Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Ὁ ἅγιος Πατήρ ἡμῶν Ἰωάννης Καλαΐδης καί ἡ ἀκλόνητη πίστη του!

Ο άγιος Πατέρας είχε λάβει μεγάλη πίστη από τον Θεό. Η αγιότητά του συμβάδιζε με τους μεγάλους σταυρούς που του είχε δώσει ο Κύριος! Δεχόταν κάθε δοκιμασία χωρίς γογγισμούς και με εμπιστοσύνη στην αγάπη του Θεού! Και στις μεγαλύτερες δοκιμασίες παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του! Θυμάμαι όταν μας έλεγε με συγκίνηση για τον μικρό του γιο, τον Φίλιππο εφτά ετών, που έχασε από την ασθένεια της λευχαιμίας: " Ο Θεός μου τον έδωσε, ο Θεός μου τον πήρε "!
Μια φορά προσκυνώντας τις εικόνες στο ιερό του ναού, πάτησε σε μία καρέκλα για να φθάσει στην εικόνα του Χριστού, που ήταν πολύ ψηλά. Έχασε όμως την ισορροπία του και έπεσε, σπάζοντας το πόδι του! Χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, για να αποκατασταθεί η υγεία του. Όταν πέρασε η δοκιμασία, ένα συγγενικό του πρόσωπο τον ρώτησε: " Γιατί δεν σε φύλαξε ο Κύριος και πέρασες όλα αυτά"; Και ο άγιος Πατήρ απάντησε: "Ποιος σου είπε ότι δεν με φύλαξε ο Θεός; Θα μπορούσα να είχα σκοτωθεί "! 
Γνώριζε πολύ καλά ότι ο καλός Θεός επιτρέπει κάποιες δοκιμασίες στη ζωή μας για να δοκιμαστεί η πίστη μας, και η πίστη του παρέμενε πάντοτε ακλόνητη!
Με αυτόν τον τρόπο αγίασαν οι τίμιοι αυτοί Πατέρες και σήκωσαν μέχρι το τέλος της ζωής τους τον Σταυρό του Κυρίου! Εντυπωσιαζόμαστε πολλές φορές από τα θαύματα που επιτελούν, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι πίσω από αυτά υπάρχει ένας τιτάνιος πνευματικός αγώνας! 
Να έχουμε την αγία ευχή του! Αμήν!


Μιλτιάδης Τσεσμετζής - Εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible