Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Ἄς μήν τό προσπεράσουμε...

Αποσπάσματα από ένα τόσο επίκαιρο αλλά και επιστημονικά τεκμηριωμένο άρθρο Βιολόγου/Αγιορείτη μοναχού που οφείλουμε όλοι να διαβάσουμε.
"...Η κυρίαρχη πολιτική της υγείας για την πανδημία δεν συστήνει οδηγίες που βελτιώνουν και ενισχύουν την Φυσιολογική λειτουργία του Ανοσοποιητικού συστήματος. Αντίθετα επέβαλε μέτρα (εγκλεισμό, κλείσιμο εκκλησιών, απαγόρευση μετακίνησης σε δάση και παραλίες) που ήταν “γροθιά στο στομάχι” για την Ψυχολογία των ανθρώπων, η οποία επηρεάζει άμεσα την Άμυνα του Οργανισμού 
Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το κλίμα διαρκούς εκφοβισμού που συντηρούν επί μήνες τα ΜΜΕ, δημιουργούν στους πολίτες Αρνητικότητα, Αντικοινωνικότητα και Χρόνιο Stress, καταστάσεις στις οποίες έχει βρεθεί αφενός να ενεργοποιούνται γονίδια που αυξάνουν την φλεγμονώδη αντίδραση και αφετέρου να καταστέλλονται εκείνα που εμπλέκονται στην αντι-ιική άμυνα. (...)
Η πρωτοφανής και απαράδεκτη μετάλλαξη των ιατρικών συστάσεων σε ένα οδοστρωτήρα απαγορεύσεων και περιορισμών στηρίχθηκε στην ευλογοφανή πρόφαση "να μη γίνουμε Ιταλία και κολλήσουμε όλοι μαζί, κάτι που θα οδηγούσε σε υπερπλήρωση των ΜΕΘ και κατάρρευση του συστήματος υγείας."
Βάσει αυτού του ισχυρισμού, οι λοιμωξιολόγοι-επιδημιολόγοι κατάφεραν να γίνουν οι απόλυτοι μονοκράτορες στην χάραξη της πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας, εκτοπίζοντας άλλους ειδήμονες (ψυχολόγους, οικονομολόγους, νομικούς), η συμβολή των οποίων είναι αναγκαία και επιτακτική για την λήψη μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα. 
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη νοημοσύνη για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι μια τέτοια μονοδιάστατη αντιμετώπιση της κρίσης είναι καταδικασμένη μακροπρόθεσμα να αποτύχει κατά το λεγόμενο “η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απέθανε”.
Ήδη μετρά διεθνώς πολλές παράπλευρες απώλειες ασθενών (καρκινοπαθών, καρδιοπαθών), που εξαιτίας των lock down έχασαν κρίσιμες διαγνωστικές εξετάσεις και χειρουργικές επεμβάσεις.
(...) 
Παρατηρούμε από το διάγραμμα 5 (ύψος κάθετης γκρι μπάρας) των ημερησίων εκθέσων του ΕΟΔΥ, ότι τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου, όταν τα ΜΜΕ άρχισαν να μάς ονειδίζουν για το πόσο ανεύθυνοι και χαλαροί έχουμε γίνει, τα τέστ απότομα αυξήθηκαν, σχεδόν διπλασιάστηκαν. 
Μήπως αυτό έγινε για να “αλιευτούν” περισσότεροι θετικοί φορείς από τον πληθυσμό; Από αυτά περαιτέρω ιχνηλάτηση εκείνων, που συνδέονται με συνωστισμό (γλέντια, εργασιακό περιβάλλον), οδηγεί πολύ γρήγορα σε πολύ περισσότερους νέους φορείς.
Έτσι δημιουργείται μια πλασματική εντύπωση ότι αυξάνεται ραγδαία η διασπορά της νόσου, αλλά στην ουσία η διασπορά έχει ήδη γίνει σταδιακά τον Ιούλιο μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα, απλά επιλέγεται να παρουσιαστεί αρχές Αυγούστου. Γιατί συνέβη αυτό;
Ας αναλογιστούμε ότι, αν δεν γινόντουσαν τα εκατοντάδες χιλιάδες τεστ, η ανεπαίσθητη αύξηση των ασθενών σε ΜΕΘ δεν θα προκαλούσε κανένα συναγερμό. 
Κατά συνέπεια ο κορωνοϊός δεν είναι και τόσο “φονικός”, πραγματικότητα που έχουν αντιληφθεί οι περισσότεροι σκεπτόμενοι άνθρωποι, όταν καθημερινά ακούουν να καταλήγουν από (ή με…) ίσως και χωρίς (;) COVID-19 κυρίως ηλικιωμένοι με πολλά υποκείμενα νοσήματα.
Εύλογα διερωτάται κανείς αν διαχειριστικά συμφέρει να λαμβάνονται μέτρα που την περιορίζουν τον Αύγουστο, με λιγότερους από 30 ασθενείς σε ΜΕΘ έχοντας δυνατότητα για 800, μετατοπίζοντας έτσι χρονικά την κορύφωση των σοβαρά ασθενούντων από κορωνοϊό προς το φθινόπωρο και μετά, όταν το σύστημα υγείας θα δέχεται επιπλέον πίεση από άλλα γνωστά εποχιακά νοσήματα (γρίπη, βακτηριακές αναπνευστικές λοιμώξεις κτλ). Επιπλέον, περισσότερη ευεξία έχουν οι άνθρωποι το καλοκαίρι, άρα και με λιγότερες επιπλοκές θα περάσουν την ίωση COVID-19, παρά το φθινόπωρο και το χειμώνα, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τα σχετικά σταθερά επίπεδα των ασθενών σε ΜΕΘ, παρά τα εκατοντάδες νέα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά. Μήπως τελικά τέτοιες κοντόφθαλμες παρεμβάσεις, που εύκολα επιβάλλονται υπό το κράτος φόβου που δημιουργούν τα ΜΜΕ, επιφέρουν χειρότερα αποτελέσματα από ότι η φυσική εξέλιξη της επιδημίας;
Με την “ανησυχητική” αύξηση των κρουσμάτων ήρθαν και νέα μέτρα, όπως η υποχρωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους. Όμως, ο κ. Τσιόδρας στις δηλώσεις του την άνοιξη ξεκάθαρα δεν ήταν υπέρμαχος της χρήσης μάσκας από το γενικό πληθυσμό και δικαίως, γιατί η καθημερινότητα αποδεικνύει στην πράξη ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων την χρησιμοποιεί με λάθος τρόπο, που όχι μόνο δεν προστατεύει, αλλά την καθιστά επικίνδυνη για να προκαλέσει μόλυνση.
Ο απλός πολίτης (πολλώ δε μάλλον ένα παιδί), ούτε γιατρός, ούτε νοσηλευτής είναι, να αντιλαμβάνεται τον μικροβιακό αντίκτυπο που έχουν οι κινήσεις του, ούτε έχει την οικονομική ευχέρια να αλλάζει μάσκες στη συχνότητα που χρειάζεται. Η μάσκα, εκτός του πρωτοκόλλου και των άλλων μέτρων ατομικής προστασίας που χρησιμοποιούνται στους υγειονομικούς χώρους (γάντια, γυαλιά, σχολαστική καθαριότητα) είναι ένα αναποτελεσματικό και επικίνδυνο ημίμετρο.."

Παύλος μοναχός αγιορείτης, Βιολόγος, MD Μοριακής Βιολογίας και Βιοϊατρικής Βουλευτήρια Αγίου Όρους.

Ας κάνουμε έναν κόπο να το διαδώσουμε αφού το διαβάσουμε ολόκληρο εδώ:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible