Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019

Κυθήρων Σεραφείμ: Ἀπαραίτητη ἡ Πανορθόδοξη Σύνοδος γιά τό οὐκρανικό πρόβλημαΓια να επιλυθεί η κατάσταση όταν αγνοείται η κανονική UOC και αναγνωρίζεται η σχισματική OCU, είναι απαραίτητη η Πανορθόδοξη Σύνοδος, – Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ.
Ο Ιεράρχης της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ, ελπίζει στη σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου, η οποία πρέπει να βρει λύση για το ουκρανικό πρόβλημα και να αποτρέψει την περαιτέρω διάσπαση στην Ορθοδοξία. Αυτό δήλωσε ο Έλληνας ιεράρχης στη συνέντευξη σε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το οποίο ήρθε σε επαφή με τον Δεσπότη για σχόλιο σχετικά με την ειρηνική επιστολή που απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον επικεφαλής της νέας «Ορθόδοξης Εκκλησίας» Επιφάνιο Ντουμένκο.
«Εδώ και μήνες γράφω για αυτό το θέμα και θεωρώ ότι από την κανονική πλευρά, από την εκκλησιολογική πλευρά, δεν έχουν τηρηθεί οι κανόνες της Εκκλησίας μας», δήλωσε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ. – Και αυτό με στενοχωρεί ιδιαίτερα, διότι η κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο και η επισκοπή της χώρας αγνοούνται. Έχουμε μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων, παρά το γεγονός ότι όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες παρέμειναν επιφυλακτικές και δεν υιοθέτησαν καμία απόφαση».
Τόνισε ότι «τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τετελεσμένο γεγονός και οι προσευχές μας απευθύνονται στη σύγκληση της Πανορθόδοξης Συνόδου, Οικουμενικής Συνόδου για να λυθεί ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα».
«Προσεύχομαι να έχουμε ειρήνη και ευλογία του Θεού και του Αγίου Πνεύματος και Αυτά να βασιλεύσουν στην Εκκλησία της Ουκρανίας, να επικρατήσει η κανονική τάξη που ορίζεται από τους νόμους της Εκκλησίας μου <...> Προσευχόμαστε το ζήτημα να συζητηθεί το συντομότερο δυνατό στη Σύναξη των Προκαθημένων και θα ήταν καλύτερα να πραγματοποιηθεί η Πανορθόδοξη Σύνοδος. Επειδή αυτό το γεγονός ανησυχεί ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο», πρόσθεσε ο ιεράρχης, εκφράζοντας την ελπίδα οι Προκαθήμενοι των Τοπικών Εκκλησιών να εξετάσουν αυτό το ζήτημα υπεύθυνα, βάση παραδόσεων της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των ιερών κανόνων.
Είναι πεπεισμένος ότι στην παρούσα κατάσταση η Πανορθόδοξη Σύνοδος απαιτείται σύμφωνα με τους κανόνες: «Τώρα έχουμε το φαινόμενο όταν η κανονική Εκκλησία αγνοείται, αντικαθίσταται, και υπάρχει δημιούργημα, και χρειάζεται λύση, διότι βλέπουμε ότι αυτό δεν γίνεται αποδεκτό από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες. Επομένως, βλέπουμε ότι χρειάζεται η Πανορθόδοξη Σύνοδος».
Ταυτόχρονα, ο μητροπολίτης Σεραφείμ δήλωσε ότι μετά την αποστολή της επίσημης ειρηνικής επιστολής στον Επιφάνειο Ντουμένκο, το όνομά του θα εισαχθεί στα δίπτυχα της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ωστόσο «το πρόβλημα είναι ότι δεν πρέπει να σπεύσουμε όταν συμβαίνουν πράγματα που πληγώνουν τον λαό του Θεού».
Κατά την άποψή του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν έπρεπε να λάβει απόφαση για την OCU μόνος του, αν και νωρίτερα, για αναγνώριση του αυτοκέφαλου δεν χρειαζόταν η απόφαση της Ιεραρχίας.
«Αλλά εδώ είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση, ειδική. Η κανονική Εκκλησία αντικαθίσταται και αναγνωρίζεται η σχισματική, αποκηρυγμένη από το υπουργείο, μη χειροτονημένη ή χειροτονημένη οικειοθελώς. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό. Και για το λόγο αυτό ο προκαθήμενος δεν μπορούσε να αποφασίσει μόνος του.Έπρεπε, σύμφωνα με την κανονική διαδικασία, με ανοικτή ή μυστική ψηφοφορία, να αποφασίσει η Ιεραρχία «, συνόψισε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.
http://aktines.blogspot.com/2019/11/blog-post_65.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ