Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Ὅταν ὁ ἄνθρωπος τάξει, εἶναι ὑποχρεωμένος νά τό πράξει

Λέει η Αγία Γραφή: Εύξασθε και απόδοτε Κυρίω τω Θεώ ημών (Ψαλμοί 75,12). Όταν ο άνθρωπος τάξει, είναι υποχρεωμένος να το πράξει.
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τάξει στο πολεμικό μέτωπο, άλλοι έχουν τάξει σε μια δύσκολη στιγμή, άλλοι επάνω σε μία ασθένεια, άλλοι για το παιδί τους, άλλοι για τον σύζυγο ή την σύζυγό τους κ.ο.κ. Εντούτοις δεν πραγματοποίησαν εκ των υστέρων το τάμα τους, αυτό το οποίο είχαν υποσχεθεί.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι δεμένοι. Δεν μπορεί να τους λύσει, όχι εξομολόγος, όχι Δεσπότης, όχι Πατριάρχης, όλα τα πετραχήλια του κόσμου να μαζευτούνε, δεν πρόκειται να λυθεί, δεν μπορεί να σβήσει το τάμα! Πρέπει να πραγματοποιηθεί αυτό το τάμα για να μην φανούμε ψεύτες απέναντι στον Θεό και τους Αγίους και μας έχει στο χέρι ο Σατανάς!
Πολλοί δεν έχουν εκπληρώσει το τάμα τους. Έρχεται ο δεξιός λογισμός εκ μέρους του σατανά και λέει:
- Έχει ανάγκη ο Θεός από το τάμα το δικό σου; Το είπες εσύ πάνω στην ανάγκη σου. Ε, κάθεται ο Θεός να το γράψει αυτό;
Αυτός είναι δεξιός λογισμός, να σε πλανά, να σε ξεγελά, να σου κλέβει τον χρόνο και να σου κάνει πιο μπερδεμένο το θέμα σου.
Τι θα πει, πιο μπερδεμένο το θέμα; Θα σας πω μία περίπτωση.
Μία μητέρα που είχε άρρωστο το μικρό παιδί της, ηλικίας 2 ετών, υποσχέθηκε στον Άγιο Νικόλαο, να γίνει καλά το παιδί της και να πάρει το παιδί στο ώμο της και να το πάει στον Άγιο. Το χωριό της από το μοναστήρι είναι μια απόσταση 40 χιλιόμετρα. Ήταν περίπου μια απόσταση 10 – 12 ώρες με τα πόδια!
Το παιδί έγινε καλά! Πέρασαν από τότε 8 χρόνια και ξεγελώντας την ο Σατανάς με διάφορους λογισμούς, δεν το πήγε μέχρι σήμερα στο μοναστήρι.
Το παιδί μεγάλωσε και σήμερα ζυγίζει 40 κιλά. Μπορεί να πάει 40 κιλά μια γυναίκα 40 χιλιόμετρα με τα πόδια; Θα κάνει μία βδομάδα να το πάει... Και εντούτοις είναι τάμα και περιμένει ο Άγιος να το πάει.
Δεν βουτάμε την γλώσσα μας στο μυαλό και ύστερα είμαστε υπόλογοι και ανακόλουθοι απέναντι στον Θεό και τους Αγίους. Γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή, όταν ο άνθρωπος τάζει.

Δημήτριος Παναγόπουλος ο Ιεροκήρυκας (1916 - 1982)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible