Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Ἀρχιμ. Σάββας Ἁγιορείτης – Πιθανῶς νά προωθήσουν τήν πανθρησκεία μέσα ἀπό τήν ἐνδεχόμενη ἐπιστροφή τῆς Ἁγίας Σοφίας στά Χριστιανικά χέρια.

Πριν πούμε το δι’ ευχών θα ήθελα να πω δυο λόγια για αυτήν την βεβήλωση που έγινε στην Αγία Σοφία, για την οποία βεβαίως όλοι πονάμε και δακρύζουμε. Aλλά δεν πρέπει να μείνουμε στα λόγια. Πρέπει να προχωρήσουμε και στην μετάνοια γιατί εκεί, όπως είπε κάποιος, χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας. Είναι θα λέγαμε ένα παγκόσμιο Ορθόδοξο σύμβολο, ίσως το κορυφαίο σύμβολό μας. Βεβαίως το σύμβολό μας είναι ο Τίμιος Σταυρός, αλλά ως μνημείο Ορθόδοξο Χριστιανικό κατεξοχήν με παγκόσμια αίγλη είναι η Αγία Σοφία.
Αλλά προπάντων θα πρέπει να θρηνήσουμε τον εαυτόν μας γιατί φτάσαμε σ’ αυτήν την κατάντια και ο Θεός μας ταπεινώνεται τόσο πολύ για να μας καλέσει σε μετάνοια. Γιατί αυτό είναι, ότι συνέβη εκεί. Ο Θεός ταπεινώνεται, σταυρώνεται για άλλη μία φορά. Χλευάζεται για να μας δείξει πόσο μας αγαπάει και πόσο Τον πονάμε και πόσο αχάριστοι είμαστε και πόσο πρέπει να μετανοήσουμε.
Και βέβαια έσπευσαν διάφοροι να «θρηνήσουν» εντός εισαγωγικών, να «κλάψουν», να πούνε διάφορα. Και ηγέτες του κόσμου τούτου αλλά και δικοί μας ηγέτες και ιεράρχες και κοσμικοί άρχοντες.
Αλλά θα έλεγα ότι αυτοί θα έπρεπε να θρηνήσουν εξίσου όταν κλείσανε και οι Εκκλησίες μας εδώ για τόσες πολλές εβδομάδες. Και τότε έπρεπε να χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες και τότε θα έπρεπε να κάνουμε παρακλήσεις και προσευχές και να μην υποτασσόμαστε στον Καίσαρα, στον δικό μας θα λέγαμε δικτάτορα, όποιος κι αν είναι αυτός, ο οποίος εντέλλεται το κλείσιμο των Εκκλησιών σαν άλλος Ερντογάν [που] άλλαξε την Αγιά Σοφιά από μουσείο και την έκανε μουσουλμανικό τέμενος.
Εμείς εδώ έχουμε τις Εκκλησίες μας και μας τις κλείσανε με μία εντολή του Καίσαρος, και γι’ αυτό θα έπρεπε όλοι να θρηνήσουμε τότε και όχι μόνο τώρα.
Αυτά έτσι σαν μικρές ταπεινές σκέψεις.
Και να έχουμε υπόψη μας βεβαίως ότι αυτοί όλοι οι μεγάλοι που σαν μια συγχορδία τώρα μιλάνε υπέρ της Αγίας Σοφίας δεν ξέρουμε τί άλλα σχέδια έχουν.
Ίσως να το χρησιμοποιήσουν αυτό ως ένα επιχείρημα οι σιωνιστές για να φτιάξουν το ναό τους στα Ιεροσόλυμα που είναι το πάγιο σχέδιό τους και ίσως να θέλουν να προωθήσουν και την πανθρησκεία μέσα και από την ενδεχόμενη επιστροφή της Αγίας Σοφίας στα Χριστιανικά χέρια.
Γιατί κάποιοι -και μεταξύ αυτών άκουσα και έναν ιεράρχη δικό μας Ορθόδοξο- είπαν ότι αυτό είναι ένα μνημείο οικουμενικό -ίσως θα βάζαμε και εντός παρενθέσεως:(οικουμενιστικό μήπως εννοούν;)-. Και κάποιος ιεράρχης δικός μας είπε ότι από εκεί, λέει, η Αγιά Σοφιά είναι η ρίζα από την οποία υπάρχει ο Χριστιανισμός αλλά και οι άλλες διάφορες «Εκκλησίες Χριστιανικές». Εμείς ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν άλλες Χριστιανικές Εκκλησίες. Υπάρχει μόνο η Ορθοδοξία της Οποίας η καρδιά είναι η Αγία Σοφία και οι άλλες όλες είναι Χριστιανικές αιρέσεις και όχι αληθινές Εκκλησίες.
Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε πάντα τα μάτια μας χίλια δεκατέσσερα και να είμαστε έτοιμοι προς πάσαν κατεύθυνση να υπερασπιζόμαστε την Πίστη μας, την Ορθοδοξία μας και να παρακαλούμε εαυτούς και αλλήλους εις μετάνοια έτσι ώστε να ευαρεστήσουμε στον Κύριο και να γλιτώσουμε από χειρότερες συμφορές…

-https://www.youtube.com/watch?v=eNY5zbiTXjI&feature=emb_logo

Απομαγνητοφώνηση ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

https://tasthyras.wordpress.com/2020/07/27/αρχιμ-σάββας-αγιορείτης-πιθανώς-να-πρ/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible