Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

Μέσα στήν Ἐκκλησία εἴμαστε πρόσωπα, δέν εἴμαστε μάζες.


Αρχιμ. Σάββας Αγιορείτης – Ἀποτροπιασμός καί ἀγανάκτηση, 1-8-2020

Πριν πω το δι’ ευχών θέλω να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για αυτήν την απόφαση που πήρε η κυβέρνηση να επιβάλει μάσκες, προσωπίδες δηλαδή στους ανθρώπους μέσα στους Ναούς…
..και να τονίσουμε ότι οι άγιοι ιεροί Κανόνες απαγορεύουν στους Χριστιανούς να φοράνε μάσκες ή προσωπίδες. Και πολύ περισσότερο μέσα στο Ναό που απ’ αυτό φανερώνει ότι είναι ολιγόπιστοι ή και άπιστοι, αφού πιστεύουν ότι μέσα στο Ναό μπορεί να μολυνθούν ή να μολύνουν άλλους. Μέσα στο Ναό που είναι όλα αγιασμένα, όλα γεμάτα με τη Χάρη του Θεού.
Ακόμα και η σκόνη στο δάπεδο μας λένε οι Άγιοι είναι αγιασμένη. Και η σκόνη που έχουν τα άγια λείψανα, και οι άγιες Εικόνες και τα πάντα. Και σε καμμιά περίπτωση η παραμονή μας μέσα στο Ναό δεν εγκλείει κανέναν κίνδυνο να πάρουμε κάτι μολυσμένο ή ακάθαρτο και να πάθουμε κάποια βλάβη. Η βλάβη η οποία μπορεί να υπάρξει είναι η αμαρτία και αυτή και μόνο πρέπει να φοβόμαστε.
Επομένως λέμε όχι στην απαξίωση του ανθρωπίνου προσώπου που γίνεται με τη μάσκα, όπου πλέον δεν ξεχωρίζει ο άνθρωπος απ’ τον άνθρωπο. Γίνονται όλοι πρόβατα και μάζες. Και λέμε όχι σ’ αυτήν την προσβολή στο κατ’ εικόνα, γιατί το πρόσωπο του ανθρώπου είναι εικόνα του Χριστού και σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να καλύπτεται η εικόνα του Χριστού και να κηλιδώνεται και να μουτζουρώνεται και να απαξιώνεται, πολύ περισσότερο μέσα στο Ναό του Θεού.
Γι’ αυτό θα πρέπει να πούμε ότι με σθένος αντιτασσόμαστε σε όλη αυτήν την σκευωρία, σε όλο αυτό το θέατρο, σε όλο αυτό το καρναβάλι, γιατί ακριβώς πιστεύουμε στον Θεό και η ελπίδα μας είναι εκεί, και δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν επίγειο άρχοντα και καμμία επίγεια ντιρεκτίβα. Όλο αυτό που έχει σκηνοθετηθεί δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία προσπάθεια να υποταχθούνε οι λαοί στη νέα τάξη πραγμάτων και να έχουνε και το πιστοποιητικό της υποταγής σ’ αυτή τη μάσκα.
…Είμαστε βέβαιοι ότι ο Κύριος της δόξης θα νικήσει και θα εκμηδενίσει κάθε αντίχριστο δύναμη. Δεν επιτρέπεται άνθρωποι, οι οποίοι είναι αφορισμένοι από την Εκκλησία, να βγάζουν ντιρεκτίβες για την Εκκλησία και να καθοδηγούν την Εκκλησία. Αλλά και μη αφορισμένοι να ήταν και πάλι αυτό που λένε είναι αντίθετο με το θέλημα του Θεού, με το νόμο του Θεού. Μέσα στην Εκκλησία είμαστε πρόσωπα και δεν είμαστε μάζες. Όλο το σώμα πρέπει να είναι καλυμμένο αλλά το πρόσωπο όχι για να φαίνεται η εικόνα του Χριστού σε αυτό.
Δι’ ευχών των Αγίων Πατέρων ημών Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ημών ελέησον και σώσον ημάς.

-https://www.youtube.com/watch?v=I3CHXH7hcXY

Κύριος Ιησούς Χριστός

Απομαγνητοφώνηση ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

https://tasthyras.wordpress.com/2020/08/03/μέσα-στην-εκκλησία-είμαστε-πρόσωπα-δε/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible

ΕΤΙΚΕΤΕΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ