Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Πρίν οἱ φωτιές κατακάψουν τήν Εὔβοια, οἱ Οὐκρανοί σχισματικοί εἶχαν μολύνει τά ἱερά της προσκυνήματα. Οἱ Ἅγιοί μας δείχνουν τόν δρόμο καθώς οἱ οἰκουμενιστές ταγοί παραμένουν ἀμετανόητοι.


Το Νοέμβρη του 2019 οι σχισματικοί της Ουκρανίας ήλθαν στην Ελλάδα για να κάνουν «δημόσιες σχέσεις». Τότε ράγισε η καρδιά μας όταν μάθαμε ότι λειτούργησαν στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο στο Προκόπι της Ευβοίας.
Οι σχισματικοί που παρίσταναν τους κληρικούς επισκέφτηκαν και την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ. Ο Ηγούμενος της Μονής Γαβριήλ αποδέχτηκε και αυτός την μασκαράτα τους και τους καλοδέχθηκε στην Μονή!

Δύο χρόνια αργότερα η Βόρεια Εύβοια κατακάηκε. Το Προκόπι Ευβοίας όμως σώθηκε από μεγάλο θαύμα. Οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού με τους δύο ιερείς που είχαν παραμείνει, λιτάνευσαν τις θαυματουργές εικόνες του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου και των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης μαζί με πολλά ιερά λείψανα Αγίων, και ώ του θαύματος, λίγες ώρες αργότερα εμφανίστηκε από το πουθενά ένα σύννεφο πάνω από το Προκόπι και άρχισε να ρίχνει δυνατή βροχή. Μέσα σε μισή ώρα περίπου η απειλητική φωτιά που πλησίαζε έσβησε.

Η Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ επίσης, μέσα στην απέραντη καμένη γη έμεινε όρθια όαση με την φωτιά να φτάνει κυριολεκτικά έξω από την πόρτα της.

Είναι άξιο παρατήρησης ότι όταν οι σχισματικοί σουλάτσαραν στην Εύβοια και αλλού για να βάλουν Ελληνικά όπλα στην φαρέτρα τους και να πολεμήσουν με αυτά τους εν Χριστώ αδελφούς στην Ουκρανία, δεν ακούσαμε μιλιά από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος και τον Ηγούμενο της Ι. Μονής του Οσίου Δαυίδ που τους επέτρεψαν να το κάνουν. Όπως και οι άλλοι, είχανε κρυφτεί και αυτοί στα λαγούμια τους. Τους ακούμε όμως σήμερα να μιλάνε για «θαύμα» μέσα στα αποκαΐδια της Εύβοιας, δίχως πρώτα να ζητήσουνε συγχώρεση από τον Θεό και τους ανθρώπους για την στάση που κράτησαν τότε. Μάλλον δεν πιστεύουν στους πνευματικούς νόμους.

Εν τω μεταξύ έρχονται στην επιφάνεια και άλλα θαύματα από άλλα μέρη της Ελλάδος που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος στην λίμνη Μαραθώνα έμεινε άθικτο από την μεγάλη πυρκαγιά.

Το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στις Αφίδνες (Δήμος Ωρωπού) έμεινε άθικτο από την φωτιά.

Σα να θέλουν να μας φωνάξουν όλοι οι Άγιοι με μία δυνατή φωνή ότι είναι εδώ, δίπλα μας, και να πιστέψουμε σ’ αυτούς. Υπομονετικοί και μεγαλόκαρδοι μετά τις τόσες βλασφημίες που έχουμε διαπράξει όλοι, μας περιμένουν να βάλουμε το θαύμα και την πίστη μέσα στη ζωή μας για να λυτρωθούμε από την υλική και την πνευματική πύρινη κόλαση που μας περικυκλώνει.

Οι Άγιοι σταματούν ‘με το μαχαίρι’ την πύρινη λαίλαπα έξω από τα Σπίτια τους, κι εμείς ντυνόμαστε μασκαράδες για να μην κολλήσουμε τον κοροδοϊούλη μέσα στα Σπίτια τους!

Που ακόμη και όταν λιτανεύουμε τις άγιες Εικόνες και τα ιερά λείψανα των Αγίων (για να μας σώσουν όπως λέμε) φοράμε την μάσκα-φίμωτρο, το σύμβολο της απιστίας και της σκλαβιάς εμείς οι σχιζοφρενείς και οι ασεβείς.

Πόσες φορές ασεβήσαμε όλοι μας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μπροστά σε αυτά τα Ιερά Προσκυνήματα; Και η απιστία μας στο τέλος μας έκανε ανύπαρκτους. Μας έκανε σκιές του εαυτού μας και εν δυνάμει δούλους.

«Η πίστις σου σέσωκέ σε». Οι Άγιοι μας το υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία. Η Εικόνα της Παναγιάς στον Βύρωνα κλαίει ασταμάτητα. Όλοι μας καλούν να γυρίσουμε πίσω. ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ. Να ξεθάψουμε από μέσα μας αυτό το πολύτιμο μαργαριτάρι της Πίστης μας ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ.

Μεγάλες οι ευθύνες των ταγών της Εκκλησίας. Τεράστιες, για αυτά που δίδαξαν και συνεχίζουν να διδάσκουν. Θα περάσουμε από το καμίνι του πόνου γιατί αυτοί πρώτοι δεν δίνουν το παράδειγμα και δεν μετανοούν πραγματικά μπροστά σ’ αυτά τα θαύματα. Μόνο στα λόγια κάποιοι για να θεωρούνται «θρησκευτικοί» ηγέτες και όχι διαχειριστές κάποιας ΜΚΟ.

Η Ελλάδα έχει παραδοθεί στις φλόγες και οι ασεβείς συνεχίζουν να μολύνουν τα θυσιαστήρια. Σ’ αυτούς να υπακούσουμε Σεβ. Ναυπάκτου; Αυτοί υπακούνε στον Χριστό ή στον διάβολο; Ποιός είναι «πορωμένος …. σκληροτράχηλος και απερίτμητος στην καρδιά»; Ποιός είναι «αμετανόητος» Σεβασμιώτατε; Που ο κόσμος έχει γίνει ρημαδιό κι εσείς φοράτε παρωπίδες.

Οι Άγιοι σήμερα μας μιλούν ξεκάθαρα μέσα από τα θαύματά τους και μας λένε να οπλισθούμε με την Ορθόδοξη Πίστη μας για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Βλέπουν την «λειψυδρία» που υπάρχει και ανέλαβαν αυτοί να ποιμάνουν το ποίμνιο. Και οι λαλίστατοι οικουμενιστές που βγαίνουν στα κανάλια και όπου αλλού για να κάνουν «βαρυσήμαντες» δηλώσεις με Ορθόδοξο επικάλυμμα μας λένε να οπλισθούμε με την διπροσωπία και την διπλωματία για να βολευτούμε. Ποιούς θα ακούσουμε εμείς; Ποιοί μας λένε την Αλήθεια; Ποιοί μας κρατούν μέσα στην Εκκλησία Σεβ. Ναυπάκτου και ποιοι μας στέλνουν στην κόλαση;

Στάχτη και μπούρμπερη να γίνουν όλα. Να φύγουν τ’ άρρωστα. Ποιός θέλει να επιστρέψουμε στην χθεσινή υποκρισία; Να η ευκαιρία για όλους μας. Να βάλουμε το πυρωμένο σίδερο στην πάσχουσα καρδιά για να κάψουμε τα βρώμικα βαρίδια. Να βάλουμε τον Χριστό στη ζωή μας να την πάει όπου θέλει Εκείνος. Να ξεβρωμίσουμε κι εμείς, να ξεβρωμίσει και ο τόπος γύρω μας.

Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός έλεγε χαρακτηριστικά (αυτά τα λόγια έχουν τυπωθεί ανεξίτηλα μέσα μου) ότι η Ελλάδα χωρίς την Ορθοδοξία δεν θα επιβιώσει. Θα σβήσει. Και καθώς κοιτούσα το βίντεο από το Εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στις Αφίδνες ΕΙΔΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΕ ΕΙΚΟΝΑ:

Μέσα σε ένα κατακαμένο, μαυρισμένο και κατεστραμμένο τοπίο στέκεται το Εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας απολύτως ανέγγιχτο…

και δίπλα ανεμίζει ελεύθερα η Ελληνική μας Σημαία με τον Σταυρό.

Χριστός λοιπόν μας χρειάζεται και τίποτε άλλο. Να πως μας μιλούν οι Άγιοι σήμερα και χθες. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε ότι όλα μπορούν να μας τα πάρουν, και την στάχτη απ’ το τζάκι, εμείς όμως να κρατήσουμε την Πίστη. Δηλαδή, δεν πειράζει, μας έλεγε, αν μας τα πάρουν και ΟΛΑ, αρκεί εμείς να μην τους δώσουμε ΕΝΑ πράγμα, την Πίστη μας. Πράγματι. Τότε θα είναι σα να μην μας πήραν τίποτα.

Οι οικουμενιστές μας λένε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που μας λένε σταθερά οι Άγιοι μέσα στους αιώνες. Οι οικουμενιστές ταγοί μας λένε να παζαρεύουμε και να μπασταρδεύουμε συνέχεια την Πίστη μας για να κρατάμε τα άλλα, τα κοσμικά, τις ανέσεις, τα χρήματα, τις δόξες, τα μάταια και τα προσωρινά.

Θέλει ρώτημα ποιους θα ακολουθήσουμε;

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

https://tasthyras.wordpress.com/2021/08/10/πριν-οι-φωτιές-κατακάψουν-την-εύβοια-ο/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible