Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Ἀρχιμ. Σάββας Ἁγιορείτης – Διαμαρτυρία γιά τό κλείσιμο τῶν Ἐκκλησιῶν.

Οι Άγιοι Αρχάγγελοι και Αρχιστράτηγοι Μιχαήλ και Γαβριήλ που εορτάζουμε σήμερα και πάσαι Αγγελικαί δυνάμεις των οποίων την Σύναξη εορτάζομεν, είθε να μας σκεπάζουν, και μας σκεπάζουν, και να μας βοηθούν, και όντως μας βοηθούν, και να μας συμβουλεύουν και να μας αγιάζουν και να μας προφυλάττουν από κάθε νοητό και αισθητό εχθρό. Και προσωπικά τον καθένα μας, οικογενειακά, και την Πατρίδα μας και όλον τον κόσμο. Γιατί ο Χριστιανός είναι φιλάνθρωπος και αγαπάει τους πάντες όπως ο Χριστός μας. Και αγαπάει ακόμα και τους εχθρούς του.
Ευχόμαστε λοιπόν σε όλους καλή μετάνοια, καλή Σαρακοστή ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων. Και να ευχηθούμε και μετάνοια και στους άρχοντες, τους πολιτικούς αλλά και τους εκκλησιαστικούς οι οποίοι συνεργάζονται με αυτούς (όχι όλοι ευτυχώς, κάποιοι), για να εξουδενωθεί η Εκκλησία και για να απομακρυνθεί το Ορθόδοξο ποίμνιο από την πηγή της ζωής που είναι ο Χριστός.
Αλλά φυσικά δεν θα γίνει η χάρη σ’ αυτούς και ας μας λένε διάφορα τα οποία προσπαθούν να χρυσώσουν αυτό το δηλητηριώδες χάπι που προσπαθούνε να μας δώσουν. Μας λένε ότι να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ και οφείλουμε να κάνουμε υπακοή στον Καίσαρα. Δεν οφείλουμε να κάνουμε υπακοή στον Καίσαρα όταν αυτά που λέει είναι αντίθετα με αυτά που λέει ο Θεός. Δεν επιτρέπεται ποτέ να κλείσουμε την Εκκλησία, να σταματήσουμε την Λατρεία και την Θεία Λειτουργία γιατί αντίκειται στην εντολή του Θεού που μας είπε τούτο ποιείτε εις την εμήν ανάμνησι.
Ούτε είναι έλλειψη αγάπης, όπως μας λένε, το να πηγαίνουμε στην Εκκλησία. Αντίθετα, αυτό είναι η αγάπη, να πηγαίνουμε και να προσευχόμαστε για όλους και για αυτούς που δεν πηγαίνουν, και να κοινωνούμε των Αχράντων Μυστηρίων τα οποία είναι η μεγαλύτερη ασπίδα σε κάθε νοητό και αισθητό εχθρό. Και σε κάθε ασθένεια, γιατί ο Ιατρός των ψυχών και των σωμάτων μας είναι ο Χριστός.
Η ιατρική έχει κουρελιαστεί. Οι άνθρωποι έπαψαν πλέον να έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στα νοσοκομεία γιατί δυστυχώς κάποιοι -όχι όλοι- χρηματίζονται. Χρηματίστηκαν για να δηλώνουν ψευδείς ασθενείς, ότι έχουνε τη νόσο του κορωνοϊού και να αυξάνουν έτσι τις τιμές, τα μεγέθη και τα σκορ της κυβέρνησης για να επιβάλλονται όλο και πιο επαχθή μέτρα κατ’ επιταγή των Σιωνιστών για να έλθει έτσι η παγκόσμια κυβέρνηση και η παγκόσμια δικτατορία.
Θα προσπαθήσουν να προωθήσουν (σ.σ. την παγκόσμια δικτατορία) μέσω του εμβολίου και μέσω του χαράγματος που θα συνοδεύει το εμβόλιο. Όπως έλεγε και ο Άγιος Παΐσιος, ότι θα έλθει μία ασθένεια και θα προσπαθήσουν να επιβάλουν το εμβόλιο και μαζί μ’ αυτό θα είναι και το χάραγμα. Ήδη μας μιλάνε για το ψηφιακό στοιχείο που θα συνοδεύει το εμβόλιο, το οποίο θα αποδεικνύει ότι έχεις εμβολιαστεί και το οποίο θα είναι με λέιζερ. Γιατί το χάραγμα δεν θα είναι το τσιπάκι, όπως λένε κάποιοι, αλλά θα είναι με λέιζερ, όπως έχει πει ο Άγιος Παΐσιος -και άλλοι Άγιοι το έχουνε πει αυτό. Γιατί χάραγμα σημαίνει χαράσσω βαθειά ευθείες γραμμές.
Να τα έχουμε αυτά υπόψη μας και να μην παραπλανόμαστε από τέτοιες «ατάκες» που λένε, ότι πρέπει να έχουμε υπακοή στην Εκκλησία και στη Σύνοδο. Μα ποιά Σύνοδο; Δεν έγινε καμμία Σύνοδος. Έχει να γίνει πάρα πολύ καιρό Σύνοδος της Ιεραρχίας. Αυτό που γίνεται αποφασίστηκε από δυο-τρεις ανθρώπους, ιεράρχες που συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση και επιβλήθηκε με το έτσι θέλω.
Αυτή είναι η αλήθεια και οφείλουμε να την ομολογούμε την αλήθεια για να διαλυθεί το σκοτάδι του διαβόλου που προσπαθεί να απλωθεί πάνω στην Πατρίδα μας. Οφείλουμε να λέμε την αλήθεια και να είμαστε με την αλήθεια και να μην υπηρετούμε ποτέ το ψέμα.
Αυτή είναι η όλη κατάστασις. Μία δικτατορία που προσπαθεί να επιβληθεί με μοχλό την υγεία. Όπως ελέχθη σωστά, μία υγειονομική δικτατορία -αυτό ζούμε τώρα- η οποία έχει κουρελιάσει στην κυριολεξία τους γιατρούς και αν συνεχίζουν έτσι θα κουρελιαστούν τελείως μπροστά στα μάτια του λαού. Γιατί ακριβώς δεν υπηρετούν την αλήθεια όλοι αυτοί οι οποίοι όπως είπαμε για χάρη του μαμωνά γράφουν ψευδείς διαγνώσεις. Δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους που έχουν τους ασθενείς στα νοσοκομεία να τους δουν. Δεν επιτρέπουν μετά θάνατο τη νεκροψία. Γιατί όλα αυτά; Δεν είναι ύποπτα; Βεβαιότατα. Γιατί το ψέμα έχει και άλλα ψέματα δίπλα του και για να κατοχυρωθεί χρησιμοποιεί κάθε τρόπο. Αλλά όπως λέει ο λαός, έχει κοντά ποδάρια.
Δεν θα πάει πολύ μακριά το ψέμα. Σιγά-σιγά αποκαλύπτεται και ο λαός έχει αρχίσει και ξυπνάει. Και βλέπει αυτήν την καταστροφή που έρχεται, η οποία είναι οικονομική. Σίγουρα δεν θα έχουμε σε λίγο να φάμε τα αναγκαία. Αλλά προπάντων εάν δεν αντιδράσουμε πνευματικά και δεν φροντίσουμε για την Λατρεία και για την Θεία Κοινωνία, η μεγαλύτερη καταστροφή θα είναι πνευματική. Γιατί όπως μας λέει η Ιερά Παράδοσις, όταν ο Χριστιανός για τρεις Κυριακές δεν πάει στην Εκκλησία και εννοεί δεν κοινωνήσει, αυτός αφορίζεται. Και δεν ζει ο άνθρωπος πνευματικά παρά μόνο με την Θεία Λατρεία, με την Θεία Κοινωνία. Και αυτό, όπως είπαμε, πάση θυσία πρέπει να το επιδιώξουμε, ακόμη και αν χρειαστεί να κάνουμε πάρα πολλά χιλιόμετρα…

***

Απομαγνητοφώνηση ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

https://tasthyras.wordpress.com/2020/11/11/αρχιμ-σάββας-αγιορείτης-διαμαρτυρία/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible