Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Μόρφου Νεόφυτος: Ἡ Νέα Ἐποχή τοῦ Χριστοῦ ἔρχεται… Τώρα θά δώσουμε ἐξετάσεις ὅλοι. Κανένας μήν ἔχει πεποίθεση στίς παλαιές περγαμηνές του...



Μόρφου Νεόφυτος: Η Νέα Εποχή του Χριστού έρχεται. Αυτό που ζούμε είναι τα προοίμια του παγκοσμίου πολέμου. Είναι βιολογικός πόλεμος αυτό που ζούμε. Και είναι πόλεμος ειδικά εκφοβισμού. Άμα φοβίσεις τον λαουτζίκο τον κάνεις ότι θέλεις…

Μόρφου Νεόφυτος: Η Νέα Εποχή του Χριστού έρχεται…

Τον Άγιο Εφραίμ τον συνέλαβαν οι Τούρκοι τότε στα πρώτα χρόνια της Τουρκοκρατίας μήνα Σεπτέμβριο.
Τον έδεσαν πάνω σε μια μουριά που μέχρι σήμερα είναι ένα δέντρο κατάξερο και το προστάτευσε εκεί η αγία γερόντισσα Μακαρία. Και σώζετε αυτό το δέντρο.
Τον κρέμασαν ανάποδα και του έλεγαν να αλλαξοπιστήσει. Και αυτός γνήσιος Ορθόδοξος μοναχός, ασκητής ήθελε να γίνει και μάρτυρας. Δεν του έφτανε το Οσιακό στεφάνι. Ήθελε και μαρτυρικό στεφάνι ο Άγιος.
… Αυτός ο πειρασμός τώρα που συμβαίνει με τον λεγόμενο κορονοϊό, άλλοι τον λεν κοροναϊό, μερικοί είρωνες κοροδοϊόν, ότι και να’ ναι πρώτα και κύρια ξέρετε τι είναι;
Είναι η δοκιμασία των Χριστιανών. Πρώτα ημών των ρασοφόρων, Πατριαρχών, Αρχιερέων, Ιερέων, Διακόνων, Ψαλτών, Καλογήρων και μετά εσάς των πιστών που επιμένετε παρ όλη την προπαγάνδα που γίνεται να έρχεστε σε αυτούς τους τόσο ωραίους εσπερινούς. Που έχουν την γεύση της Αναστάσεως. Που έχουν την χαρά της Αναστάσεως. Την δόξα της αιώνιας ζωής…
Ήταν έξυπνοι οι Άγιοι. Δεν είχαν φόβο μέσα τους.
Γιατί είχαν πίστη Χριστού, γιατί είχαν πνεύμα Άγιο ήταν σφραγισμένοι με το Άγιο Πνεύμα. Δεν έχουμε εμείς ανάγκη να σφραγιστούμε. Ούτε από τα εμβόλια του Μπίλ Γκέϊτς ούτε από οτιδήποτε άλλο.
Εμείς είμαστε σφραγισμένοι. Άλλοι να έχουν έννοια που είναι αμύρωτοι. Βγήκε ένας από τους πολιτικούς μας και τι έλεγε; Τι κρίμα λέει εδώ ν’ ανοίξουμε τις Εκκλησίες και να μην πηγαίνουμε θέατρα, να μην έχουμε λέει πολιτιστικές εκδηλώσεις και λέω κι εγώ πράγματι αυτή η αρρώστια αν έβγαλε ένα καλό εδείξαμε ο καθένας την πίστη μας. Το νου μας. Που είναι στραμμένος ο νους του καθενός. Δεξιοί και Αριστεροί. Όλοι.
Και που είσαστε ακόμα αυτή η χρονιά ίσως και η άλλη λένε αυτοί που «βλέπουν» θα είναι οι χρονιές των εξετάσεων. Θα δώσουμε εξετάσεις. Με αφορμές πολλές. Όχι μόνον αρρώστιες. Με διάφορες αφορμές.
Μόρφου Νεόφυτος – Μια θα φεύγει άλλη θα έρχεται. Μας προετοίμασαν οι Άγιοι.
Γιατί θα έχουμε αυτές τις εξετάσεις; Γιατί χρειάζεται ο Χριστός τους δικούς Του ανθρώπους τώρα. Για να φτιάξει το καινούργιο πλήρωμα του σκάφους Του.
Ποιο είναι το σκάφος του Χριστού; Η Ορθόδοξη Εκκλησία.
Αυτό είναι το σκάφος του Χριστού. Και αποφάσισε ο Χριστός να αποκαθαρίσει το πλήρωμα αυτού του σκάφους. Και πλήρωμα δεν είσαστε μόνον εσείς οι απλοί Χριστιανοί. Είναι και οι κυβερνήτες, οι Δεσποτάδες και οι Πατριαρχάδες είναι και οι παπάδες…
Τώρα θα δώσουμε εξετάσεις όλοι. Κανένας μην έχει πεποίθεση στις παλαιές περγαμηνές του. Μα εγώ έκανα τόσα προσκυνήματα, μα εγώ είχα τον τάδε γέροντα, τον τάδε Άγιο τώρα σαν να ξεκινά καινούργια ζωή. Και θέλει ο Χριστός τώρα που είναι το μεταίχμιο από την παλαιά ζωή στη νέα εποχή.
Όχι του υδροχόου που λένε αυτοί οι δαίμονες της νέας εποχής όχι. Η Νέα Εποχή που προετοιμάζει το σχέδιο του Χριστού, δεν έχει μόνο σχέδια ο Κίσιγκερ, ο Μπίλ Γκέϊτς και οι Ευρωπαίοι και οι Ρώσοι μεγιστάνες και Ολιγάρχες όχι. Έχει σχέδια και ο Χριστός και μας αγαπά. Ποιο πολύ από όλους. Ποιο πολύ και από την μάνα μας ο Χριστός μας αγαπά.
Τώρα όμως ποιοι θα μπούμε μέσα σε αυτό το σκάφος και ποιοι τελικά είμαστε οι λαθρεπιβάτες θα φανεί από την στάση μας σε αυτή την χρονιά ίσως και την άλλη…
Για να μπορέσει έτσι να οδηγήσει αυτό το νέο πλήρωμα της πανάρχαιας Εκκλησίας των πρωτοτόκων και της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην εποχή της Αναλαμπής της Ορθοδοξίας που έρχεται.
Μετά τον παγκόσμιο πόλεμο που ήδη ξεκίνησε. Όχι να ρωτάτε πότε θα γίνει ο πόλεμος. Αυτό που ζούμε είναι τα προοίμια του παγκοσμίου πολέμου. Είναι βιολογικός πόλεμος αυτό που ζούμε.
Και είναι πόλεμος ειδικά εκφοβισμού. Άμα φοβίσεις τον λαουτζίκο τον κάνεις ότι θέλεις. Όχι εμβόλια του βάζεις χορεύεις επάνω του και σου λέει κι ευχαριστώ…
Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου που έγινε στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος και του Αγίου Ιερομάρτυρος Εφραίμ του εν τη Νέα Μάκρη Αττικής, που τελέσθηκε στον ιερό ναό Αγίας Ειρήνης της κοινότητος Αγίας Ειρήνης (Κανναβιών), της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου (4.5.2020).

Δείτε το βίντεο εδῶ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible