Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

«Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί..» (Ἀρσένιος μοναχὸς -Σκήτη Κουτλουμουσίου-Ἅγιον Ὄρος)

«ΔΕΥΤΕ ΙΔΩΜΕΝ ΠΙΣΤΟΙ»


 Ἀρσένιος μοναχὸς, Σκήτη Κουτλουμουσίου -Ἅγιον Ὄρος

«Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί, ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός[1]». Το Πανάγιον Πνεύμα αγαπητοί μου, διά στόματος του ιερού υμνογράφου μας προτρέπει να πάμε να δούμε που εγεννήθη ο Χριστός. 
Ελάτε, μας λέει, γρήγορα να δείτε που γεννήθηκε ο Ένας και Μοναδικός Μεγάλος, ο Μοναδικός Πλανητάρχης και Ποιητής όλης της κτίσεως. Ελάτε όλοι εσείς, που σέβεσθε τον Μόνον και Αληθινόν Θεόν μας, λέγει το Άγιο Πνεύμα, να δείτε που γεννήθηκε ο Χριστός, διότι είναι επείγον να γεννηθεί τώρα και δεν τον απασχολεί καθόλου που δεν υπάρχει χώρος σε κανένα πανδοχείο της πόλεως Βηθλεέμ! Μάλλον, ο Ίδιος προτίμησε ως φύσει ταπεινός που είναι, να γεννηθεί σε σπήλαιο με συντροφιά τα άλογα ζώα. Ναι, είναι πιο ζεστά και πιο αγνά τα χνώτα των αλόγων ζώων από το πλάσμα Του τον άνθρωπο. Ελάτε να δείτε, μας λέει ξανά το Άγιο Πνεύμα, που γεννήθηκε ο Χριστός και τι ζήλο έχει μέσα Του, να σώσει το πλάσμα Του τον άνθρωπο. Αιώνες, «αδημονούσε» ο Θεός και περίμενε, να ωριμάσει το μεγάλο και φοβερό απόστημα της αμαρτίας στο πλάσμα Του, τον άνθρωπο. Και να, ήρθε η ώρα! Ως βρέφος ο Χριστός, μας δείχνει πως δεν ήρθε να κρίνει το πλάσμα Του τον άνθρωπο, αλλά να τον σώσει. Και η αδημονία του ιερού βρέφους, είναι φανερή και την καταλαβαίνουν όλοι όσοι έχουν «σώας τας φρένας τους». Η αδημονία του ιερού βρέφους, είναι παρόμοια με τον ιατρό που έχει αναλάβει την φοβερή ασθένεια ενός ευγενούς ανθρώπου. Αυτός ο ιατρός, χρόνια πολλά περιμένει και αδημονεί πολύ, πότε επιτέλους θα ωριμάσει ο μεγάλος όγκος του ασθενούς, που είναι γεμάτος από λοιμώδη ακαθαρσία. Και είναι μεγάλη η χαρά του ιατρού εκείνου, που επιτέλους θα απαλλάξει τον αγαπημένο του ασθενή από την επικίνδυνη ακαθαρσία του όγκου. Ελάτε να δείτε που γεννήθηκε ο Χριστός, μας λέει και τι χαρά έχει στο πρόσωπό Του, όχι επειδή θα δει το πλάσμα Του τον άνθρωπο αλλά επειδή θα τον σώσει!
Ελάτε να δείτε, διότι ως θείο βρέφος ετοιμάστηκε να αντιμετωπίσει όλη την κακία του κοσμοκράτορος διαβόλου. Διότι, αμέσως ο παράνομος Ηρώδης εταράχθηκε μαζί με όλη την Ιερουσαλήμ, όταν του ανήγγειλαν οι Τρεις Μάγοι πως είδαν τον αστέρα Του από την Ανατολή και ήρθαν να τον προσκυνήσουν. Με την διαβολική ταραχή του Ηρώδου, έχουμε την επίσημη έναρξη του πολέμου του σατανά με την Εκκλησία του Χριστού που διαρκεί μέχρι σήμερα. Ελάτε να δείτε τον Θεάνθρωπο Χριστό, ως βρέφος να εξουδετερώνει όλη την φάλαγγα του εχθρού , όχι με όπλα και πολεμικές μηχανές αλλά με μόνη την Θεϊκή του μεγαλειώδη ταπεινοφροσύνη. Αυτό είναι το μοναδικό όπλο του Θεανθρώπου αγαπητοί μου, η ταπεινοφροσύνη. Και αδημονούσε πολύ το θείον βρέφος, πότε θα έλθει η ευλογημένη εκείνη ημέρα που θα ανέβει επάνω στον Σταυρό! Διότι, επάνω στον Σταυρό θα γινόταν ο οριστικός όλεθρος του εχθρού διαβόλου και των οργάνων αυτού.
Εκείνη την εποχή ο Χριστός, γεννήθηκε σε σπήλαιο της πόλεως Βηθλεέμ. Σήμερα πάλι, γεννιέται κάθε ώρα και στιγμή στις ψυχές των μετανοημένων Ορθοδόξων Χριστιανών. Εκείνη την εποχή, ο παράνομος Ηρώδης έσφαξε 14.000 Νήπια, με την ελπίδα πως μέσα σε αυτά θα ήταν και ο Χριστός. Σήμερα, ο νοητός Ηρώδης με τα διαβολεμένα όργανά του, με τις παράνομες και φρικτές εκτρώσεις, σφάζουν πάρα πολλές εκατοντάδες χιλιάδες έμβρυα, που έχουν ψυχή ζώσα από την στιγμή της σύλληψής τους. Εκείνη την εποχή, οι πρώτοι που αξιώθηκαν από τον Θεό να δουν με τα μάτια τους το θείο βρέφος, ήταν οι απλοϊκοί ποιμένες των προβάτων. Οι δε ποιμένες του ιουδαϊκού έθνους κρίθηκαν ακατάλληλοι και ανάξιοι να αντικρίσουν τον Υιόν του Θεού. Ας φοβηθούν λοιπόν και οι σημερινοί ποιμένες της Ορθοδόξου Εκκλησίας, μήπως δεν τους αξιώσει ο Χριστός να δουν το πολυπόθητο Θεϊκό πρόσωπό Του. Διότι, οι ποιμένες του Ισραήλ εκείνης της εποχής, αποδοκιμάστηκαν από τον Θεό, επειδή είχαν τελείως εκκοσμικευθεί και είχαν ξεχάσει τον Θεό τους εκουσίως! Το ίδιο συμβαίνει και με τους περισσότερους σημερινούς ποιμένες μας, διότι τους βλέπουμε να έχουν αφομοιωθεί πλήρως με τους παράνομους και αθέους κυβερνήτες μας, ενώ παράλληλα την αίρεση του Παπισμού, του Προτεσταντισμού και των λοιπών αιρέσεων τις αποκαλούν «Αδελφές Εκκλησίες».
Πάντως, όπως και να έχουν τα πράγματα, ο Χριστός θα γεννηθεί και φέτος στην πολύπαθη πατρίδα μας και ας μην τον καταδέχονται οι άθεοι κυβερνήτες μας. Τί και αν ωρυόταν ο παράνομος Ηρώδης και το πονηρό συνέδριο; Ο Χριστός ήλθε, γεννήθηκε και έσωσε όσους ήθελαν και δέχθηκαν την σωτηρία Του. Έτσι θα γίνει και στην Ελλάδα μας φέτος τα Χριστούγεννα, ο Χριστός θα έλθει με όλη την μεγαλοπρέπειά Του, θα γεννηθεί και θα σώσει όσους θελήσουν να σωθούνε. Εμείς, που ποθούμε την γέννηση του Χριστού και την σωτηρία μας, ευχόμαστε αν είναι δυνατόν, να θελήσουμε όλοι μας να μας σώσει το Θείο Βρέφος ο Χριστός. Αμήν!
Ἅγιον  Ὄρος




[1] Όρθρος Χριστουγέννων, κάθισμα α΄ στιχολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible