Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Ἅγιος Congar, Ἐπίσκοπος τοῦ Congresbury τῆς Ἀγγλίας.

Άγιος Congar, Επίσκοπος του Congresbury της Αγγλίας.

Εορτάζει 7 Νοεμβρίου στην Ουαλία, 27 Νοεμβρίου στο Somerset της Αγγλίας

Ο άγιος πατέρας μας Congar πιστεύεται πως ήταν ο εγγονός του Geraint, βασιλιά της Dumnonia (νοτιοδυτική Αγγλία) ο οποίος σκοτώθηκε στην μάχη του Llongborth το 522 πολεμώντας στο πλευρό του γνωστού βασιλιά Αρθούρου. Πιθανόν να καταγόταν από το Llanwngar, κοντά στην πόλη άγιος Δαβίδ στην Ουαλία.
Ερχόμενος μετά από ένα όραμα ενός αγγέλου στην σημερινή περιοχή του Congresbury στο Somerset, ο άγιος, καθώς διαβάζουμε στον βίο του που γράφτηκε τον 12ο αιώνα, "έμεινε για πολύ καιρό σε αυτόν τον τόπο, ο οποίος του άρεσε πολύ, φορώντας ένα ένδυμα από μαλλί προβάτου, νηστεύοντας και προσευχόμενος ασταμάτητα. Κάθε πρωί έμπαινε στο κρύο νερό, μένοντας μέσα σε αυτό μέχρι να πει το Πάτερ ημών τρεις φορές, έπειτα από αυτό επέστρεφε στην εκκλησία και έμενε εκεί κάνοντας προσευχή στον Δημιουργό όλων των πραγμάτων. Όμως την ένατη ώρα, έτρωγε λίγο κριθαρένιο ψωμί και ποτέ δεν έτρωγε ολόκληρο γεύμα. Το σώμα του αδυνάτισε και όταν τον έβλεπες νόμισες πως ήταν άρρωστος. Αγαπούσε πολύ την ζωή του ερημίτη, σύφμωνα με το παράδειγμα του Παύλου, του πρώτου ερημίτη και του αγίου Αντωνίου."
Ο άγιος Congar ξήρανε την βαλτώδη γη στην περιοχή και γύρω στο 530 ίδρυσε ένα μοναστήρι. Μία ημέρα, καθώς στεκόταν στην αυλή της εκκλησίας περιτριγυρισμένος από τους μοναχούς του, "ευχήθηκε μία ιτιά να φυτρώσει εκεί, για να παρέχει σκιά από την καλοκαιρινή ζέστη και με τα απλωμένα κλαδιά της να στολίζει την αυλή της εκκλησίας. Μόλις έκανε την ευχή του, έμπηξε στο χώμα την ράβδο που κρατούσε στα χέρια του, η οποία ήταν φτιαγμένη από ιτιά. Την άφησε και μόλις έβαλε ξανά το χέρι του επάνω της δεν μπορούσε να την ξεριζώσει. Την επόμενη ημέρα, μπροστά σε πολύ κόσμο, άρχισε να βγάζει φύλλα και έπειτα έγινε ένα μεγάλο δέντρο. "
Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονταν τον άγιο και το μοναστήρι άκμασε. Παρόλα αυτά, ο άγιος αναζητούσε την ησυχία και αφήνοντας το θλιμμένο ποίμνιο του, επέστρεψε στην πατρίδα του, την Ουαλία, όπου με τις οδηγίες ενός αγγέλου και με τη βοήθεια του τοπικού βασιλιά εγκαταστάθηκε σε ένα βουνό στο Glamorgan.
Αργότερα, ο άγιος Congar πήγε να ζήσει μαζί με τον ανεψιό του, τον άγιο Cybi. Μαζί άφησαν την νότια Ουαλία και πήγαν στο μοναστήρι του αγίου Enda στα νησιά Aran στις δυτικές ακτές της Ιρλανδίας. Ο Congar ήταν τότε τόσο γέρος που δεν μπορούσε να φάει στερεή τροφή. Έτσι ο ανεψιός του έφερε μία αγελάδα για αυτόν ώστε να μπορεί να πίνει γάλα. Έπειτα πήγαν στην χερσόνησο του Lleyn στην βόρεια Ουαλία και έπειτα στο νησί Anglesey όπου το κελί του αγίου Cybi στο Caer Gybi υπάρχει μέχρι και σήμερα.
Έπειτα ο άγιος Congar πραγματοποίησε ένα προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα όπου και πέθανε. Σύμφωνα με την παράδοση των Βρετανών, πέθανε στον δρόμο της επιστροφής για την Βρετανία, στο Morbihan στην Βρετάνη της Γαλλίας όπου η μνήμη του τιμάται ακόμη στις 12 Μαΐου. Αυτό που είναι αναμφισβήτητο είναι ότι το σώμα του αναπαυόταν μέχρι τον 14ο αιώνα στο Congresbury.

Άγιε πατέρα Congar, πρέσβευε στο Θεό για εμάς.

Αγγλικό κείμενο εδώ 

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

http://orthodoxy-rainbow.blogspot.com/2019/09/congar-congresbury.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible