Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Ὁ ἄνθρωπος πού δέν ἔχει τό νοῦ στό Χριστό καί εἶναι ἀλλοῦ τά ενδιαφέροντά του, τότε ἀρχίζει νά βυθίζεται στό βόρβορο τῆς ἁμαρτίας

Όταν έγινε ο χορτασμός των 5000 ανδρών από το Χριστό, είπε ο Χριστός στους μαθητές Του, να περάσουν στην απέναντι πλευρά της λίμνης. Πράγματι οι μαθητές πήραν μια βάρκα και άρχισαν να κωπηλατούν, αλλά τους έπιασε θαλασσοταραχή και επί ώρες πολεμούσανε με τα κύματα, παρόλα αυτά όμως, δεν επέστρεψαν πίσω. Τί διδάσκει αυτό; Ποτέ σου μην γυρίσεις πίσω, για κάτι που έχεις κάνει στη ζωή σου και το εγκρίνει ο Χριστός, το Ευαγγέλιο, η Εκκλησία. Η θαλασσοταραχή διδάσκει, ότι οι άνθρωποι που θα ακολουθήσουν τον Χριστό, θα δεχτούν όλες τις παγίδες, όλες τις δυσκολίες και όλες τις ειρωνείες του κόσμου τούτου. 
Τα ξημερώματα βλέπουν οι μαθητές τον Χριστό να περπατάει πάνω στα νερά. Και ο Πέτρος βλέποντας το Χριστό, πήγε στο Χριστό, περπατώντας και αυτός πάνω στα νερά! Τί διδάσκει αυτό; Ότι ο άνθρωπος, προσηλωμένος με το βλέμμα του στο Χριστό, καθιστά τα αδύνατα, να γίνονται δυνατά και μπορεί τα πάντα να κατορθώσει. 
Όταν όμως ο Πέτρος, έστρεψε αλλού το βλέμμα του και άρχισε να κοιτάει τα κύματα, άρχισε να βυθίζεται. Τί διδάσκει αυτό; Ότι ο άνθρωπος που δεν έχει το νου στο Χριστό και είναι αλλού τα ενδιαφέροντά του, τότε αρχίζει να βυθίζεται στο βόρβορο της αμαρτίας. 
Μετά πήγαν οι μαθητές με την βάρκα τους στο Χριστό (δεν πήγε ο Χριστός στη βάρκα), για να Τον βάλουν στη βάρκα τους. Και τί έγινε τότε; Η βάρκα βρέθηκε αμέσως θαυματουργικώς στην απέναντι όχθη! Δεν πρόλαβαν καν να βάλουν το Χριστό μέσα στη βάρκα τους, απλά το επιχείρησαν. 
Αυτός είναι ο Χριστός! Βάλτε το Χριστό στη ζωή σας και θα δείτε θαύματα. Πράγματα που δεν μπορέσατε να κάνετε με τις γνώσεις σας, με τα χρήματα σας, με τον εγωισμό σας, θα τα κάνετε με το Χριστό. 
Όταν όμως ο άνθρωπος δεν εμπιστεύεται τον Χριστό στο τιμόνι της ζωής του, βάζει αυτόματα τον διάβολο, ο οποίος αργά ή γρήγορα θα τον οδηγήσει σε ναύαγιο και στην καταστροφή.


Δημήτριος Παναγόπουλος ο Ιεροκήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible