με αυτό. Λέγεται ότι ποτέ δεν έφαγε λίπος ή λάδι, άλλα  ζούσε μόνο με ψωμί και νερό και παρέμεινε παρθένος μέχρι το τέλος της επίγειας ζωής του. Πάντοτε αγρυπνούσε τις νύχτες, προσευχόμενος στον Θεό.
Ό Κύριος τον συναρίθμησε ανάμεσα στους Εβδομήκοντα Αποστόλους. Μετά την πανένδοξη Ανάστασή Του ο Κύριος εμφανίστηκε σ’ αυτόν ιδιαιτέρως, όπως βεβαιώνει ο Απόστολος Παύλος (Λ Κορινθ. 15, 7). Υπήρξε επίσκοπος της Ιερουσαλήμ επί τριάντα χρόνια, στη διάρκεια των οποιων ποίμαινε με ζήλο την Εκκλησία του Θεού.
Καθοδηγούμενος από τον Κύριο, ό άγιος Απόστολος Ιάκωβος συνέταξε την πρώτη Θεία Λειτουργία, η οποια όμως φάνηκε μακρόσυρτη στους μεταγενέστερους χριστιανούς, με αποτέλεσμα ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο άγιος Βασίλειος να την μικρύνουν.

Επίσης μετέστρεψε πολλούς Ιουδαίους και Έλληνες στη χριστιανική πίστη• ακόμη και οι άπιστοι Ιουδαίοι έμειναν κατάπληκτοι με τη δικαιοσύνη του και τον αποκαλούσαν «Ιάκωβος ο Δίκαιος».
Όταν ο Άνανίας έγινε Αρχιερέας, αυτός και άλλοι Ιουδαίοι πρεσβύτεροι ανάγκασαν τον Ιάκωβο να σκαρφαλώσει στήν κορυφή του Ναού και προσπάθησαν να τον κάνουν να μιλήσει εναντίον του Χριστού. Εκείνος ανέβηκε όντως και, απευθυνόμενος στον λαό, μίλησε για τον Χριστό ως  τον Υιό του Θεού και αληθινό Μεσσία, για την Ανάστασή Του και για την αιώνια δόξα Του στους ουρανούς. Εξοργισμένοι ιερείς και πρεσβύτεροι τον έσπρωξαν κάτω από τη στέγη. Πέφτοντας ο Άδελφόθεος τραυματίστηκε σοβαρά, αλλα ήταν ακόμη ζωντανός. Τότε ένας άνδρας όρμησε και τον χτύπησε μ’ ένα ξύλο στο κεφάλι, με τόση μανία πού τα μυαλά του πετάχτηκαν έξω.
Τέτοιο μαρτυρικό θάνατο αξιώθηκε οπανένδοξος αυτός απόστολος του Χριστού και αποδήμησε εις Κύριον για να ζήσει αιωνίως στη Βασιλεία Του. Ό άγιος Ιάκωβος ήταν 66 ετών όταν μαρτύρησε για τον Χριστό.Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΧΡΙΔΟΣ . ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ ΜΗΝΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ.


http://apantaortodoxias.blogspot.com/2018/10/blog-post_836.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ