Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἱερώνυμος θά μοιραστεῖ τήν εὐθύνη ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ


Την εκτίμηση ότι η αναγνώριση της «νέας Εκκλησίας» της Ουκρανίας από την Εκκλησία της Ελλάδος θα εμβαθύνει το σχίσμα στην Ορθοδοξία, τονίζει ο Μητροπολίτης Ειρηναίος Μπάτσκας.
Οι πράξεις της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με την αναγνώριση της «νέας Εκκλησίας» της Ουκρανίας οδηγούν «στην άβυσσο ενός ακόμα βαθύτερου σχίσματος στην Ορθοδοξία». Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του εκ μέρους της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτης Ειρηναίος Μπάτσκας.
Στις 19 Οκτωβρίου, στον παλαιοχριστιανικό Ιερό Ναό της Παναγίας της Αχειροποιήτου της Θεσσαλονίκης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος συλλειτούργησε στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.
Όπως αναφέρεται στη δήλωση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στον επίσημο ιστότοπό της, «ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών αναγνώρισε στην ουσία την «νέα Εκκλησία» της Ουκρανίας χωρίς να συμβουλευτεί την κανονική Εκκλησία υπό την ηγεσία του Μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριου».
Και συμπληρώνει:
«Αυτή η πράξη είναι το τελευταίο βήμα πριν την άβυσσο ενός ακόμα βαθύτερου και πιο επικίνδυνου σχίσματος στην εκκλησιαστική Ορθοδοξία. Η αναγνώριση των Ουκρανών σχισματικών θα προκαλέσει τον αποκλεισμό του ονόματος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών από το δίπτυχο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τη διακοπή της ευχαριστιακής κοινωνίας με όλους τους ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι θα συμφωνήσουν με τη στάση του Αρχιεπισκόπου και θα εισέλθουν σε κοινωνία με τους Ουκρανούς σχισματικούς, οι οποίοι δεν έχουν πραγματικά καμία ιερατική τάξη και δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία».
Σύμφωνα με τον Σέρβο Μητροπολίτη, η «νέα Εκκλησία», είναι μια μη αναγνωρισμένη δομή, «χτυπημένη από τις ουκρανικές σχισματικές οργανώσεις».
Υπογραμμίζει επίσης ότι «το σχίσμα δεν προκλήθηκε από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά αποκλειστικά από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως, ενώ η Εκκλησία της Ελλάδος θα είναι υπεύθυνη για την εμβάθυνσή του».
Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία ζητεί την αναθεώρηση αυτής της απόφασης, σημειώνοντας ότι «ακόμα δεν είναι αργά, γιατί ποτέ δεν θα είναι περιττό να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας τι είναι η αμαρτία του σχίσματος».
Διαφορετικά, προσθέτει, «ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα μοιραστεί την ευθύνη ενώπιον του Θεού, της Εκκλησίας και της ιστορίας με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος ξεχνά ότι είναι πρώτα από όλα ο επίσκοπος της Κωνσταντινουπόλεως, και ο τίτλος του σημαίνει ότι είναι ο πρώτος επίσκοπος και όχι ο κύριος επίσκοπος ολόκληρου του πλανήτη Γη».
«Η στάση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που διατυπώνεται από την Ιερά Σύνοδό της, παραμένει αμετάβλητη, δεν αναγνωρίζουμε τους αμετανόητους Ουκρανούς σχισματικούς ως μέλη της Εκκλησίας ούτε καν ως κανονική αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία».

sputniknews.gr


http://orthodoxostypos.gr/%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible