Σελίδες

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ





ΟΔΗΓΙΕΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

Δίπλα από το όνομα Κύριος Ιησούς Χριστός που υπάρχει ένα μικρό βελάκι , πατάμε εκεί και μας βγάζει διάφορες επιλογές από τις οποίες πατάμε το Download .
Και γίνεται η εκκίνηση να κατέβουν όλες οι ομιλίες.

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Τή νύχτα τῆς 31ης Δεκεμβρίου πρός τήν 1η Ἰανουαρίου, πρίν ἀπό 53 χρόνια, δολοφονήθηκε ἄγρια ​​ἡ μακαριστή Θεοδοσία τῶν Σπηλαίων /†01.01.1968/, μία ἡλικιωμένη γυναίκα πού ζοῦσε στήν περιοχή τῆς Μονῆς Pskov-Caves.




Τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου προς την 1η Ιανουαρίου, πριν από 53 χρόνια, δολοφονήθηκε άγρια ​​η μακαριστή Θεοδοσία των Σπηλαίων /†01.01.1968/, μια ηλικιωμένη γυναίκα που ζούσε στην περιοχή της Μονής Pskov-Caves.
Ήταν μια σπουδαία γυναίκα προσευχής και μια ένδοξη ασκήτρια που έκρυβε επιδέξια τα πνευματικά της χαρίσματα από τον κόσμο. Η ασυνήθιστη συμπεριφορά, τα ρούχα, το πνευματικό της πρόσωπο, όλα αυτά μαζί της θύμιζαν το κατόρθωμα της ανοησίας της, και οι συμβουλές και οι προειδοποιήσεις, πάντα με μεγάλο όφελος, μιλούσαν για τη διόρασή της.

Σε δύσκολες στιγμές της ζωής του ιερού μοναστηριού Pskov-Caves, η Μητέρα Θεοδοσία την έσωζε από εκπλήξεις, προβλήματα και ανησυχίες. Εμφανίστηκε στο μοναστήρι τη στιγμή που ήταν πιο έντονη η ανάγκη της.

Η μητέρα ντυνοταν αρκετά ασυνήθιστα. Στα πόδια της μπορούσε κανείς να δει διαφορετικά παπούτσια: στο ένα, για παράδειγμα, μια ζεστή μπότα από τσόχα το καλοκαίρι, στη δεύτερη - μια γαλότζα με ένα ποδόπανο δεμένο με σχοινί. Στο κεφάλι είχε ένα ζεστό χνουδωτό μαντίλι και στα χέρια τής ένα μακρύ ραβδί με κόμπους.
Με την εμφάνισή της καλυπτόταν από τα μάτια των ανθρώπων και ταυτόχρονα κατήγγειλε αλύπητα τους λάτρεις της μόδας που, χωρίς αρετές, είχαν συνηθίσει να καλύπτουν τις πνευματικές πυώδεις ψυχικές τους ασθένειες με πολύτιμα καλύμματα από πολύχρωμα υφάσματα.
Μια μέρα, ο υπηρέτης του Θεού Μπρόντσο, που συχνά περνούσε τη νύχτα μαζί της και την πρόσεχε, τη ρώτησε:
- Μάνα, με τι φόρεμα θα σε βάλουν στο φέρετρο όταν πεθάνεις;
- Ετοίμασε μόνο ένα σεντόνι, και τύλιξε το αμαρτωλό μου σώμα σε αυτό, και τίποτα άλλο δεν απαιτείται. Γυρνάς σπίτι και πετάς ένα σεντόνι στο ταβάνι και το αφήνεις ξαπλωμένο αλλά πάρε ένα λευκό σεντόνι.
Αυτή η συνομιλία έγινε δύο χρόνια πριν τον θάνατό της. Και η προφητεία της εκπληρώθηκε.
Η μακαριστή συχνά κατήγγειλε τους εχθρούς της Ορθοδοξίας για τις εκτρώσεις λέγοντας: «Τι κάνετε, σκοτώνετε τα δικά σας παιδιά στην κοιλιά σας, δεν θα ακούσετε πουθενά τον Θεό, εδώ στη γη θα ζήσετε με τη δική σας ευχαρίστηση, και εκεί. πέρα από τον τάφο σε περιμένει η οργή του Θεού. Σε ποιον δίνεται η εντολή του Θεού - Δεν θα σκοτώσεις; Και εσείς οι ίδιοι δημιουργείτε και διδάσκετε τους άλλους, τους ενθαρρύνετε. Μην ξεχνάς, η οργή του Κυρίου σε περιμένει!».
Και τότε ένα βράδυ ήρθαν κοντά της με μια μοτοσικλέτα, έσπασαν την πόρτα από τους μεντεσέδες της, έκοψαν το κεφάλι της ευλογημένης ηλικιωμένης γυναίκας, έκοψαν το σώμα της σε κομμάτια και μετά έβαλαν φωτιά μαζί με το σπίτι.
Την παραμονή εκείνης της νύχτας, η Θεοδοσία έδιωξε την Palashka, λέγοντάς της: «Θα περάσω τη νύχτα μόνη, δεν θέλω να είσαι μαζί μου. Βγες έξω, πήγαινε στο σπίτι σου».
Η Palashka ήρθε την επόμενη μέρα για να επισκεφθεί τη Μητέρα Θεοδόσιο, αλλά δεν τήν βρήκε όχι μόνο τήν Αγία διά Χριστόν σαλή αλλά και το σπίτι της - μόνο μια πυρκαγιά που καπνίζει.
Με πολύ κόπο, ανάμεσα στις στάχτες, βρήκαν τα οστά τής μακαριστης. Τά τύλιξαν σε ένα λευκό σεντόνι και τους τοποθέτησαν ευσεβώς σε ένα νέο φέρετρο. Έκαναν κηδεία, αλλά το κεφάλι βρέθηκε πολύ αργότερα.
Υπάρχει ένας τεράστιος σταυρός στον τάφο της αγαπημένης μητέρας και στους πρόποδές είναι χαραγμένος ένας επιτάφιος με τα λόγια ηθικής:
«Περαστικε , πήγαινε, αλλά θα ξαπλώσεις σαν εμένα, κάτσε να ξεκουραστείς - είμαι στο σπίτι - εσείς μακριά, σκεφτείτε τον εαυτό σας!».

Αιωνία σου η μνήμη, μακαριώτατη Θεοδοσία, υπομονετική ταλαίπωρη και ανδρεία κατήγορος της ατιμίας. Αιώνια ειρήνη σε εσάς!


https://apantaortodoxias.blogspot.com/2022/02/31-1-53-01011968-pskov-caves.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1.Μπορεῖτε νά δεῖτε τίς προηγούμενες δημοσιεύσεις τοῦ ἱστολογίου μας πατώντας τό: Παλαιότερες ἀναρτήσεις (δεῖτε δεξιά)

2.Καλλίτερη θέαση τοῦ ἱστολογίου μέ τό Mozilla.

3.Ἐπιτρέπεται ἡ ἀναδημοσίευση τῶν ἀναρτήσεων μέ τήν προϋπόθεση ἀναγραφῆς τῆς πηγῆς

4.Ἐπικοινωνία:
Kyria.theotokos@gmail.com .
Γιά ἐνημέρωση μέσῳ ἠλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου στεῖλτε μας τό e- mail σας στό
Kyria.theotokos@gmail.com .
Home of the Greek Bible