Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Ὁ ἅγιος Πατήρ ἡμῶν Ἰωάννης Καλαΐδης- Σωτηρία συγγενικοῦ προσώπου!

Ο εγγονός του π. Ιωάννη, ο Νίκος είχε από μικρός υπερβολική αγάπη στις μηχανές! Οδηγούσε κάποια χρόνια και ο Παππούλης είπε στην μητέρα του, την Θεοδώρα:" Να πάρετε την μηχανή από τον Νίκο, γιατί θα σκοτωθεί". Αλλά και στον ίδιο τον εγγονό του είπε:" Παιδί μου δεν ακούς τον παππού σου, που γονατιστός παρακαλάει τον Θεό για σένα; Ούτε τον πατέρα σου και την μητέρα σου ακούς και να το ξέρεις θα φύγεις πρόωρα"! Η προειδοποίηση αυτή του π. Ιωάννη επαναλείφθηκε άλλες δύο φορές! Οι γονείς του είχαν προσπαθήσει να τον πείσουν γιατί και ένας φίλος του σκοτώθηκε με μηχανή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα! Δύο ακόμη ιερείς, ο πνευματικός της μητέρας του και ένας Αγιορείτης ιερομόναχος, είχαν κάνει την ίδια προειδοποίηση! Δυστυχώς όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν και το ατύχημα έγινε! Ο τραυματισμός ήταν πολύ σοβαρός!
Το παιδί ήταν διασωληνωμένο και σε αφασία. Έγινε η εγχείρηση, αλλά ήταν κλινικά νεκρό! Για τέσσερις ημέρες, λόγω της αιμορραγίας δεν οξυγονώθηκε ο εγκέφαλός του και αυτό δεν άφηνε καμιά ελπίδα. Η μητέρα του τηλεφώνησε στον π. Ιωάννη και εκείνος προσευχήθηκε για πολλές ώρες και τους είπε:" Το παιδί σε δώδεκα ημέρες θα είναι καλά"! Πήγε και ο π. Ιωάννης στην εντατική και οι γιατροί του είπαν ότι και αν ακόμη ζούσε, θα ήταν σαν φυτό! Τότε ο Παππούλης τους είπε:" Το παιδί μας κοιμάται και θα ξυπνήσει με την χάρη του Θεού!
Ο Θεός δεν επιτρέπει να ξυπνήσει τώρα, γιατί δεν θα αντέξει τον πόνο και θα πεθάνει από την καρδιά του"! Μπήκε στην εντατική με τα άγια λείψανα του αγίου Ραφαήλ και τον σταύρωσε, διαβάζοντας πολλές ευχές!
Μετά στο σπίτι της κόρης του, αφού έκανε ευχέλαιο, είπε:" Ο Νίκος τώρα ξύπνησε! Η Παναγία του πήρε τον πόνο! Ούτε αχ δεν θα ακουστεί από το στόμα του"! Και όντως έτσι έγινε και αυτό ομολόγησαν οι γιατροί! Ο π. Γεώργιος Παγώνης, φίλος της οικογένειας, έφερε κι αυτός το άγιο λείψανο του αγίου Γεωργίου, το οποίο βοήθησε κι αυτό τον Νίκο! Σε δώδεκα ημέρες όπως είχε πει ο π. Ιωάννης, ο Νίκος άνοιξε τα μάτια του και είπε: " Όλα καλά "!
Σε λίγες μέρες αξιώθηκα να πάρω τον π. Ιωάννη, με τα άγια λείψανα του αγίου Ραφαήλ, από το Νεοχώρι και να πάμε στο Νοσοκομείο, στην Θεσσαλονίκη, για να σταυρώσει και πάλι το παιδί! Όταν το είδα σοκαρίστηκα, παρ' όλο που ήταν ήδη σε πολύ καλύτερη κατάσταση! Κατάλαβα ότι είχε γίνει μεγάλο θαύμα, με την προσευχή του αγίου Πατρός! Η μητέρα του Νίκου, η Θεοδώρα και όλη η οικογένειά τους δοξάζουν και ευχαριστούν τον Θεό, αλλά και τον άγιο πατέρα τους, για την σωτηρία του παιδιού τους!

Του Κυρίου η δόξα εις τους αιώνας, Αμήν!

Τσεσμετζής Μιλτιάδης - Εκπαιδευτικός, Σέρρες

https://apantaortodoxias.blogspot.com/2020/07/blog-post_47.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible